[10][17]

[10][17]
Kilpagolf - World Golf Championships

Scott loisti Ohiossa

Adam Scottin ja Steve Williamsin yhteistyö tuotti ensimmäisen voiton Ohiossa. © Getty Images

Kun Adam Scott (-17) käveli kohti Firestonen kentän viimeistä viheriötä Bridgestone Invitationalin päätöskierroksella, kuului katsomosta enemmän kannustusta ja huutoa kenties caddielle kuin hänelle itselleen. Tiger Woodsilta kuukausi sitten potkut saanut Steve Williams oli katkaisemassa pitkän ”voitottoman” kautensa Scottin myötävaikutuksella.

Kierroksen jälkeisessä haastattelussa tietämätön olisi voinut kuvitella, että nimenomaan Williams oli juuri pelannut kentällä tuloksen 65 lyöntiä. Väärinkäsitysten välttämiseksi hän kuvaili eräässä vaiheessa itseään hauskasti ”hyväksi johtoasemassa olevaksi caddieksi”.

”Olen tehnyt caddien töitä 33 vuotta. Tämä voitto oli minulle 145:s ja paras niistä kaikista”, Williams sanoi CBS Sportsille. Paljon sanottu mm. 13 major-turnausta ja 16 World Tourin kisaa ”voittaneelta” caddielta. Rivien välistä on tulkittavissa Williamsin suuttumus Woodsia kohtaan, joka uusiseelantilaisen mukaan ilmoitti hänelle työsuhteen päättymisestä puhelimitse, ei kasvotusten.

Mielenkiintoista silti, kuinka Scottin voitto liittyi kuin liittyi myös Woodsiin, jolle Ohion turnaus oli ensimmäinen kolmeen kuukauteen. Hän pelasi Akronissa viimeisen kierroksen tuloksella 70 sijoittuen 37:nneksi – eroa Scottiin 18 lyöntiä. Suuri golfyleisö jää innolla odottamaan Woodsin ja Scottin ensikohtaamista tulevissa turnauksissa…

Toisen sijan Luke Donaldin kanssa jakaneen Rickie Fowlerin (-13) harmiksi Scott ei sortunut Bridgestone Invitationalin päätöspäivänä virheisiin: australialainen välttyi bogeilta kisan viimeiset 1,5 kierrosta. Scottin peli näytti pitkään ennen kaikkea voittajan golfilta: minkäänlainen ele pelaajassa tai hänen otteissaan ei viitannut sunnuntaina toisenlaiseen loppuratkaisuun.

Rickie

Rickie Fowler pelasi itsensä ennakkosuosikkien joukkoon PGA Championshipissä. &copy Getty Images

Myös Fowlerin esitys oli päätöskierroksella virheetön, tällä kertaa hänen edelleen kiilasi vain vielä vähän paremmassa vireessä ollut pelaaja. Fowlerin juhliin päättyvään kisaan uskoneita oli Ohiossa enemmän kuin kenties koskaan aiemmin, mutta vauhdikkaasti liikkeelle lähteneen ammattilaisuran avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään.

Johtopallossa pelannut toinen nuorukainen Ryo Ishikawa sinnitteli Scottista lyönnin päässä sisääntulon alkuun. Aussin voiton kannalta ratkaisevimmat hetket vietettiiin silloin, kun hän chippasi pallonsa reikään 12:lla ja Ishikawa sortui 15:llä kolmeen puttiin.

Vielä viimeisellä reiällä bogin tehnyt Ishikawa jakoi Jason Dayn (-12) kanssa neljännen sijan. Kisan suurin yllättäjä Kyung-tae Kim jakoi kuudetta sijaa mm. Rory McIlroyn (-10) kanssa. Sunnuntaina peliään parantanut Lee Westwood (65) mahtui myös top-10:een.

Alkanut viikko vie maailman eliitiin Ohiosta Georgiaan. Atlanta Athletic Clubilla Johns Creekissä käynnistyy torstaina kauden viimeinen major-turnaus PGA Championship, jonka voittoa puolustaa Ohiossa 29:nneksi sijoittunut Martin Kaymer.