18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tienavaaja

Jhonattan Vegas jää mieleen etunimestään ja pitkistä lyönneistään. Mutta voittaako hän PGA Tourilla vasta uransa neljännessä kilpailussa? © Getty Images

Jhonattan

Lähes kaikissa Etelä- ja Väli-Amerikan maissa golf on liikuntamuotona paikalllisten keskuudessa lapsipuolen asemassa. Näin myös Venezuealassa, josta nykyisin 26-vuotias Jhonattan Vegas lähti USA:han opiskelemaan ja kehittymään golfarina. Kaksi ensimmäistä vuotta hän kehitti englannin kielen taitoaan jotta pääsi collegeen.

Vegas on kehittynyt nopeasti myös golfissa, opiskeltuaan Teksasissa hän nousi voittajaksi Nationwide Tourilla ja pääsi PGA Tourille alkaneelle kaudelle. Saldo on hieno, vuosien varrella kolme yksittäistä kisaa, kaikissa jatkoon ja kussakin keskiarvo alle 70 lyöntiä. Vegas tulee oletettavasti taistelemaan myös PGA Tourin pitkälyöntisimmän pelaajan tittelistä, Nationwide Tourilla hän oli listan kolmas (287 m)

Bob Hope Classicisssa Vegas on tehnyt tulokset 64-67, johtopaikkaa hänen kanssaan jakaa Boo Weekley.

”Koen olevani tienavaaja golfille maassamme, jossa lajia pidetään varsin elitistisenä. Näitä käsityksiä pyrin näytöilläni ja puheilllani murtamaan,” Vegas kertoi.

Miehen etunimi Jhonattan on varsin ainutlaatuinen.

”En tiedä mitä vanhempani ovat miettineet sen antaessaan. Pidän siitä, että kun puhutaan Jhonattanista, tiedän sen aina tarkoittavan minua”.

Viiden kierroksen mittaisessa varsin tasaisessa kisassa johtopaikka ehtii suurella todennäköisyydellä vaihtua moneen kertaan. Vuonna 1999 päätöskierroksella tuloksen 59 tehnyt David Duval on kärkiparista neljän lyönnin päässä, samoin Ruotsin Fredrik Jacobson.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje