11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tiger hurjassa iskussa

Tiger ei menettänyt malttiaan , vaikka kaikki putit eivät sisääntulossakaan uponneet © Getty Images

Tiger

Tiger Woods näytti Mastersin toisena päivänä parasta tuloksentekotaitoaan. Seitsemän reiän jälkeen hän oli kierrostaan yhden yli ja päässä höyrys tuoreen i kolmen putin johdosta. Woods tarrasi kuitenkin takaisin peliin tekemällä kolmella seuraavalla birdiet. Tahti yltyi sisääntulossa todella kovaksi. Tiger kiersi 11 viimeistä seitsemän alle ja sai tuloksekseen päivän toiseksi parhaan lyöntimäärän, 66.

”Pysyin rauhallisena silloinkin kun minulla oli kierroksen alkuvaiheilla vaikeaa. Sain putterin lämpimäksi ja nyt olen niissä asemissa jotka toivoinkin saavuttavani.Kolme lyöntiä kärkeen ei ole paljoa,” Woods kommentoi peliään kierroksen jälkeen.

Maailmanlistalla seitsemänneksi pudonneen Tigerin pelissä oli torstaista pidempiä väläyksiä toimivasta pelistä. Hän löi muutaman tulikuuman lähestymisen, avaukset olivat koitua odotetusti kompastuskiveksi. Augusta Nationalin kenttä antaa kuitenkin hyvin paljon anteeksi, Tigerin hairahdukset avauksissa oolisivat jollain toisella kentällä voineet viedä tuloksenteolta pohjan. Voitontavoittelijaksi hän ilmoittauti hyvin vahvasti. Sunnuntaille ihannepari olisi jäljellä olevista tarjokkaista ehdottomasti Rory McIlroy.

Kolmannella kierroksella pelikaveriksi asettuu vanha tuttu, Korean K.J.Choi joka on samassa tuloksessa.

Jason Day rikkoi ennätyksiä

Nuori

Australian Jason Day kiritti torstain tapaan Rory McIlroyta ja Rickie Fowleria. Hän ei suostunut jäämään kolmanneksi pyöräksi, vaan sisääntulon loistotulituksellaan iski taululle luvut 64. Sillä 23-vuotias Day rikkoi ensikertalaisten kierrosennätyksen.

”Meillä oli varsin hauska ja hyvänhenkinen kierros, en ajatellut juurikaan tulosta. Roryn torstainen peli antoi oivasti puhtia koko ryhmälle”, lauantaina pohjois-irlantilaisen kanssa kahdestaan pelaava Day kertoi.

McIlroy (65-69) hyytyi ulosmenon jälkeiseen tulokseensa. Sisääntulossa hän teki kisan toistaiseksi ainoan bogeynsa (12:lla). Heti seuraavalla tuloskorttiin merkittiin birdie, mutta Dayn nousun aikana McIlroy ei saanut mitään aikaan.

”Pelasin torstain tapaan hyvin. Nyt oli vaan vaikeampaa saada putteja sisään”, hän tunnusti.

Pystyykö

McIlroy kesti sinällään hyvin avauspäivältä tulleet paineet. Hän valtasi johtopaikan itselleen, eikä pelissä ollut lipsumisen merkkejä. Lauantain suuri kysymysmerkki on se, kykeneekö McIlroy paikkaamaan mahdollisia kenttäpelin erheitä putterillaan, joka toisena päivänä pysyi kylmänä koko kierroksen ajan.

Kärjen tuntumassa on tasokas nippu maailmantähtiä kyttäämässä McIlroyn, Dayn, Woodsin, Choin ja Geoff Ogilvyn epäonnistumisia. Potentiaalisimpia näistä ovat Geoff Ogilvy (-6), hyvän kirin ottanut Lee Westwood (-5), Rickie Fowler (-5), Luke Donald (-4), sekä kuntoaan löytävä Jim Furyk (-4).

Phil Mickelsonin (-2) tulos 72 perjantaiilta jättää hänelle pirullisen pitkän matkan, kahdeksan lyöntiä, McIlroyhin. Vaikka Mickelson (poikkeuksellisesti) nousi edellisviiklla takaa voittoon, on saman vaikea toteutuvan kuluvalla kaudella.

McDowell katsomoon

Epäonnistuneiden tähtien lista on myös varsin tasokas. Retief Goosen, Padraig Harrington, Martin Kaymer, Mike Weir, Louis Oosthuizen, Henrik Stenson ja Graeme McDowell katsovat viikonlopun pelit kentänlaidalta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje