18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Scott Singapore Openin valtias

Tämä venytysliike toistui Adam Scottin kohdalla jo kolmannen kerran Singaporessa. © Getty Images

Adam Scott tuntuu viihtyvän Singaporessa sijaitsevalla Sentosa Golf Clubilla tavallista paremmin. Ihmekös tuo, kun hän sattui voittamaan siellä maanantaina Singapore Openin jo kolmannen kerran sitten vuoden 2005. Kaiken kaikkiaan voitto oli 30-vuotiaalle Scottille (-17) uran seitsemäs Euroopan Tourilla.

Pelaajat joutuivat viimeistelemään finaalikierroksensa loppuun maanantaina, sillä parina päivänä kisan etenemistä häirinneet ukkosmyrskyt pitivät pelin sunnuntaina keskeytyksissä viisi ja puoli tuntia.

Kun homma jatkui jälleen aamulla, ei pelin edetessä näyttänyt Scottilla olevan minkäänlaisia vaikeuksia pitää toiset takanaan. Kun kärkiryhmällä oli maanantaina kymmenen ratkaisevaa reikää edessään, uhkui kolmen lyönnin päässä Scottista ollut Ian Poulter vielä voitontahtoa. Britti (-11) ei kuitenkaan löytänyt enää peliinsä kirivaihdetta, vaan hiipui sisääntulon yhden bogin ja yhden tuplabogin johdattelemana lopputuloksissa jaetulle kuudennelle tilalle yhdessä Jamie Donaldsonin kanssa.

”Upea tunne. Viikko oli pitkä, joten oli mahtavaa saada se tällä tavalla päätökseen”, Scott sanoi.

”En ole ollut viime aikoina parhaimmillani, joten demonit hiipivät mieleeni takaysillä. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä pidän tästä kentästä niin paljon – positiiviset fiilikset olivat vahvemmat.”

Anders Hansen (-14) nousi lopputuloksissa toiseksi, Rikard Karlbergin ja Graeme McDowellin jaettua kolmannen sijan tuloksellaan 13 alle parin.

McDowell otti samalla Race to Dubai –listan ykkösenä olevaa ja Singaporessa kymmenenneksi sijoittunutta Martin Kaymeria jonkun verran kiinni. Saksalaisella on McDowelliin nähden ansiolistalla nyt 532 000 euron etumatka.

Euroopan Tour jatkuu alkaneella viikolla Hong Kongissa pelattavalla 2,5 miljoonan euron turnauksella.

Adam Scott pähkinänkuoressa:

Syntymäpaikka: Adelaide, Australia

Kotipaikka: Crans-sur-Sierre, Sveitsi

Syntymäaika: 16.7.1980

Mitat: 183 cm, 77 kg

Harrastukset: Lukeminen, surffaus ja kaikenlainen urheilu

Voitot Euroopan Tourilla: 7

Kiertue: PGA Tour (seitsemän voittoa)

Marko Kuivasaari

Ukkosmyrsky siirsi Singaporen kisan ratkaisun maanantaille

Viiden ja puolen tunnin keskeytys sekä lopulta valon puute jätti Singapore Openin finaalikierroksen sunnuntaina pahasti kesken. Kun kärkiryhmällä on kymmenen reikää pelaamatta, johtaa Adam Scott kisaa kolmella lyönnillä ennen Ian Poulteria. Kisaa jatketaan maanantaina klo 1.30 Suomen aikaa.

Hyvässä

Hyvässä nosteessa ollut Adam Scott olisi jatkanut finaalikierroksen mielellään sunnuntaina loppuun. &copy Getty Images

Ukkosmyrskyjen riivaama Singapore Open jouduttiin keskeyttämään jälleen sunnuntaina, kun finaalikierros oli hyvässä vauhdissa. Tällä kertaa tauko kesti viisi ja puoli tuntia. Kun pelaajat pääsivät takaisin kentälle, oli selvää että neljättä kierrosta ei ehditä saamaan päätökseen ennen pimeän laskeutumista Serapongin kentän ylle. Kisaa jatketaan maanantai-aamuna klo 7.30 (klo 1.30 Suomen aikaa).

Summereiden soidessa Adam Scott (-17) oli ehtinyt venyttää johtonsa kolmeen lyöntiin. Australialaisen ulosmenon kahdeksan reikää sujui tasapainoisesti ilman virheitä. Kolme birdietä syntyi rei’illä 4, 6 sekä juuri ennen päivän päätöstä reiällä kahdeksan.

”Minulla oli pitkän keskeytyksen hyvä tuntuma peliin ja tein kolme birdietä. Harmi, että kierros piti jättää kesken, 30-vuotias Scott sanoi.

Toisena oleva Ian Poulter löi palloa aikaisempien päivien tapaan hyvin, mutta pieni ero Scottiin nähden syntyi griinityöskentelyssä. Kahden birdien (4:s ja 5:s) lisäksi britti teki bogin seitsemännellä reiällä.

”Pelini kulkee sen verran hyvin, että kymmenen reikää riittää nostamaan minut vielä mukaan voittokamppailuun”, Poulter valoi uskoa mahdollisuuksiinsa.

Johtopallossa kolmantena pelaava Kyung-nam Kang on tilanteessa -12. Sääennuste on luvannut Singaporeen ukkosta myös maanantaiksi, joten lisää keskeytyksiä saattaa olla tulossa.

Marko Kuivasaari

Singapore Openista kehkeytymässä kova taistelu

Kaksi entistä Singaporen turnauksen voittajaa Adam Scott ja Ian Poulter sekä US Openin sankari Graeme McDowell: siinä tekijöitä kerrakseen ratkomaan tämänvuotisen Singapore Openin voiton. Mustan hevosen roolissa lisäksi Kyung-nam Kang väijyy samassa ryppäässä omaa tilaisuuttaan…

Ian

Ian Poulter tähyilee sunnuntaina toista peräkkäistä Singapore Openin voittoa. &copy Getty Images

Adam Scott (-14) onnistui pitämään Singapore Openin kolmannella kierroksella vuoden takaisen voittajan Ian Poulterin lyönnin päässä takanaan ennen ratkaisevaa päätöspäivää. Britin seuraksi jaetulle kakkostilalle nousi yllättäjä Kyung-nam Kang, jonka sisääntulo viiden birdien myötä oli lauantaina tasokkainta nähtävää.

Maailmanlistalla sijalla 567 oleva Kang joutunee finaalikierroksella melkoiseen puristukseen, kun ympärillä vilisee menestykseen tottuneita kärkipelaajia. Korealaisen vanavedessä, lyönnin päässä, täydennystä kauden hienolle saavutuslistalleen himoitsee myös Graeme McDowell.

Tilanteessa 12 alle oleva pohjoisirlantilainen on tänä vuonna ehtinyt tuulettaa US Openin voiton lisäksi Wales Openin ja Andalucia Valderrama Mastersin ykköstiloja sekä tietenkin Ryder Cupissa Poulterin tavoin Euroopan joukkueen voittoa Yhdysvalloista.

Kaksinumeroisesti alle parin ovat lisäksi viidentenä majaileva Anders Hansen (-11) sekä kuudenneksi noussut Jamie Donaldson (-10).

Sen sijaan Phil Mickelsonin (-2) vaisu vire jatkuu myös Singaporessa. ”Lefty” epäonnistui lauantain kierroksellaan (75) pahan kerran ja hiipui tuloslistalla tässä vaiheessa sijalle 46.

Singaporen turnauksesta on muokkaantumassa juuri niin mielenkiintoinen kisa kuin jo pari päivää on näyttänyt. Voittajaksi on ehdolla monta raudanlujaa pelaajaa, mutta kuinka paljon kisan kaksinkertainen voittaja Adam Scott ja viimevuotista voittoaan puolustava Ian Poulter onnistuvat ammentamaan finaalikierroksella aiemmista Singaporen menestyksistään virtaa, on tulkittavissa paremmin sunnuntai-aamupäivänä Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Adam Scott viihtyy hyvin Singaporessa

Adam Scott on voittanut kaksi kertaa aiemmin Singapore Openin ja hyvin näyttää sujuvan australialaisen peli Sentosa Golf Clubin kentillä nytkin. Scott (65-65) johtaa kisaa 36 reiän jälkeen kahdella lyönnillä ennen Ian Poulteria. Myös US Open -voittaja Graeme McDowell janoaa taustalla uutta menestystä.

Adam

Adam Scott jahtaa Singaporessa jo kolmatta voittoaan viiden vuoden sisällä. &copy Getty Images

Kaksinkertainen Singapore Openin voittaja Adam Scott urakoi perjantaina avauspäivän neljän tunnin keskeytyksen vuoksi 30 reikää, eikä yhtään hassummin. Australialainen on kierrostuloksin 65-65 kisan kärjessä kahden lyönnin erolla Ian Poulteriin.

”Missä vain olet menestynyt aiemmin, on sinne kiva mennä hyvillä fiiliksillä aina uudestaan. Olisi upeata voittaa täällä kolmannen kerran”, vuosien 2005 ja 2006 Singapore Openin ykkönen Scott sanoi.

Scott (-12) aloitti kisansa kentistä pidemmällä ja vaikeammalla, Serapongilla. Kun hän sittemmin pelasi yhden eaglen ja viiden birdien siivittämänä Tanjongin ulosmenon tulokseen 29, näytti aussi kulkevan pitkin harppauksin muilta karkuun. Sisääntulo (+1) oli kuitenkin hieman tahmea, eikä oletettua irtiottoa nähtykään.

”Harmi, etten saanut parastani irti sisääntulossa, mutta golf on sellaista. Niin tai näin, jotain saavuttaakseen on voitava upottaa tärkeitä putteja myös jatkossa.”

Toisena oleva Poulter oli pahimmillaan jo yhdeksän lyöntiä Scottia jäljessä, mutta onnistui saamaan aussin selän näkyville takayhdeksikön kuuden birdien myötä.

”Odotan innolla pääseväni takaisin Serapongille. Se on näistä kahdesta kentästä ehdottomasti vaativampi, mutta minä pidän siitä ”, Poulter sanoi.

”Olen kuullut, että sunnuntaiksi on luvattu tuulista. Se on hyvä, joten toivottavasti olen silloin kärjen tuntumassa.”

Yksi kauden komeetoista Graeme McDowell jakaa kolmannen sijan yhdessä Kyung nam Kangin ja Fredrik Andersson Hedin kanssa, tilanteessa -9.

Ruotsalainen on noussut tällä kaudella ryminällä maailman eliittiin. 38-vuotias Andersson Hed valmistautui vielä vuosi sitten tuleviin Euroopan Tourin karsintoihin, mutta on sittemmin noussut ET:lla voittajien (Italian avoimet) joukkoon ja porskuttaa kiertueen ansiolistalla parhaillaan sijalla 21.

Loukkaantumisensa jälkeen hyvän paluun tehnyt lupaava Joost Luiten on niin ikään tilanteessa -9, mutta hänelle jäi toista kierrosta pelattavaksi lauantain puolelle kuusi reikää.

Marko Kuivasaari

Chris Wood liekeissä Singaporessa

Englannin Chris Wood oli loistavalla pelituulella ukkosmyrskyn häiritsemän Singapore Openin avauspäivänä. Tuloksen 63 jakaa Woodin kanssa myös Korean Bi-o Kim. Yli puolet kilpailijoista joutuu pelaamaan perjantaina ensimmäisen kierroksen loppuun.

Chris

Chris Wood ei hyytynyt torstaina kisan pitkästä keskeytyksestä huolimatta. &copy Getty Images

Chris Wood ja Bi-o Kim olivat Singapore Openin hahmoja torstaina, vaikka kisan avauspäivä muuten menikin aamuisen ukkosmyrskyn vuoksi hieman pieleen: yli puolet pelaajista jäi kentälle, kun pimeys lopulta keskeytti illansuussa ensimmäisen kierroksen. Se ei silti kärkikaksikon hienoa esitystä himmennä, sillä Sentosa Golf Clubin Tanjong kenttää kiertäneet Wood ja Kim taituroivat muille malliksi tuloksen 63 (-8).

Wood aloitti kierroksensa kolmella birdiellä, tosin toisen ja kolmannen birdien välillä oli neljän tunnin tauko huonon sään vuoksi. Vuoden 2008 British Openin top-5 -sijoituksensa myötä suuren yleisön tietoisuuteen noussut Wood teki jatkossa vielä yhden eaglen ja kolme birdietä, kunnes löysi itsensä kisan johtopaikalta.

Britin kanssa keulapaikan jakava 20-vuotias Kim oli hieman pettynyt muutamaan missattuun birdieputtiinsa. Kenties liian kova yritys lyödä ensimmäisenä pelaajana viitosella alkava kierrostulos Euroopan Tourilla kostautui.

”Minulla oli paljon enemmän birdiemahdollisuuksia, missasin ainakin neljä realistista puttia kolmesta metristä”, Korean entinen amatöörimestari sanoi.

”Olen tietysti tyytyväinen kahdeksan alle tulokseen, mutta aion mennä tänään vielä puttigriinille hakemaan parannusta tuntumaan.”

Woodin ja Kimin lisäksi Ignacio Garrido on tilanteessa -8, mutta hänellä on avauskierrostaan pelaamatta vielä seitsemän reikää. Takavuosien Ryder Cup -pelaajalla on joka tapauksessa perjantaina hyvä mahdollisuus lyödä uransa upein kierrostulos.

