16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Skotlannissa esiteltiin torinolaista tulivoimaa

Tuplat! Edoardo Molinari voitti viikonlopun ET:n kisan ja sai paikan Ryder Cupissa. Kapteeni Montgomerien mukaan paikka olisi kyllä lohjennut ilman voittoakin. © Getty Images

Edoardo Molinari esitti kauden 2010 vakuuttavimman lopetuksen. Italialainen teki viimeiselle kolmelle reiälle kolme birdietä ja voitti lyönnillä Johnnie Walker Championshipin. Torinolainen jätti taakseen australilaisen Brett Rumfordin.
Kolmatta sijaa jakoivat Jamie Donaldson ja Miguel Angel Jiménez. Kolmannen kierroksen jälkeen johtoa nimissään pitänyt Edoardon pikkuveli Francesco Molinari pelasi viimeisen kierroksensa kolme yli parin ja tipahti jakamaan niin ikään kolmatta sijaa.
Voitto oli kaudella 2010 jo toinen Molinarille. Rahalistalla Edoardo Molinari kipuaa seitsemänneksi.
Ja Euroopan joukkue Ryder Cupissa on…
Colin Montgomerie kärsi melkoisesta päänsärystä viimeiset viikot. Skotin tehtävänä oli valita Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen villit korttinsa. Kovia tarjokkaita oli tarjolla enemmän kuin ehkä koskaan Ryder Cupin historiassa.
Montgomerie päätyi valitsemaan Padraig Harringtonin, Luke Donaldin ja Edoardo Molinarin. Listojen kautta joukkueeseen tulevat mukaan Lee Westwood,Rory McIlroy, Graeme McDowell, Ian Poulter,Ross Fisher, Francesco Molinari, Miguel Angel Jiménez ja Peter Hanson.
Ennakkoon spekuloitiin villien korttien saajiksi myös Justin Rosea, Paul Caseyta ja viikonlopun Johnnie Walker Championshipissa Ryder Cup -paikkaa metsästänyttä Simon Dysonia.
Montgomerien valinnat ovat melko yllätyksettömiä. Porua Ison-Britannian puolella voi tosin aiheuttaa Edoardo Molinarin valinta. Italialaisen ansiot ovat kuitenkin kiistattomat. Tällä kaudella hän on voittanut kahdesti ja ollut neljästi neljän parhaan joukossa European Tourilla. Rahalistalla torinolainen on kivunnut jo seitsemänneksi.
Kun nämä Molinarin ansiot asettaa vastakkain esimerkiksi Paul Caseyn viimeaikaisten peliesitysten kanssa, on valinta entistä selkeämpi. Casey oli viime kaudella maailmanlistalla parhaimmillaan kolmas, nykyinen sijoitus on yhdeksäs. Voittoja kaudella 2010 ei ole tullut. Vaikka Casey on pelannut kolmesti Ryder Cupissa ja Molinari ei koskaan, luottaa Monty siihen, että Molinari osoittaa ensikertalaisen nälällään paikkansa ansaituksi.
Justin Rosen kohdalla tilanne on monimutkaisempi, sillä englantilainen on voittanut PGA Tourilla tällä kaudella kahdesti ja on parhaassa vireessä sitten kovien amatööriaikojensa. Rosen ulosjäämisestä keskustellaan varmasti vielä vilkkaasti ennen Ryder Cupia.
Rosella on vielä hienoinen oljenkorsi päästä joukkueeseen, mikäli Lee Westwood ei toivu nilkkavammastaan täysin ennen Ryder Cupia.
Neljänneksi apulaiskapteenikseen Monty valitsi vielä Sergio Garcian. Espanjalainen täydentää tiimiä, johon kuuluivat aiemmin jo Thomas Björn, Paul McGinley ja Darren Clarke.
Kuka pelaa kenenkin kanssa?
Ainakin seuraavat kaksi paria tullaan näkemään suurella todennäköisyydellä lokakuussa Walesissa. Muuten Montgomeriella ja kumppaneilla on käytössään tasainen materiaali, josta pitää löytää oikeat parit.
Rory McIlroy ja Graeme McDowell ovat varma pelipari. Kaksikko pelasi viime syksynä loistavasti Seve Trophyssa ja toi parina Ison-Britannian ja Irlannin joukkueelle kolme pistettä neljästä mahdollisesta. Lisäksi kaksikko selkeästi nautti toistensa seurasta kentällä.
Montgomerie ja apulaiskapteenit tuskin voivat vastustaa kiusausta peluuttaa Molinareja yhdessä. Kaksikko voitti World Cupin viime syksynä Kiinassa. Viimeksi veljekset on nähty Ryder Cupissa vuonna 1967, jolloin englantilaiset Bernard ja Geoffrey Hunt pelasivat kisassa. Molemmat Molinarit tulisivat varmasti toimeen lähes kenen tahansa kanssa, mutta yhdessä voivat olla voittamattomia…
Yhdysvallat julkistaa oman joukkueensa syyskuun seitsemäs päivä.
Ilari Ceder
Johnnie Walker Championshipissa mennään Molinarien komennossa
Tällä

Tällä hetkellä maailman kovin veljespari urheilussa? Taitaa olla, sillä molemmat ovat European Tourin rahalistalla 20 parhaan joukossa. &copy Getty Images

