Suomalaiset palaavat voitonjuhlista työmaalle Qatarissa, jossa odottaa entuudestaan tuntematon kisakenttä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset palaavat voitonjuhlista työmaalle Qatarissa, jossa odottaa entuudestaan tuntematon kisakenttä

Sami Välimäki ja koko ET:n suomalaisnelikko palaa voitonjuhlista tositoimiin Qatar Mastersissa. Se pelataan kentällä, josta kenellekään ei ole aiempaa kisakokemusta.

Euroopan kiertue -sirkus jatkaa kulkueen Lähi-Idän suunnalla ja pysähtyy tällä viikolla Qatariin. Suomalaisista mukana palkintoarvoltaan 1,59 miljoonan euron turnauksessa nähdään kaikki neljä: Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Välimäen voitto Omanissa noteerattiin Suomessa laajasti. Harvoin golf on Suomessa ylittänyt uutiskynnyksen niin korkealta kuin sunnuntaina ja maanantaina, jolloin useat mediat vielä kirjoittivat nuoren nokialaisen uroteosta.

Välimäki osaa pitää jalat maassa. Itseluottamus on kova, mutta mopo ei keuli. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin Suomessa niin sanotusti päällä ja mediapyöritys lähes tauotonta, joten on vain hyvä, että kiertue jatkuu välittömästi ja torstaina on edessä paluu arkeen ja työmaalle. Kommenttejakaan Välimäki ei ennen Qatarin kisaa antanut, kypsyyden merkki sekin.

Välimäen kanssa sunnuntaina samassa ryhmässä pelannut Mikko Korhonen kertoi, että suomalaiset sentään yltyivät hieman juhlistamaan voittoa.

”Oli pieni dinneri eilen (maanantaina) jätkien kanssa, ihan rauhassa oltiin kyllä”, Korhonen vakuuttaa.

Voiton myötä Välimäki harppasi Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla parhaaksi suomalaiseksi jo sijalle 13. Listan kärjessä on kaikkien rakastama Patrick Reed. Omanissa neljänneksi sijoittunut – normaalisti nelossija noteerattaisiin isosti, mutta nyt se jäi syystäkin Välimäen urotyön varjoon – Mikko Korhonen kipusi listalla jo sijalle 58. Kalle Samooja on sijalla 102 ja Tapio Pulkkanen sijalla 117.

Kenttä on aika simppeli tiiltä. Kakkoslyönnin kenttä, greenit on aika isot ja kallistuksia löytyy.

Niin viime viikon kisa kuin kuluvankin viikon koitos lukeutuvat osallistujalistaltaan kiertueen heppoisempaan osastoon. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kilpailun voittaminen tai edes kärkipäähän sijoittuminen Euroopan kiertueella olisi koskaan helppoa. Kuitenkin juuri näissä kilpailuissa, joissa osallistujalista ei ole kovin mahdollinen, on sauma menestyä hieman helpommin kuin isoissa kisoissa. Välimäki ja Korhonen näyttivät viime viikolla miten se tehdään.

Qatarin kisakenttänä toimii Education City Golf Course. Koskaan aikaisemmin Qatarin ET-kisaa ei ole pelattu kyseisellä kentällä, vaan Doha Golf Clubilla. Mittaa komeudella on lähes 6700 metriä. Aivan rannassa kenttä ei sijaitse, joten tuuli ei näyttele niin suurta roolia kuin esimerkiksi viime viikolla. Jose Maria Olazabalin suunnittelemalla kentällä on vettä melkoisesti, ja sen lisäksi vinoja lyöntejä vaanivat tuuheat pusikot ja väyliä reunustava hiekkakaistale.

”Uusi kenttä tämä on kaikille. Vedettiin yhdeksän reikää tänään ja käveltiin toinen ysi. Kenttä on aika simppeli tiiltä. Kakkoslyönnin kenttä, greenit on aika isot ja kallistuksia löytyy. Ihan hyvät ja tiukat pinnat taas, vähän niin kuin viime viikollakin. Huomenna vain herätellään kroppaa kohti torstaita”, Korhonen kertoo.

Suomalaisten lähtöajat torstaina (Suomen aikaa):

Sami Välimäki 6.05
Kalle Samooja 6.25
Mikko Korhonen 11.10
Tapio Pulkkanen 11.20

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)