Neljännen sijan jakavat Shigeki Maruyama (64) ja Rikard Karlberg. He majailevat lyönnin päässä kärjestä. Seuraavina tulevat tilanteessa -6 olevat Gareth Maybin (65) ja Anthony Kang (14 reikää).

Singapore Openia pelataan Sentosa Golf Clubin kahdella kentällä, Tanjongilla ja Serapongilla. Tanjong on kaksikosta helpompi, joka ilmenee nopeasti myös ensimmäisen kierroksen tuloksista. Serapongia kiertäneistä ja torstaina maaliin ehtineistä vain Kyung-nam Kang mahtuu tuloksellaan 66 (-5) kymmenen parhaan joukkoon.

Race to Dubai -listan kärjessä taistelua käyvät Martin Kaymer ja Graeme McDowell jatkavat perjantaina kisaurakkaansa Serapongilla. Kaymer (6 reikää) on tilanteessa -2, McDowellin (8 reikää) ollessa kolme lyöntiä saksalaisen edellä.

Marko Kuivasaari

Martin Kaymerin ja Graeme McDowellin kujanjuoksu jatkuu Singaporessa

Ian Poulter puolustaa edellisvuoden voittoaan Singapore Openissa, jossa on mukana yli 200 pelaajaa. Mikko Ilonen jää niukasti ulos tästä ET:n ja Aasian Tourin yhteiskisasta, kategoria ei riitä. Martin Kaymer, Graeme McDowell ja Francesco Molinari ovat ne kolme miestä, jotka voivat käytännössä voittaa ET:n rahalistan.

Walesin

Shanghai, Singapore,Hongkong ja Dubai ovat neljä viimeistä kisakohdetta ET:n ohjelmassa 2010. Francesco Molinari kuittasi isoja päänahkoja edellisviikon Shanghain kilpailussa nousten samalla jopa potentiaaliseksi rahalistan voitttajaksi. Singaporessa katsee kiiinnittyvät kuitenkin ensijaisesti edellisvuoden ykköseeen IanPoulteriin, Martin Kaymeriin sekä Graeme McDowelliin.

Poulter ei ole saanut parasta irti itsestään kauden isoissa kisoissa, voittamansa reikäpelimestaruuden jälkeen hän on sijoittunut vain kerran kymmenen joukkoon lyöntipelikisoissa. Edellisviikolla leuhkaksi luonnehdittu Poulter oli Shanghaissa 13:s.

Ian

”Se kisa antoi hyviä merkkejä. On luonnollisesti miellyttävää tullla kentälle jolta on hyviä muistoja. Serapong-kentällä tarvitaan tarkkuutta ja rohkeutta nimenomaan avauksissa, se sopii minun tyyliini”, Poulter löysi positiivisia ennusteita viikolle. Pelaajamäärä on peräti 204, tämä johtuu siitä, että kuuden miljoonan dollarin kisa on yhteinen ET:lle ja Aasian Tourille. Näiden joukossa on aasialaisia määrällisesti enemmän, suosikit tulevat kuitenkin ET:lta.

Mikko Ilonen päätti jo edellisviikolla, että hän ei lähde kyttäämään pelipaikkaa. Keskiviikkoaamuna Ilonen on edelleen listoila neljäntenä varamiehenä.Euroopan Tourin kausi on täten pulkassa, sillä niinikään yhteiskisana pelattavaan Hong Kongin kisaan tie on tukossa.

Aasian rahalistan suurella todennäköisyydellä voittava Noh Seung-yul, sekä saman kisan ykkönen vuodelta 2008, Intian Jeev Milkha Singh ovat harvalukuisten Aasian Tourilla pelaavien suosikkien joukossa.

Kaymer, McDowell vai ehkä sittenkin Molinari?

Singaporen kisa antaa vahvasti osviittaa siitä, kuka voittaa ET:n rahalistan. Martin Kaymerilla on yli 530.000 euron johto Graaem McDowelliin. Kun listan kolmas , Lee Westwood jättää Singaporen ja Hongkongin väliin, voittajakandidaatteja rahalistalla on käytännössä kolme. Francesco Molinari ja McDowell tarvitsevat mielellään saksalaisen selkeää kukistamista Singaporessa. McDowell pelaa myös Hongkongissa jonka muut huiput jättävät väliin. Kaymer saattaa ratkaista pelin edukseen jo Singaporessa mikäli hän voittaa, tämä vaatisi McDowellin jäämistä kauas kärjen taakse.

Singapore Openin voittaja kuittaa 731.000 euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje