Tamminen viides Hollannin EM-kisoissa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Tamminen viides Hollannin EM-kisoissa

Noora Tamminen onnistui mainiosti Noordwijksen EM-kisoissa.

Naisten henkilökohtaiset EM-kilpailut saatiin lauantaina päätökseen Nordwijkse Golf Clubilla Hollannissa. Ankarat olosuhteet ja erittäin vaativa kenttä nostivat tulostasoa. Neljän päivän aikana tuulen nopeus kohosi paikoitellen noin 50 kilometriin tunnissa.

Noora Tamminen taisteli kisoissa hienosti viidenneksi, mikä on kautta aikain paras sijoitus suomalaiselle naiselle (Minea Blomqvist 6.). Tammisen (72-77-78-75) kokonaistulokseksi muodostui +14. Anne Hakula (74-72-80-80) oli toiseksi parhaana suomalaisena 12:s.

Noordwijkse Golf Clubin linkstyyppisen kentän karmaisevissa olosuhteissa ei lopulta yksikään nainen kyennyt pelaamaan alle parin. Euroopan mestaruuden voitti Irlannin Lisa Maguire (73-68-73-79) kokonaistuloksellaan +5. Hopeamitali meni niin ikään Irlantiin Stephanie Meadowin matkassa. Tanskan Charlotte Kring Lorenzen sai pronssia.

Naisten valmentajan tehtävät Hollannin kisaan päättänyt Heini Haapala oli tyytyväinen menestyksen johdosta:

”Olipa mahtava kisa lopettaa naisten valmentajana. En koskaan ole nähnyt golfia pelattavan näin karmeissa olosuhteissa, mutta silti naisemme osoittivat mahtavaa venymiskykyä. Nooran sijoitus on paras koskaan ja myös Annesta (Hakula) on kehittymässä maailmanluokan pelaaja, jonka lyönti on äärimmäisen toistettava.”

”Täällä annettiin myös tärkeitä näyttöjä junioreiden Solheim Cupia ajatellen. Anne saa varmasti tästä kisasta nostetta rankingilleen. Hänellä on vielä edessä tyttöjen British Amateur Open, joka on viimeinen valintoihin vaikuttava kisa. Myös Emily Penttilä on kaavailuissa mukana. Viime kädessä kapteenin valinnat ratkaisevat, mikäli ranking ei riitä.”

”Eväät menestykseen jatkossakin ovat olemassa, sillä näiden naisten varaan on hyvä rakentaa. Olen todella tyytyväinen ja onnellinen, vaikka tietyllä tavalla haikeuttakin on ilmassa. Näiden naisten kanssa on ollut upeaa työskennellä”, Haapala jatkoi.

Golfliitto

Golfliitto saa etsiä Heini Haapalan paikalle uuden maajoukkuevalmentajan.

Tamminen kauhisteli olosuhteita, mutta oli äärimmäisen tyytyväinen kisasuoritukseensa:

”Kisan alku oli heikko ja olosuhteisiin tottuminen vei aikansa. Keli oli itse asiassa aivan hullu, tuuli pieksi avoimia väyliä, eikä pallo tahtonut pysyä griinillä paikallaan. Alamäkiputti myötätuuleen oli aina tuomittu epäonnistumaan. Pipo päässä, rukkaset käsissä ja kahdet housut jalassa tarvottiin väylillä. Mitalia lähdin hakemaan, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että viideskin sija tyydyttää. Saatan olla jopa onnellinen suorituksestani.” Sanna Nuutinen (76+78+76+85) oli Noordwijksessä 41:s ja Emily Penttilä (75+80+82+86) 59:s.

Juniorit neljänsiä European Young Mastersissa

Alle 16-vuotiaiden junioreiden EM-kilpailun statuksen omaava European Young Masters pelattiin lauantaina päätökseen Unkarissa. Suomen joukkue lähti päätöspäivään takaa-ajoasemasta Norjaan nähden, mutta lyönnin Ruotsia edellä. Joukkueen esitys oli vahva. Norjaa tavoitettiin yhdeksän lyöntiä, mutta reiät loppuivat kesken. Neljäs sija on kuitenkin kova suoritus vahvasti uudistuneelta joukkueelta. Ainoastaan Matilda Castren oli mukana viime vuoden voittoisassa joukkueessa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Aleksi Myllymäki (77+77+73) sijoittui kymmenenneksi. Iiro Eskelinen oli (85+75+79) 27:s. Tytöistä Iida Nikka ylsi joukkueen parhaimpaan suoritukseen (80+74+71) ollen mainiosti kisassa seitsemäs. Matilda Castren (79+75+75) venyi hänkin yhdeksänneksi.

”Tasainen ja nousujohteinen kisa joukkueeltamme. Viime vuonna voitto ja tänä vuonna neljäs sija. Nämä todistavat sitä, että asioita on tehty oikein ja pystymme tuottamaan uusia huipputason pelaajia. Voisi varmaankin todeta, että Suomi lukeutuu lajin huippumaihin Euroopassa. Paljon on silti tehtävää, jotta saavutettu asema pystytään vakiinnuttamaan”, vakuutti Suomen junioreiden valmentaja Mikael Mustonen.

”Aleksi Myllymäki pelasi tänään hyvää golfia ja lämpimämpi putteri olisi melkoisella varmuudella merkinnyt mitalisijaa. Iida Nikka oli kuitenkin joukkueen kantavia voimia, mikä ei sinänsä ollut yllätys. Iida on pelannut koko kauden hyvää golfia ja sitä hän esitti täälläkin. Matilda Castren sijoittui myös hienosti kympin sakkiin ja pienellä säädöllä olisi tulos ollut selkeästi parempi. Kokonaisuutena täytyy todeta, että homma oli tänäkin vuonna hyvin paketissa ja peli kohentui kaiken matkaa ensimmäisiltä väyliltä päätöspäivään. Se on aina hyvä merkki.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje