18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Suomen lippu liehuu korkealla Intiassa

Jaakko Mäkitalo sai Karnatakan kentällä tsempin päälle 11. reiän eaglen jälkeen.

Aasian kiertueen Intian avoimet ovat sujuneet suomalaisittain mallikkaasti. Kaikki kolme sinivalkoista pelaajaa selvitti tiensä viikonlopun peleihin selkeästi ja kaikilla on eväät jopa palkintopallille.

Parhaiten lähtötelineensä on asettanut Jaakko Mäkitalo, joka jakaa kolmatta sijaa kierrostuloksilla 67 ja 68. Mäkitalonkin peli takkusi alussa, sillä hän oli 10 reiän jälkeen kaksi yli, mutta seuraavalla reiällä chippaamalla tullut eagle käänsi pelin kulun.

”Ensimmäisten 10 reiän aikana ei tapahtunut mitään. Löin palloa todella huonosti”, harmitteli Mäkitalo.

”Toivottavasti saamme huomenna katsojia ympärille. Minulla on taipumus keskittyä silloin paremmin peliini enkä tee tyhmiä virheitä, kun muut näkevät.”

Ensimmäisen päivän jälkeen kolmantena ollut Kalle Samooja ei päässyt eilisen kaltaiseen vauhtiin ja tulos oli 72 (+1) ja kokonaissijoitus 17.

Joonas Granberg puolestaan paransi neljällä lyönnillä (68, -2). Kallella ja Joonaksella on kaikki edellytykset nousta vähintään kympin sakkiin. Kisan palkintopotti on 1,25 miljoonaa dollaria.

Kilpailua johtaa skotti Richie Ramsay, joka on pelannut molemmat kierrokset viisi alle Karnataka Golf Associationin kentällä. Mäkitalon kanssa samassa tuloksessa ovat thaimaalaiset Panuphol Pittayarat ja Chapchai Nirat.

Anekdoottina voi mainita, että jälkimmäisellä on hallussaan kiertueiden 72 reiän yhteistuloksen maailmanennätys Intiasta vuodelta 2009. Nirat pelasi silloin -32 eli 256 lyöntiä. Tarina ei kerro, millaisessa virityksessä kenttä silloin oli.

Myös Jarmo Sandelin oli Intiassa ja pelasi ensimmäisen kierroksen 69 lyönnillä. Perjantaina taso putosi ja tulos oli 78 eikä se riittänyt jatkoon.

Asian Tourin tulokset kahden kierroksen jälkeen löytyvät täältä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje