23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tiger Woodsilla ensimmäinen tilaisuus nousta takaisin maailmanlistan ykköseksi    

Tiger Woods on valmistaunut Bethpage State Parkilla jo pidempään tällä viikolla pelattavaa PGA Championshipiä varten. Kuva: Getty Images

Peräti viidellä pelaajalla on mahdollisuus paistatella listan kärjessä PGA Championshipin jälkeen. Katso, mistä lähtökohdista viisikko suuntaa uudella paikalla olevaan majoriin.

Torstaina käynnistyvästä kauden toisesta major-kilpailusta on luvassa kiehtova turnaus, jonka mielenkiintoa lisää kiivas taistelu maailmanlistan ykköspaikasta. Poikkeuksellisesti jopa viidellä pelaajalla on mahdollisuus – riippuen PGA Championshipin sijoituksista – mahdollisuus ankkuroitua ensi maanantaina päivitettävän OWGR-listan kärkeen.

TIGER WOODS

Maailman tämän hetken kiinnostavin pelaaja on noussut selkävaivojensa hellitettyä salamannopeasti takaisin maailman huipulle. Osallistuessaan pitkän sairauslomansa jälkeen ensimmäiseen PGA Tourin kilpailuunsa vuoden 2018 alussa, hän oli maailmanlistalla sijalla 539. Nyt tällä 43-vuotiaalla listakuutosella on mahdollisuus kiivetä PGA Championshipin mestaruuden myötä rankingin kärkeen.

Voitto ei tähän yksin kuitenkaan riitä: listan paalupaikan valloittaminen edellyttää, että Dustin Johnson jää top 10:n ulkopuolelle ja että Justin Rose ja Brooks Koepka sijoittuvat korkeintaan kolmanneksi. Edellisen kerran listan ykkösenä maailskuussa 2013 ollut Woods ei ole kilpaillut sitten voittoisan Masters Tournamentin. Tänä vuonna pelaamansa viisi muuta kilpailua ovat tuoneet kaksi top 10 -sijoitusta, molemmat WGC-sarjan turnauksissa. Muutaman viikon tauosta huolimatta Tiger on eturivin menestyssuosikkien joukossa Bethpage Black -kentällä pelattaavassa koitoksessa.

Woodsin major-tilasto on omaa luokkaansa: koossa on 15 voittoa, joista viisi on tullut Mastersissa ja neljä PGA Championshipissä. U.S. Openin ja Open Championshipin hän on voittanut molemmat kolme kertaa. Jack Nicklausin tavoittamattomana pidetty major-tittelien ennätys on enää kolmen voiton päässä.

DUSTIN JOHNSON

Maailmanlistan kärjessä parhaillaan oleva Johnson säilyttää ykköspaikkansa ottaessaan voiton sunnuntaina. Lähtökohdat näyttävät hyviltä, sillä DJ kuuluu kuntopuntarin perusteella oikeutetusti kisan suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Hän on saavuttanut tänä vuonna voitot Meksikon WGC-kilpailusta sekä ensimmäisen kerran Saudi-Arabiassa käydyssä ET-kilpailussa. Pääsy uusintaan Masters Tournamentissa jäi vaaksan päähän ja tämän vuoden tilastoista löytyy myös neljä muuta top 10 -sijoitusta.

Johnson on menestynyt majoreista – kovin sijoitus huomioiden – heikoimmin PGA Championshipissä, josta on tullut parhaimmillaan viides tila. Ainoa voitto on peräisin vuoden 2016 U.S. Openista, Mastersissa ja Open Championshipissä hän on ollut kerran kakkonen.

JUSTIN ROSE

Rose palaa takaisin listan ykköseksi sitten maaliskuun, mikäli Wanamaker Trophy ajautuu hänen syliinsä. Englantilaisen kausi on sujunut hieman ailahtelevaisesti. Tilastoissa on yksi voitto ja kolme muuta top 10 -sijoitusta, mutta myös kaksi karsiutumista, joista jälkimmäinen tuli Mastersissa. Wells Fargo Championshipin kolmas sija kuitenkin kertoi, ettei Rosen pelissä ole suurempia ongelmia.

Rory McIlroy on monen papereissa PGA Championshipin voittajasuosikki numero yksi. Kuva: Getty Images

Britin ainoa major-voitto on tullut Johnsonin tavoin U.S. Openista, kuusi vuotta sitten. Muissa majoreissa voitto on jäänyt kauimmas PGA Championshipissä, missä Rose on ollut parhaimmallaan kolmas. Mastersista hänellä on koossa kaksi ja Open Championshipissä yksi kakkostila.

BROOKS KOEPKA

Mikäli Koepkan nimi komeilee PGA Championshipin päätteeksi tuloslistalla ensimmäisenä, tulee hänestä myös uusi maailmanlistan ykkönen. Koepkan menestysmahdollisuudet viikonvaihteessa ovat nykykunnon perusteella erinomaiset, sillä Masterissa tuli toinen sija ja tämän viikon majorin kenraaliturnauksesta, AT&T Byron Nelsonista saaliiksi irtosi neljäs tila.

Floridalainen on osoittautunut viime aikojen menestyksekkäimmäksi pelaajaksi majoreissa, joissa hän on koonnut kahdessa vuodessa kolme ykköstilaa; näistä kaksi on tullut U.S. Openissa ja yksi PGA Championshipissä, jonka voittoa Koepka myös puolustaa. Mastersissa hän on ollut kerran kakkonen ja paras Open-saavutus on vuodelta 2017, jolloin Koepka oli kuudes.

RORY MCILROY

Vastikään paluustaan Euroopan kiertueelle kertonut McIlroy kiilaa hänkin mahdollisen voiton ansiosta maailmanlistan ykköseksi ensimmäisen kerran lähes neljään vuoteen. Joidenkin papereissa pohjoisirlantilainen on PGA Championshipin suurin ennakkosuosikki, eikä perusteetta: hän on pelannut tällä kaudella yhdeksän kilpailua ja jäänyt vain kerran kärkikymmenikön ulkopuolelle. Tilastoissa on myös upea voitto Players Championshipistä.

McIlroy on voittanut urallaan neljä majoria, joista PGA Championshipin kahdesti. Vuoden 2014 PGA-titteli on myös hänen viimeisin major-voittonsa. Career Grand Slamista McIlroyn erottaa vain Masters Tournament, missä hän on ollut parhaimmillaan neljäs.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen pelaa PGA Championshipin avauskierroksen ”kärkiryhmässä”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje