18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaisilla varovainen aloitus Skotlannin LET-turnauksessa

Hanna-Leena Salonen tavoittelee Skotlannista hyvää tuntumaa kauden jälkipuoliskon kisoja ajatellen.

Hanna-Leena

Hanna-Leena Salosen sihtailuun jäi perjantaiksi parantamisen varaa. Kuva: Otto Peltomaa.

Vaikka Skotlannin turnauksen palkkiot eivät vaikuta pelaajien kausiansiojärjestykseen, ovat lisätienestit rankkaa kiertuetta kahlaaville takuulla tarpeen.

Pro-am-tyyppinen Ladies Scottish Open onkin Hanna-LeenaSaloselle ja Jenni Kuosalle mainio mahdollisuus kartuttaa matkakassaa kauden tulevia kilpailuja ajatellen. Tämän ovat huomanneet heidän lisäkseen 58 muuta LET-kiertueella vakituisesti pelaavaa naista. Archerfield Linksillä keskiviikkona pelattu ensimmäinen kierros oli Hanna-Leena Saloselta kohtalainen. Tulos 76 riittää 32. sijaan, josta eroa kymmenen parhaan joukkoon on kolme lyöntiä. Salosen korttiin mahtui avauspäivänä viisi birdietä, mutta tripla kuudennella reiällä ja kaksi tuplabogia sisääntulossa rasittivat tulosta melkoisesti. Jenni Kuosa oli sen sijaan Skotlannin kisan avauskierroksella enemmänkin tuuliajolla. Vain yhden birdien tehnyt Kuosa värkkäsi Archerfieldillä yhden triplan lisäksi kaksi tuplaa ja viisi bogia. Tulos 83 pitää Kuosan ensimmäisen pelipäivän jälkeen kolmanneksi viimeisenä. Ladies Scottish Openin kärjessä on 18 reiän jälkeen Trish Johnson tuloksellaan 69. Christel Boeljon sekä Stacy Lee Bregman ovat brittiä lyönnin jäljessä. Marko Kuivasaari

Skotlannin avoimet tekee paluun LET-kiertueelle

Ladies Scottish Open on vuoden tauon jälkeen mukana naisten Euroopan Tourin kalenterissa. East Lothianissa pelattavaan pro-am-tyyppiseen kisaan on suomalaisista starttaamassa Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen. Edelliset Skotlannin avoimet voitti Gwladys Nocera.

Ladies Scottish Open aloittaa palkintoarvoltaan kolmen 200 000 euron turnauksen, joista keskimmäinen on Talissa elokuun viimeisenä viikonloppuna pelattava Finnair Masters. Skotlannin avoimet on vanha tuttavuus LET-kiertueen kalenterissa, vaikka sitä ei viime vuonna pelattukaan.

Toukokuussa 2008 pelatun kisan voitti Ranskan Gwladys Nocera, joka ei kuitenkaan ole tämänviikkoisen turnauksen osallistujien joukossa.

Kisa pelataan uudehkolla Archerfield Linksillä, joka sijaitsee Skotlannin itäpuolella, East Lothianissa. Fidra-kentän on suunnitellut Euroopan Senior Tourilla pelaava DJ Russell, jonka luomus on sekoitus mäntymetsää ja perinteisemmän oloista links-väylää.

Skotlannin avoimet eivät ole houkutelleet Archerfieldiin kiertueen suurimpia vetonauloja, mutta mm. Lee-Ann Pace, Virginie Lagoutte-Clement, Asleigh Simon ja Anne-Lise Caudal tuovat mukavasti väriä East Lothianin kisaan.

Suomalaisista keskiviikkona käynnistyvään kilpailuun ovat starttaamassa vain Jenni Kuosa ja Hanna-LeenaSalonen, jotka tarvitsisivat tulevissa turnauksissa kipeästi lisäansioita säilyttääkseen pelioikeutensa naisten Euroopan Tourilla ilman karsintoja.

Ladies Scottish Open on pro-am-kilpailu, jossa amatöörit pelaavat ammattilaisten kanssa kaikkina kolmena turnauspäivänä. Kisassa jaettavat ansiot eivät vaikuta pelaajan Order Of Meritillä laskettaviin kausitienesteihin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje