27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tervetuloa takaisin Halli-golf

title_10343Kylmän ja pimeän syksyn keskellä motivaatiota golfin pelaamiseen ja harjoitteluun saattaa olla ajoittain vaikea löytää. Halleissa lyöminen inspiroi suurinta osaa pelaajista vain yksittäisiä kertoja talvessa – usein lämmittelynä pelimatkoja ajatellen. Lähipelin harjoittelu on talven aikana vaikeaa, mutta halligolfin myötä talviharjoittelu sai hyvän vaihtoehdon.

Tuomarila sijaitsee alle viiden minuutin ajomatkan päässä Espoon keskuksesta. Pääkaupungista ajettaessa 20 minuutin matkaa ei voida pitää mahdottomana lähipelihimon iskiessä.
Hallissa peli-idea perustuu todenmukaiseen tuloksentekemiseen. Kentän lay outia voidaan muuttaa päivittäin – reiät ja muut golftarvikkeet kerätään vuoron loppuessa pois ja kasataan uutta päivää varten uudelleen. Reiät ovat pituudeltaan n. 20-45 metriä. Täysiä lyöntejä rouhealla tekonurmialustalla ei pääse toteuttamaan, mutta Yes Golfin ”tekokupit” ottavat vastaan par- ja birdieputteja melko todentuntuisesti.
Yhdeksän reiän kierros vie noin 30min, kaksi kertaa kiertäessa (18 reikää) 25 euron lenkki on ehdottomasti 9-reiän 20e hintaa houkuttelevampi. Ensimmäiset yhdeksän reikää sujuu mukavissa merkeissä hommaan tutustumiseen ja lyöntivalintoihin tottumisessa. Toisen yhdeksän reiän aikana par-3 reiät alkavat paremmalle pelaajalle tuntumaan jo tyydyttävästi melkoisilta birdie-automaateilta.
Väylien avauslyönnit suoritetaan matolta usein puolikkaina wedge-lyönteinä – muitakin vaihtoehtoja on. Kaksi lenkkiä pelanneena voi todeta halligolfin olevan ehdottomasti hauskaa ja kokeilemisen arvoista. Tuleeko konseptista kestomenestyjä on vielä varmasti perustajillekin kysymysmerkki, mutta jokaisen golfaajan tulisi antaa idealle mahdollisuus.
Halligolf kyseenalaistaa talviharjoittelun Suomessa. Pelinomainen ”kävelylenkki” lähipelimailojen kanssa on erilaista perinteiseen seinään lyömiseen. Par 27-kenttä tarjoaa huonommallekin pelaajalle realistisen mahdollisuuden ihannetuloksen alitukseen. Lyhyimmät väylät ovat chipattavissa reiän viereen ja pisimmätkin puolikkaan wedgen päässä.
Puhtaan osuman alusta palkitsee melko todentuntuisella spinnikokemuksella. Pallo pysähtyy korkeissa lyönneissä muutamassa metrissä. Kumitekonurmi on puttialustana melko reilu ja helppo ilman kallistuksia pelattaessa.
Itsensä haastaminen ja ennätysten rikkominen tulee toivottavasti motivoimaan käyttäjiä tukemaan ideaa myös ensimmäisen kerran jälkeen. Hole In Onen tekeminen ei luonnollisestikaan ole virallista, mutta sulan hattuun saa normaalikenttää helpommalla. Kutsukisan aikana holareita nähtiin jopa käsittämättömän suuri määrä – 30 pelaajan kisassa nähtiin neljä ”ässää”.
Omaan CV:hen tarttui peliuran ensimmäinen kenttäennätys. Kaiken mentyä putkeen yhdeksän reiän lenkki sujui 18 lyönnillä birdievauhdissa. Tunne muistutti mukavalla tavalla kaikkien tietämää fiilistä kentällä onnistuneen kierroksen jälkeen. Perhosia vatsanpohjalle haluavat pääsevät kilpailemaan keskenään lähipelitaidoilla.
Idea on ehdottomasti suositeltava ja kokeilemisen arvoinen. Halli tullaan avaamaan käyttäjille joulukuun alussa. Monitoimihallin kahvio toimii kentän caddiemasterina. Kierrosmaksut ovat melko tyyriit ja hintojen määrittäminen on varmasti vieläkin ”kehtitysvaiheessa”. Kokeileminen muutaman kympin hintaan kannattaa ja uuden konseptin mukautuminen kuluttajan tarpeisiin tulee toivottamasti onnistumaan.
Lisätietoa osoitteessa: www.halligolf.fi
Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje