11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Skottikomento jatkui Sveitsissä

Omega European Mastersin ykkönen Richie Ramsay voitti kaudella 2007 US Amateurin © Getty Images

Omega European Mastersissa on monasti juhlittu yllätysykköstä. Richie Ramsay jatkoi sarjaa, vaikka 29- vuotias skotti olikin jo maistellut ET:kisan voittoa vuonna 2010 Etelä-Afrikassa. Crans Montanassa hän kylvetti kuitenkin huomattavasti tasokkaamman pelaajakatraan ja kuittasi ykköstilasta peräti 350.000 euroa.

Ramsay oli iso nimi amatöörinä ja kaikkien aikojen ensimmäisen World Rankingin ykkönen tammikuussa 2007.Voittonsa myötä hän noussee maailmanlistalla 70:n ensimmäisen joukkoon, paikka Aasiassa pidettäviin syksyn suurkisoihin ( Singapore, Shanghai, Dubai) aukeni niinikään voiton myötä.

Kakkostilaa jakoi neljä pelaajaa, toista perättäistä voittoaan janonnut Paul Lawrie oli kuudes. Lawrien ja Ramsayn perättäisten skottivoittojen sarja on harvinaista herkkua, samanlainen koettiin 2001, jolloin voittojaan juhlivat Andrew Coltart sekä Colin Montgomerie.

Kaikkein parhaiten viimeiset kolme kierrosta pelasi Miguel-Angel Jimenez (11.), jonka surkea avauskierros 77 sai jatkokseen tulokset 65-66-66.

European Tour jatkuu torstaina Hollannissa, suomalaispelaajista mukana on Roope Kakko.

Teemu Tyry

3.pv

title_64469

Ryder Cupiin itsensä pelannut Paul Lawrie pelaa elämänsä parasta kautta. Rahalistalla seitsemäntenä oleva skotti tavoittelee sunnuntaina jo kauden kolmatta voittoa, edellinen tuli sunnuntaina Gleneaglesissa. Lawrie on 43- vuotiaana golfillisesti uudessa kukassa. Hänen viidennen ja kuudennen voittonsa väliä oli peräti yhdeksän vuotta (2002-2011). Palaset ovat loksahtaneet uudelleen kohdalleen, Omega European Mastersin päätöspäivänä hän on suurin suosikki, vaikka maanmies Richie Ramsay on lyönnin edellä.

Lawrien peli oli melkoista vuoristorataa ulosmenossa, jossa hän teki vain yhden parin, viisi birdietä, eaglen ja kaksi bogeyta. Sisääntulos shokki skotille oli par-viitosella tauluun lävähtänyt tupla joka vei kärkipaikan.

Toista sijaa Lawrien kanssa jakaa Danny Willett. Potentiaalisia voitontavoittelijoita, jotka ovat 1-5 lyönnin päässä Ramsaysta on peräti 22. Takaa-ajajista mielenkiintoisin on vuoden 1995 voittaja Mathias Grönberg, jonka voittomarginaali tuolloin oli 12 lyöntiä.Grönberg on viettänyt viimeiset 15 vuotta USA:ssa, paikkaa PGA Tourilla hän ei kuitenkaan koskaan onnistunut vakiinnuttamaan.

Mikko Ilonen ja Joonas Granberg karsiutuivat kahden kierroksen jälkeen

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje