10.–17.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][3]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisten tie nousi pystyyn European Openissa – Pulkkanen: ”Karmea loppu”

Tapio Pulkkanen yrittää keksiä väliviikolla uusia reseptejä saadakseen juonen päästä kiinni. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja pelasivat toisellakin kierroksella saman tuloksen.

Hampurissa meneillään olevan European Tourin kilpailun jälkimmäiset 36 reikää käydään ilman suomalaispelaajia. Asia valkeni perjantaina, kun sekä Tapio Pulkkasen (+5) että Kalle Samoojan (+5) kahden kierroksen jälkeinen tulos ei riittänyt karsintarajan ylitykseen.

Kaksikko pelasi myös toisena päivänä saman tuloksen (75) käyttäen kierrokseensa lyönnin verran enemmän kuin torstaina. Jatkopaikkaan olisi vaadittu kaksi lyöntiä parempi noteeraus.

Tilanne näytti Pulkkasen osalta pitkään valoisalta. Hän teki ensimmäisellä yhdeksiköllä (10–18) kaksi birdieä ja yhden bogeyn, ja oli kierrostaan 14 reiän jälkeen vielä yhden alle. Sitten koitti musta hetki: 15. (kentän 6.) reiän tuplabogeyn jälkeen tuli vielä kaksi bogia, ja peli jatkon kannalta oli pelattu.

”Karmea loppu. Todella huonot fiilikset tällä hetkellä. Täytyy väliviikolla keksiä jotain, että saisi homman kulkemaan”, pettynyt Pulkkanen sanoi.

Samoojan esitys perjantaina oli kauttaaltaan kirjava. Ensimmäinen kenttäpuolisko (10–18) sisälsi kahden birdien ohella neljä bogia ja jälkimmäiset yhdeksän reikää noudattivat pitkälti samaa kaavaa.

Reiällä 12 (kentän 3) tullut birdie kohensi näkymiä cut-rajan ylitystä ajatellen, mutta pian lipsahtaneet tuplabogey ja bogey murensivat jatkohaaveet. Toiseksi viimeisellä tullut birdie olisi vaatinut seurakseen vielä eaglen päätösreiällä, jotta Samooja olisi nähty viikonlopun peleissä.

”Kyllä viime viikko tyhjensi sen verran ilmapalloa, että paras terä oli poissa. Oli siellä paljon hyviä lyöntejä, mutta vastapainoksi myös
todella paljon huonoa. Ei se peli niinkään mihinkään kadonnut”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Porsche European Open -kilpailun kärkipaikalle nousi mallikasta tulokaskautta ET:llä pelaava Robert MacIntyre (-11). Hän pelasi toisella kierroksella kisan toistaiseksi kovimman tuloksen, 65, ja repäisi neljän lyönnin kaulan niin ikään vahvaa peliä (66) esittäneeseen isäntämaan Bernd Ritthammeriin.

MacIntyren, 23, debyyttivoitto on ollut jo pari kertaa lähellä sijoituttuaan toukokuussa peräkkäisissä ET:n turnauksissa kakkoseksi. Skotti oli myös yksi Open Championshipin suurimpia yllättäjiä kuudennella sijallaan.

Pohjoismaalaisista parhaana jatkaa kuudetta sijaa jakava Ruotsin Alexander Björk (-4). Myös Norjan Kristian Krogh Johannessen ja Tanskan Jeff Winther (-3) mahtuvat kahdeksatta sijaa jakavien joukkoon.

Kisan suurista yhdysvaltalaistähdistä, Xander Schauffele (-2) on niukasti top 10:n ulkopuolella. Patrick Reed (+2/T45) jatkaa pelejään viikonloppuna, mutta Matt Kuchar (+4) jäi ensimmäisten joukossa rannalle. Karsiutuminen oli myös kilpailun voittoa puolustaneen Englannin Richard McEvoyn (+5) kohtalo.

Turnausareena Green Eagle on pitänyt odotetusti pintansa, vaikkakin MacIntyre on ollut kentällä lähes pitelemätön. Green Eagle on Euroopan kiertueen kisakentistä kolmanneksi pisin Gary Player Country Clubin ja Jumeirah Golf Estatesin jälkeen.

Kentällä on myös kaksi ET:n pisintä väylää: 606-metrinen 16 sekä 592-metrinen ysireikä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje