Kim Koivu saavutti suomalaisten 15. turnausvoiton Challenge Tourilla. Tähän hän ylsi nopeammin kuin yksikäään kotimainen pelaaja ryhdyttyään ammattilaiseksi.
Challenge Tour | Kilpagolf |
17.11.2017

Suomalaispelaajille tarjolla ennätyksellinen määrä Challenge Tourin kisoja kaudella 2018

Haastajakiertueella menestystä tulevalla kaudella tavoittelee ainakin seitsemän pelaajaa, joilla on kategorian tai villien korttien kautta mahdollisuus pelata minimissään kahdeksan kilpailua.

European Tourille pääsi CT:n Road to Oman –listan kautta 16 pelaajaa, kun mukaan lasketaan kesken kauden menestystensä johdosta pääkiertueelle siirtynyt Julian Suri.

Julian Surin CT:n kilpailut päättyivät hänen voitettuaan 300 000 euroa Tanskan ET-kilpailusta. Kuva: Getty Images

Yhdyvaltalaispelaaja hätkähdytti alkukaudesta vankoilla otteillaan kakkoskiertueella. Loppukaudeksi hän raivasi itselleen paikan ET:lle , voitti Tanskan osakilpailun ja on mukana viikonloppuna Dubain finaalikisassa tienattuaan ET:lla nopeassa ajassa 673 000 euroa.

Karsintojen kautta paikkansa ansainneista lähes kaikki muut voittaja Sam Horsfieldia lukuunottamatta ovat kiertäneet CT:n kisoissa yhdellä tai useammalla kaudella.

USA:ssa uraansa rakentanut Horsfield omaa kutsujen ja karsintojen kautta kisakokemusta CT:n asemasta ”vain” pääkiertueilta, jopa US Openista.

Suomalaisilla on tulevalla kaudella ennätyksellisen leveä ja potentiaalinen katras pelaajia tavoittelemassa CT:lla menestystä

Kim Koivu eteni CT:lle etuajassa

Oliver Lindell lukeutuu merkattuihin pelaajiin. Karsinnoissa jatkoon päässeet Kalle Samooja ja Kim Koivu saavat niinikään vahvan kortin, jonka avulla pääsee halutessaan pelaamaan muutaman pienemmän European Tourin kisankin.

Amatöörinä karsintoihin osallistunut Kim Koivu ei ole vielä tehnyt päätöstä kauden 2018 statuksestaan. Valmentaja David Silva ja Koivu pitävät aiheesta palaveria tiistaina.

”Hieno suoritus Kimiltä. Hän on tehnyt upeaa työtä ja nousua viimeiset 3-4 vuotta. Kahden esikarsinnan kautta finaaliin yltäminen ja kahdelle viimeiselle kierrokselle selviäminen oli yli odotuksiemme. Moni asia puoltaa nyt ammattilaiseksi siirtymistä. Päätöksen tekee kuitenkin viimekädessä Kim itse”, Silva arvioi tilannetta perjantaina.

Kim Koivu ( oik. ) aloitti golfin pelaamisen 16-vuotiaana. Oliver Lindell ( vas. ) voitti samanikäisenä Nordic Leaguen kilpailun.

Roope Kakko oli Race to Oman –listalla 117:s, se antaa mahdollisuuden rajoitettuun kisaohjelmaan, jota Kakko pyrkii vahvistamaan villeillä korteilla.

Finnish Tourin kärkikolmikko Mikael Salminen, Lauri Ruuska, Peter Erofejeff saa kukin kahdeksan villiä korttia kiertueelle. Salminen saattaa saada myös karsintafinaaliin selviämisestään yksittäisiä kisoja pelatakseen.

Salmisen ja Kakon tavoin kahdelta viimeiseltä kierrokselta karsiutuneen Linus Väisäsen kisanäkymät ovat tässä vaiheessa varsin niukat.

Vierumäki Finnish Challengen kautta villejä kortteja on vielä jaossa edellä mainituille tai muille kotimaisille pelaajille.

Varmaa on jo tässä vaiheessa se, että kaudesta 2018 tulee suomalaisittain hyvin vilkas, suurella todennäköisyydellä jopa ennätyksellinen osallistumiskerroilla laskettuna haastajakiertueella.

 

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.