Italialaiset veljekset Francesco ja Edoardo Molinari johtavat Skotlannissa Johnnie Walker Championshipia. Francesco on kolmen kierroksen jälkeen kymmenen alle parin ja Edoardo yhdeksän alle parin.
Veljeksistä nuoremmalla, Francescolla, on tilillään tältä kaudelta viisi sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon European Tourilla. Rahalistalla hän on 17. sijalla. Edoardo on voittanut tällä kaudella kerran ja ollut neljästi neljän parhaan joukossa. Rahalistalla isoveli on kymmenentenä.
Tuloksessa kahdeksan alle parin on viisi pelaajaa. Näistä mielenkiintoisin on Simon Dyson. Englantilainen yrittää vielä saada paikkaa Ryder Cupiin ja paikka irtoiaisi voitolla Skotlannista.
Voiton lisäksi Miguel Angel Jimenézin ja Peter Hansonin pitäisi sijoittua kympin sakin ulkopuolelle. Jimenéz on sijalla kahdeksan ja Hanson 32. sijalla.
Oscar Floren voittoon Walesissa
Ruotsin Oscar Floren voitti Walesissa pelatun Challenge Tourin kisan. Floren pelasi neljä kierrostaan kahdeksan alle parin. Lyönnin päähän jäi skotlantilainen Raymond Russell. Voitto oli Florenille ensimmäinen kaudella 2010. Voiton lisäksi hyvin pelanneella ruotsalaisella on tilillään neljä sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon.
Jaakko Mäkitalo paransi asemiaan kahdella viimeisellä kierroksella huomattavasti. Tuloksella yksi yli parin suomalainen jakoi lopulta 17. sijaa.
Manner-Eurooppaa voittoon St. Andrews Trophyssa
Suomen Kalle Samooja oli mukana Manner-Euroopan joukkueessa kukistamassa Brittein saarten joukkuetta. Samooja oli mukana tuomassa euroille kahta pistettä. Ottelu päättyi lopulta 14-10 Manner-Euroopan hyväksi. Samooja tasasi perjantain single-ottelunsa ja lauantain foursomen. Voitto tuli perjantaina foursomesta. Ilari Ceder
Johnnie Walker Championshipissa tasaista Ryder Cupin suhteen
Simon

Simon Dyson pitää skarpata, jotta voitto Skotlannissa olisi edes lähellä. &copy Getty Images

Johtoa Gleneaglesissa pelattavassa Johnnie Walker Championshipissa pitää kahden kierroksen jälkeen nimissään kolmikko Julien Guerrier, Gary Boyd ja David Lynn. Kolmikko on perjantain jälkeen yhdeksän alle parin.

Ryder Cupin suhteen mielenkiintoista on, että paikkoja Euroopan joukkueeseen tavoittelevat Miguel Angel Jimenéz,Peter Hanson ja Simon Dyson jakavat kaikki seitsemättä sijaa tuloksella kuusi alle parin. Jimenézin ja Hansonin paikat Ryder Cupissa ovat varmat, mikäli Simon Dyson ei voita viikonlopun kisaa.
Nyt Dysonilla on matkaa kärkeen siis kolme lyöntiä. Englantilaisen kantilta tilanne näyttää melko heikolta, sillä espanjalaisen Jimenézin ja ruotsalaisen Hansonin pitäisi kaiken lisäksi sijoittua kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Seitsemättä sijaa jakaa myös jo paikkansa Ryder Cupiin varmistaneen FrancescoMolinarin veli Edoardo Molinari. Edoardo janoaa villiä korttia Ryder Cupiin ja hyvä sijoitus Skotlannissa voisi auttaa pyrkimyksissä. Seitsemättä sijaa jakaa myös Ryder Cup -joukkueen apulaiskapteeni Paul McGinley.

Skotlannissa Ryder Cup -paikkaa haki myös Alvaro Quiros, joka olisi voittamalla voinut paikkansa lunastaa. Espanjalainen on kuitenkin kahden kierroksen jälkeen jaetulla 50. sijalla. Voittoon ei enää ole mahdollisuuksia, sillä kärkeen on jo kahdeksan lyöntiä.

Jaakko Mäkitalo loistokierroksella jatkoon Walesissa
Suomalaispelureiden Jaakko Mäkitalon ja Antti Ahokkaan osalta Challenge Tourin Walesin kisan ensimmäinen kierros sujui heikosti. Jaakko Mäkitalo kuitenkin paransi peliään toisella kierroksella huimasti ja pelasi toisen kierroksensa neljä alle parin. Suomalainen teki kierroksellaan eaglen, kolme birdietä ja yhden bogin.
Antti Ahokas onnistui tekemään samalla 12. reiällä eaglen kuin Mäkitalo. Kohtalona Walesista oli silti karsiutuminen. Ahokas pelasi toisen kierroksensa neljä yli parin ja ensimmäisensä seitsemän yli parin.
Walesissa kisaa johtaa Ruotsin Alexander Floren. Länsinaapuri on kahden kierroksen jälkeen kymmenen alle parin. Lähin kilpailija on Norjan MariusThorp, joka on kuusi alle parin. Floren on tehnyt kahdella kierroksellaan 11 birdietä ja yhden bogin.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje