11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Suomalaiskvartetin urakka AT:n karsintafinaalissa käyntiin keskiviikkona

Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalo hankki AT:n pelioikeuden vuoden 2012 karsinnoista jäätyään kortista vuoden 2011 karsinnoissa vain lyönnin päähän.

Neljällä suomalaisella on mahdollisuus liittyä Joonas Granbergin seuraan Asian Tourille kaudeksi 2014. Granberg uusi pelioikeutensa sijoittumalla kiertueen rahalistalla sijalle 27 lähes 130 000 dollarin ansioillaan.

AT:lla kaudella 2013 pelanneet Jaakko Mäkitalo ja Kalle Samooja puolestaan jäivät ilman suoraa pelioikeutta, mutta selvisivät finaaliin ilman esikarsintaa. Mäkitalo oli kiertueen rahalistalla 63:s ja Samooja 94:s, kun 60 parasta uusi pelioikeuden.

Kaksikosta molemmilla on kokemusta karsintarupeamasta ja menestymisestä tiukassa paikassa. Samooja selvitti tiensä AT:lle vuoden 2011 karsinnoista ja Mäkitalo sai kortin vuonna 2012 missattuaan vuotta aikaisemmin pelioikeuden ainoastaan yhdellä lyönnillä.

Pienen varjon Mäkitalon valmistautumiseen on langettanut reistaileva käsi.

”Olkapäässä välillä pikku kipuja, mutta olen saanut hyvää hoitoa Tourin fysiolta. Ihan hyvät fiilikset”, Mäkitalo viestitti kisapaikalta.

AT:n viidestä esikarsintakilpailusta finaaliin tiensä selvitti 92 pelaajaa. Yrittäjiä oli yli 600. Suomalaisista Peter Erofejeff ansaitsi paikkansa A-ryhmästä ja Jani Perttilä B-ryhmästä.

Erofejeff venyi finaaliin lyömällä ratkaisevalla neljännellä kierroksella kisan parhaan kierrostuloksen 67 lyöntiä. Perttilän vahvuutena omassa esikarsinnassa oli tasaisuus, mutta hollolalainenkin sai venyä viimeisellä kierroksella 70:n alitukseen (69), jotta finaalipaikka lopulta irtosi.

”Tää oli hieno homma, mutta pitää muistaa, että nyt ne kisat vasta tosissaan alkavat. Jatketaan vaan samalla kaavalla, niin hyvä tulee ensi viikostakin”, Perttilä totesi kilpailun jälkeen.

Esikarsinnan selvittämisessä oli haastetta kerrakseen, mutta finaalissa rimaa nostetaan vielä muutamalla pykälällä. Pelioikeus on jaossa kilpailun 40 parhaalle ja tasatuloksen pelanneille. Kortin tavoittelijoita on 250.

Vahvin edustus on Australialla, joka marssittaa kisaan peräti 35 karsijaa. Japanilaisia viivalla on 28 ja korealaisia 26.

Pohjoismaista yrittäjiä on suomalaisten lisäksi Ruotsista (3), Norjasta (1) ja Tanskasta (1)

Karsintafinaali pelataan Imperial Lakeview’n ja Springfield Royal Country Clubin kentillä. Perttilä pelasi esikarsintansa Imperial Lakeview -kentällä ja Erofejeff Royal Thai Army -kentällä, joka ei ole mukana finaalin ohjelmassa.

Karsintafinaali alkaa keskiviikkona aamuyöstä Suomen aikaa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje