The Openissa mutkikkaita osallistumiskiemuroita – Na ei halua lähteä Sandwichiin, varamies Davis ei saa lähteä, vaikka haluaisikin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

The Openissa mutkikkaita osallistumiskiemuroita – Na ei halua lähteä Sandwichiin, varamies Davis ei saa lähteä, vaikka haluaisikin

Cameron Davis hakee pysyvää oleskelulupaa Yhdysvalloissa, minkä vuoksi häntä ei nähdä ensi viikon major-turnauksessa. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltalaisten poisjäännit koituivat kaksinkertaisen major-voittajan ja Ryder Cup -sankarin Martin Kaymerin onneksi.

Open Championship on yksi niistä kilpailuista, joita huippugolfarit eivät käytännössä halua sivuuttaa. Tämänvuotisen turnauksen alla on kuitenkin ilmennyt tavallista enemmän epäröintiä pelaajien keskuudessa, eikä matkustusrajoituksilla ja R&A:n määrittelemällä tiukalla kisakuplalla ole tässä vähiten vaikutusta.

Maailmanlistan 40:s, Kevin Na ilmoitti torstaina, ettei aio osallistua The Openiin vallitsevien matkustusrajoitusten vuoksi.

”Se oli raskas, mutta paras ratkaisu itseni ja perheeni kannalta jättää kilpailu väliin. Mutta aion palata ensi vuonna. Kyseessä on yksi suosikkiviikoistani, ja haluaisin kovasti saada Claret Jugin haltuuni jonain päivänä”, Na kertoi tiedotteessaan.

Nan, 37, jäätyä pois, seuraavana listalla oli viime viikonvaihteessa Detroitissa PGA Tourin kilpailun voittanut Cameron Davis. Australialainen haluaisi osallistua uransa toiseen Open Championshipiin, mutta hän ei puolestaan voi matkustaa Englantiin.

Viime syyskuussa avioitunut Davis, 26, aloitti vihkimisensä jälkeen USA:n green card -prosessin, mikä tekee toteutuessaan maasta lähtemisen ja sinne palaamisen helpommaksi.  Davis joutuu pysyttelemään mainitun prosessin aikana Yhdysvalloissa, joten hän ei voinut edes harkita lähtöä kauden viimeiseen major-kilpailuun.

Samassa yhteydessä on ihmetelty, miten R&A päästää kisapaikalle Sandwichiin 32 000 katsojaa päivittäin.

Kun Na ja Davis jäivät kilpailusta sivuun, sai seuraavana jonossa ollut Martin Kaymer paikan The Openiin. Kaksinkertaisella major-voittajalla ja vuoden 2012 Ryder Cupin voiton Euroopalle Medinah Country Clubilla ratkaisseella saksalaisella voi olla sanansa sanottavanaan Royal St George’s Golf Clubilla, sillä esitykset ovat olleet tänä vuonna kahden top 3 -sijoituksen myötä rohkaisevampia kuin aikoihin.

Kevin Na ei ole ainoa pelaaja, joka on jäänyt matkustamiseen tai muuhun vastaavaan syyhyn liittyen Open Championshipistä sivuun tai ottanut muuten vain kantaa Englannin koronapolitiikkaan ja sen ympärille rakentuvaan kisakuplaan. Samassa yhteydessä on ihmetelty, miten R&A päästää kisapaikalle Sandwichiin 32 000 katsojaa päivittäin.

Aktiivisista pelaajista The Openin skippaavat kahden edellä mainitun ohella ainakin Charles Howell III, Sungajae Im, Shugo Imahara, Joo-Hyung Kim, Si Woo Kim, Bernhard Langer, Juvic Pagunsan ja John Daly.

Martin Kaymer pelaa parin vuoden tauon jälkeen Open Championshipissä. Kuva: Getty Images

Heistä nimekkäimmän osaston Sungjae Im ja Si Woo Kim ovat ilmoittaneet matkustavansa hyvissä ajoin Tokioon keskittyäkseen heinä-elokuun vaihteen olympiaturnaukseen.

Seuraavina varalistalta paikkaa Open Championshipiin odottavat Englannin Andy Sullivan, Ranskan Antoine Rozner ja USA:n Troy Merritt.

Torstaina Silvisissä Illinoisissa alkaneessa John Deere Classicissa annetaan tämänvuotisen Open Championshipin viimeinen suora kisapaikka turnauksen parhaalle pelaajalle, jolla ei vielä osallistumisoikeutta ensi viikon majoriin ole. Johtopaikkaa tuloksellaan 63 (-8) jakavista Kolumbian Sebastian Munozilta paikka jo löytyy, mutta USA:n Chesson Hadley yrittää tarttua tiukasti viimeiseen oljenkorteen.

Lyönnin päässä kärkikaksikkoa väijyvät USA:n Chez Reavie, Munozin maanmies Camilo Villeges sekä kovaa nousua huipulle tekevä vasuri Hank Lebioda. Heistä Villegas ja Lebioda eivät toistaiseksi ole Open Championshipin pelaajaluettelossa.

Maailmanlistalla parhaimmillaan seitsemäntenä ollut Villegas on pelannut viimeksi major-kilpailussa kuusi vuotta sitten, edellisestä The Open -visiitistä on kaksi vuotta enemmän.

Tuoreista The Openin sivuuttajista Cameron Davis ja Kevin Na (T12) avasivat pelin TPC Deere Run -kentällä tuloksella 67. Samalla sijalla on myös paras eurooppalainen, Ruotsin Henrik Norlander.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje