16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiskolmikko liukumäkeä alas tuloslistalla Portugalissa

Kalle Samooja ei toisen kierroksensa jälkeen tuuletellut yhtä innokkaasti kuin ennen kisaa. Kuva:Getty

Aamupäivän kierroksilla pelanneelle suomalaiskolmikolle ei kakkoskierrokselta jäänyt käteen paljoa.

Finaalipaikkaan tähyilevä Kalle Samooja aloitti päivänsä Euroopan kiertueen Portugal Masters -turnauksessa aivan kärkikymmenikön tuntumasta sijalta 11. Bogittoman avauskierroksen pelanneen Samoojan kakkoskierros ei sujunut aivan yhtä ongelmitta. Lupaavalta näyttänyt kierros (+1) hieman lopahti, kun viimeiselle reiälle syntyi harmittava tuplabogi. Lopulta 72 lyöntiä kierrokseensa käyttänyt Samooja on kokonaistuloksessa kaksi alle parin jakamassa sijaa 35.

Sami Välimäen alamäki alkoi heti avausrei’illä, kun kahdelle ensimmäiselle reiälle syntyi bogit. Tämän jälkeen nousua ei enää nähty, vaan 75 lyönnillä kentän selvittänyt nokialainen valui lopulta kokonaistulokseen +3, eikä täten pelaa viikonloppukierroksilla.

Mikko Korhonen on vielä niukasti karsintarajan paremmalla puolella, mutta iltapäivän kierrokset saattavat muuttaa asiaa. Kahden birdien ja kolmen bogin lisäksi korttiin mahtui tuplabogey ja seurauksena kokenut Korhonen valahti kärjen tuntumasta kauemmaksi. Sijaa 56 jakava Korhonen on kahden kierroksen jälkeen parissa.

”Oli kyllä hemmetin vaikea päivä tänään. Sekoilin tuplan siihen 15:lle (Korhosen päivän kuudes reikä) ja sen jälkeen se oli pelkkää alamäkeä. Ei oikein taisteluvaihde lähtenyt silmään ja jouduin henkiseen sumuun. Eipä siinä sitten paljoa voi tehdä. Tulos ehkä riittää jatkoon, ehkä ei”, hän kommentoi.

Yksi suomalainen nähdään kentällä iltapäivällä, kun Tapio Pulkkanen aloitti toisen päivän urakkansa vasta päivän jälkimmäisissä lähdöissä.

Aamupäivän kierroksen kovimman tuloksen 64 (-7), tykitti Ranskan Mathieu Pavon. Eilen kanuunakierroksen 61 (-10) pelannut Nino Bertasio pelaa toisen kierroksensa vasta iltapäivällä, mutta sai kärkipaikalle seurakseen jo kakkoskierroksensa pelanneet Pavonin, Espanjan Adri Arnausin (67, -4) ja Tanskan Lucas Bjerreegaardin (65, -6).

Lue seuraavaksi: Korhonen ja Samooja kiilasivat top 10:een Portugal Mastersissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje