Kaksi suomalaista jakaa johtoa Tsekin CT-kisassa avauskierroksen jälkeen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kaksi suomalaista jakaa johtoa Tsekin CT-kisassa avauskierroksen jälkeen

Ilari Saulolla oli torstaina lyönnit hallussa. Kuva: Mikko Sintonen

Oliver Lindell iloitsi, kun kateissa ollut tulosvire osoitti torstaina löytymisen merkkejä.

Oliver Lindell ja Ilari Saulo olivat erinomaisella pelituulella Tsekin Challenge Tour -kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Kaksikko pelasi torstaina tuloksen 67 (-5), jolla heltisi jaettu kärkipaikka.

Kierroksensa Golf & Spa Kunětická Hora -kentän 10. tiiltä aloittanut Lindell tehtaili etuysin (10–18) alussa ja lopussa kaksi peräkkäistä birdieä. Toisella kenttäpuoliskolla Lindell koki kierroksensa kohokohdan iskettyään 12. (kentän 3.) reiällä, joka on par-nelonen, komean eaglen.

Hän oli hyvää vauhtia matkalla kohti bogitonta kierrosta, kunnes teki viimeisellä reiällä päivän ainoan yksi yli -tuloksen.

Vahva kierros lämmitti erityisen paljon porvoolaisen mieltä, sillä kauden ensimmäiset kilpailut eivät ole sujuneet odotusten mukaisesti.

”Aika jees fiilikset, kun alkaa näkymään tuloksissa, että oikealla tiellä ollaan. Etuysi oli vakuuttavaa peliä, mutta takaysillä oli vähän vaikeampaa. Eagle-säkitys tuli 135 metristä − itse en nähnyt, että pallo meni sisään”, Lindell sanoi.

Lindell näki pelissään mallisuorituksesta huolimatta hieman parannettavaakin.

”Pari 1,5-metristä puttia meni lopussa ohi, mutta voi olla kyllä tyytyväinen. Tiiltä pitää olla vielä parempi, niin tulee kiva loppu!” hän totesi.

Kyseessä on Lindellin kauden viides kilpailu haastajakiertueella. Ensimmäisessä tuli 56. sija, tämän jälkeen on tullut kolme peräkkäistä karsiutumista.

Uransa toista Challenge Tour -kilpailua Tšekissä pelaava tuore ammattilainen Ilari Saulo esitti torstaina ennakkoluulottomia otteita. Hän iski viisi alle -kierroksellaan mukavasti seitsemän birdieä ja kaksi bogia. Paras vaihe osui kentän jälkimmäiselle (1–9) puoliskolle Saulon hurjasteltua reikien 12–16 (kentän 3–7) aikana neljä birdieä.

”Oli hyvä startti kisaan. Löin palloa suurimman osan päivästä oikeisiin paikkoihin ja muutama putti meni sisään omalla takaysillä. Hyvä päivä kaikin puolin”, Saulo kertoi.

Saulon ja Lindellin kanssa D+D Real Czech Challengen johtopaikkaa jakavat Etelä-Afrikan Oliver Bekker sekä Espanjan Santiago Tarrio.

Myös Antti Ahokas oli hyvin hereillä alusta alkaen ja teki tuloksen 69 (-3). Hän jakaa kisassa sijaa 14. Roope Kakon 70 (-2) lyönnin kierros riittää jaettuun 22. sijaan ja lyönnin verran enemmän kierrokseensa käyttänyt Hietala on sijalla T39. Kim Koivun (T05) ensimmäisen kierroksen tulos oli 75.

Juttua on päivitetty kello 21.08.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje