7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Täydellinen The Open -debyytti – Mikko Korhonen eteni jatkokierroksille

Mikko Korhosen uran ensimmäinen Euroopan major kestää neljä kierrosta. Jatkopaikka on Korhoselle uran ensimmäinen majoreissa.

Major-turnauksissa kupletin juoni on selvä: mukana ovat vain maailman parhaat ja kentät sellaisia, että ne saavat lajinsa etevimmätkin polvilleen. Tämänvuotisessa The Open Championshipissä Royal Portrushin kenttä riisui aseista mm. Tiger Woodsin (+6), Phil Mickelsonin (+8).

Uransa kolmannessa major-turnauksessa ja ensimmäisessä The Openissa pelaava Mikko Korhonen, 38, löysi kuitenkin perjantaina vireen, joka kantoi hänet jatkokierroksille ensimmäistä kertaa Suomen ykköspelaajan major-historiassa. Korhonen on 36 pelaamansa reiän jälkeen kilpailussa jaetulla 33:lla sijalla tuloksella -1. Perjantaina hän teki tuloksen 69 (-2).

Korhonen ei ole viihtynyt erityisen hyvin links-kentillä, mutta mikä onkaan komeampi paikka ja tilanne links-peikon selättämiseen kuin The Open Royal Portrushin kentällä?

Korhonen petasi jatkopaikkansa jo kymmenen ensimmäisen pelaamansa reiän aikana perjantaina. Hän viimeisteli ne neljä alle parin tekemällä birdiet rei’ille 5, 7, 8 ja 10. Päivän ensimmäinen bogey syntyi reiällä 11, joka oli perjantaina yksi kentän vaikeimmista väylistä.

Mikä onkaan komeampi paikka ja tilanne links-peikon selättämiseen kuin The Open Royal Portrushin kentällä?

Kierroksen toinen bogey korttiin lipsahti reiällä 14, yli 430-metrisellä par-nelosella, joka niin ikään on yksi kentän vaikeimmista. Reiän vaikeudesta kertoo se, että sen tuloskeskiarvo oli perjantaina korkeampi kuin kentän helpoimman par-viitosen (reikä 12).

Tilastojen valossa Korhosen peli oli erittäin terävää tiipaikalla ja viheriöllä. Hän osui avauksillaan väylään 12 kertaa 14 yrittämällä.

Kisan cut-raja on tällä hetkellä +1, mutta se saattaa vielä illan aikana nousta tulokseen +2. Tuota rajaa vastaan taistelee mm. Rory McIlroy, joka on 12 reikää perjantaina pelattuaan kierrostaan jo viisi alle yhteistuloksessa +3.

Kestääkö Shane Lowry kotiyleisön paineet?

Kärkiparina lauantaina pelaa Yhdysvaltojen J.B. Holmes ja Irlannin Shane Lowry. Molemmat ovat tuloksessa -8. Lyönnin päässä kaksikosta kyttäävät Englannin Tommy Fleetwood ja Lee Westwood. Tuloksessa -6 ovat Cameron Smith, Justin Rose ja päivän parhaasta tuloksesta, 65 (-6), vastannut Etelä-Afrikan Justin Harding.

Alle parin, eli enintään kahdeksan lyönnin päässä, johtokaksikosta on 44 pelaajaa. Kun kierros on yhä hieman kesken, on jatkoon etenemässä 71 pelaajaa.

Shane Lowry ei yrittänytkään kiistää, että fanaattinen kotiyleisö tuo tuen lisäksi paineita. Kuva: Getty Images.

Major-kilpailuissa ei ole tavatonta, että voittokamppailuun noustaan viikonloppuna pitkältäkin takamatkalta. Irlannin saarella toiveet makaavat kuitenkin Lowryn varassa, sillä irlantilaisista tai pohjoisirlantilaisista jatkokierroksille on etenemässä hänen lisäkseen ainoastaan Graeme McDowell (+1/ 16 reikää) ja mahdollisesti McIlroy. Molemmat ovat kuitenkin kovin kaukana kärjestä.

Shane Lowry käynnisti päivänsä kolmella peräkkäisellä birdiellä ja pelasi 10 ensimmäistä reikää kuusi alle. Kenties johtoaseman tuomat paineet alkoivat näkyä takaysillä, kun ote höltyi merkittävästi. Lowry teki bogin reiällä 14 ja oli senkin jälkeen hankaluuksissa useaan kertaan. Loppujen lopuksi hän kuitenkin selvitti karikot päätösreikää lukuun ottamatta.

”Tulen huomenna tuntemaan paineet niskassani. Yritän kuitenkin pitää ne hallinnassa, mennä kentälle tekemään parhaani ja katsotaan sitten illalla, missä tilanteessa olen ennen sunnuntaita”, Lowry sanoi.

Lowry, 32, pelaa vahvaa kautta, johon hän sai upean lähdön voitettuaan Abu Dhabin ET-kisan tammikuussa. Majoreissa Lowry alkaa olla jo kokenut kettu. 26 major-startissa top 10 -sijoituksia on neljä. Uran parhaasta major-suorituksesta, vuoden 2016 U.S. Openin kakkossijasta, jäi kuitenkin ikävä muisto. Lowry johti kisaa kolmen kierroksen jälkeen, mutta päätöspäivän 76 tiputti hänet jakamaan toista sijaa Dustin Johnsonin viedessä nimiinsä kilpailun Oakmontissa.

Rory McIlroyn ohella kisan seuratuin pelaaja oli Tiger Woods. Hän (78-70/ +6) teki kyseenalaista historiaa olemalla ensimmäinen Masters-voittaja, joka samana vuonna on karsiutunut jatkokierroksilta niin PGA Championshipissä kuin The Openissakin.

”Haluan vähän vapaa-aikaa, irtautuakseni vain tästä kaikesta… Olen matkustanut paljon, lentänyt paljon, liikkunut paikasta ja hotellista toiseen. Haluan nyt vain mennä kotiin”, Woods totesi tyhjentävästi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje