18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset toiveikkaina Madeiralla

Mikko Korhonen taistelee tällä viikolla menestyksestä Madeiralla. © Getty Images

Madeira Islands Open tarjoaa tällä viikolla uusille kasvoille hyvän tilaisuuden nousta parrasvaloihin. Kun kiertueen kantapelaajat loistavat Madeiralla poissaolollaan, ei kenelläkään ole syytä pitää käsijarrua päällä.

Voitto Euroopan kiertueella on aina kova juttu. Viikonvaihteessa on tarjolla paitsi mainetta ja kunniaa, myös kahden vuoden pelioikeus pääkiertueelle. Vaikka Madeiran kisan palkintopotti 700 000 euroa on ET:n mittapuun mukaan pieni, on ainakin parhaimmille tiedossa sunnuntaina mukava pesämuna kauden jatkoa ajatellen.

Menestystä Madeiran kisasta ovat tavoittelemassa myös Mikko Korhonen, Roope Kakko ja Antti Ahokas. Kullakin on pohjalla kohtalaisen hyvä turnaus edelliseltä viikonlopulta. Korhonen ja Kakko selvittivät tiensä Mallorcan kisan jatkokierroksille, Ahokaskin ylsi kevään parhaimpaan esitykseensä Italian CT-turnauksessa.

Kukin heistä pystyy parhaimmillaan pelaamaan kärjen tahdissa. Nyt on kysymys vain siitä, kuinka saisi otteen pysymään koossa läpi turnauksen: usein peli on tahtonut onnahdella jo saman kierroksen sisällä. Pienempien turnausten antamat mahdollisuudet pitäisi pystyä hyödyntämään kunnolla. Selvää on, että kortin uusimista ajatellen kausi käy pian haasteelliseksi kisojen vain koventuessa.

Madeiran turnauksen voittoa puolustaa James Morrison, joka löi viime vuoden turnauksen lopputiimellyksessä ET:llä yhä ilman ykköstilaa olevan Oliver Fisherin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje