Suomalaiskolmikko hakee jatkoa vuoden takaiselle onnistumiselle Dubaissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiskolmikko hakee jatkoa vuoden takaiselle onnistumiselle Dubaissa

Kalle Samooja pelasi viime vuonna Dubaissa erinomaisen kilpailun. Kuva: Getty Images.

Suomalaiset karsiutuivat vuosi sitten Abu Dhabissa, mutta mahtuivat viikkoa myöhemmin kärkipäähän Dubaissa. Tänä vuonna kisakenttää on vaikeutettu entisestään.

Suomalaiskolmikko Mikko Korhonen–Tapio PulkkanenKalle Samooja pelaa torstaina käynnistyvässä Dubai Desert Classic -kilpailussa vuoden toisen koitoksensa. Sami Välimäki ei kategoriallaan mahtunut kisaan mukaan.

Suomalaisista eniten kokemusta Emirates Golf Clubin Majlis-kentästä on Mikko Korhosella.

”Uusi viikko, mutta tuttu kenttä edessä. Kenttä on tänä vuonna viritetty aiempaa haastavammaksi: väylät kavennettu ja greenit on kovat. Myös raffit ovat aika tiukat. Haasteita riittää tällä viikolla entistä enemmän”, Korhonen luonnehti.

Tulosten valossa pieni vaikeutus kenttään on paikallaan. Vuosi sitten Bryson DeChambeaun voittotulos oli -24 ja pari vuotta sitten Li Haotong hurjasteli voittoon tuloksella -23. Maailman huippujen käsittelyssä Majlis ei ole oikein pystynyt pitämään puoliaan, joten vaikeutta haetaan nyt lisää. Korhosen kaltaiselle, hyvälle pallonlyöjälle haastava viritys lähtökohtaisesti sopii hyvin.

Korppa ei yltänyt jatkoon viime viikolla Abu Dhabissa kauden avauksessaan. Vuosi sitten kausi alkoi samalla tavalla, mutta seuraavalla viikolla hän oli Dubai Desert Classicissa 38:s. Jatkokierroksille hän paineli myös vuotta aiemmin, vain uran ensimmäinen startti Majlisilla vuonna 2016 päättyi karsiutumiseen.

Tapio Pulkkanen on päässyt Dubai Desert Classiciin mukaan kertaalleen, vuosi sitten. Kotkalainen onnistui heti loistavasti kivuten 66 lyönnin päätöspäivän ansiosta kisassa 20:nneksi. Vielä kovemman pommin vuosi sitten rysäytti Kalle Samooja, joka niin ikään pelasi Desert Classicissa ensimmäistä kertaa viime vuonna ollen lopputuloksissa upeasti 16:s.

”Jonkin verran tullut treenattua ennen tämän viikon kisaa. Pääpaino ollut puttaaamisessa ja griinien opiskelussa. Jonkin verran greiniä griineillä ja sitä on Rikun (caddie Riku Mattila) kanssa mietiskelty. Kenttä on tuttu ja mieluinen. Vaikeampi viritys on tänä vuonna. Aika pitkää on raffi ja väyliä on kavennettu. Griinit myös napakat ja liukkaat. Hyvä testi kaikille pelin osa-alueille”, Pulkkanen puolestaan kertoo.

Vuosi sitten koko suomalaiskolmikko siis karsiutui Abu Dhabissa, mutta Dubaissa kaikki ylsivät 38 parhaan joukkoon.

Kisan voittoa puolustaa Bryson DeChambeau. Punttisalilta voimaa ja lihasmassaa talvikuukausina hankkinut golfin ”hullu tiedemies” pelaa samassa ryhmässä viime viikolla Abu Dhabissa voittaneen Lee Westwoodin kanssa. Ryhmä tulee imemään tv-kameroita puoleensa kuin hunaja kärpäsiä, sillä kolmas pelaaja on Henrik Stenson.

Kannoilleen kolmikko saa viime vuoden kakkosen Matt Wallacen, viime viikon kakkosen Tommy Fleetwoodin sekä pari viikkoa sitten kotimaansa kamaralla kakkoseksi yltäneen ja Abu Dhabissa viidenneksi kirineen Louis Oosthuizenin.

Suomalaisista torstaina aamuvuorossa on vain Korhonen, joka käynnistää kisansa jo kello 5.50 Suomen aikaa. Tapio Pulkkanen (11.00 Suomen aikaa) ja Kalle Samooja (kello 11.10 Suomen aikaa) pelaavat peräkkäisissä ryhmissä iltapäivällä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje