16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen ja Samooja kiilasivat top 10:een Portugal Mastersissa

Kalle Samooja oli tyytyväinen suoritukseensa Vilamouran kisan ensimmäisenä päivänä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Myös Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki painoivat avauskierroksensa pakkaselle.

European Tourin suomalaiset esiintyivät edukseen Vilamourassa käynnistyneen Portugal Mastersin ensimmäisellä kierroksella. Parhaiten nelikosta pelasivat Kalle Samooja ja Mikko Korhonen, jotka jakavat kilpailussa mukavasti kymmenettä sijaa tuloksellaan 68 (-3).

Samoojan torstain esitys oli jämäkkä. Bogittoman kortin pöytään lyönyt pelannut turkulainen teki kolme birdieä, jotka kaikki tulivat kierroksen puolivälin tuntumassa.

”Oikein tasapainoinen päivä tänään, vaikka putti ei oikein uponnut. Putissa oli kyllä todella hyvä fiilis ja löin paljon hyviä putteja, vaikka eivät ne pomppuisilla griineillä iltapäivästä pudonneetkaan. Siksi se ei pahemmin päässyt ihon alle”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Perjantaina aamuvarhaisella kierroksensa aloittava Samooja pääsee kokeilemaan upotusta tasaisemmilla viheriöillä.

”Aamusta ei ainakaan sitä ongelmaa pitäisi olla.”

Korhosen kolme alle -tulos muodostui erilaisen kaavan kautta. Kierros Dom Pedro Victoria -kentällä sisälsi kuusi birdieä ja kolme bogia. Tuloksen takana oli Korhoselle luonteenomaisen vahva rautapeli ja terävä puttipeli.

”Oli hyvä päivä. Ihan stediä peliä, tuuli oli aika kova ja se toi kyllä haastetta pelaamiseen. Vähän oli ruostetta vielä havaittavissa, mutta pystyin pitämään palloa pelissä ihan mukavasti. Lisäksi puttasin varsin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen aamuvuoroon”, Korhonen totesi.

Kaksikolla on matkaa komean kärkituloksen pelanneeseen Italian Nino Bertasioon (61) seitsemän lyöntiä.

Tapio Pulkkanen onnistui torstaina avauksissaan ja puttipelissään, jotka takasivat hyvän tuloksen, 69 (-2).  Virheitä osuvasti vältelleelle Pulkkaselle kirjattiin kierroksella kolme birdieä ja yksi bogey.

”Draivaaminen oli tänään kohdallaan, ja pääsin hyvistä paikoista lähestymään. Rautapeli ei ollut ihan parasta mahdollista, mutta puttaaminen oli aika varmaa, ja tulos kohtuullinen”, 23. sijaa jakava Pulkkanen sanoi.

Myös Sami Välimäki (T31) sai painettua kierroksensa pakkasen puolelle. Hän oli 16. reiän jälkeen vielä tilanteessa kolme alle, mutta toiseksi viimeisellä livahtanut tuplabogey heikensi jonkin verran asemia.

”Avaukset olivat etuysillä liian huonoja, enkä päässyt paikoille. Takaysillä avaukset toimivat hyvin, ja pääsin enemmän paikoille. Sitten taas yksi älytön (reikä), mikä vei koko tuloksen”, tuloksen 70 (-1) pelannut Välimäki harmitteli.

Portugal Mastersin paalulla Nino Bertasiolla on neljän lyönnin etumatka kakkosena olevaan Espanjan Adri Arnaukseen.

Bertasio, 33, ei ole voittanut turnauksia Euroopan kahdella ylimmällä kiertueella. Hän on ET:n Race to Dubai -listalla 72:ntenä, ja tarvitsee kipeästi kovia sijoituksia yltääkseen myöhemmin marraskuussa pelattavaan Dubain finaaliturnaukseen.

Lue seuraavaksi: ET-finaaliin janoava Tapio Pulkkanen kokeili senioreiden suosimaa mailaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje