[14][27]
Kilpagolf

Satama laittoi Granbergin ahtaalle

Joonas Granberg on Suomen PGA:n mestari vuosimallia 2013. Kuva: Anzel Oy

Suomen PGA:n mestaruusturnausta 36 reiän jälkeen kahdella lyönnillä johtanut Joonas Granberg sai tehdä perjantaina täyden päivätyön voittonsa eteen. Aasian kiertueella vakituisesti pelaava Granberg sai Henri Satamasta kolmannella kierroksella sitkeän vastuksen.

Granbergilla oli 14. reiän jälkeen kahden lyönnin etumatka, jonka Satama kuroi seuraavan reiän birdiellään kiinni. Kun molemmat tekivät kolmella viimeisellä reiällä parin, oli kokonaistulokseen -2 päätyneellä kaksikolla edessä uusinta. Play offia ei tarvinnut edetä yhtä reikää pidemmälle Granbergin ratkaistua pelin edukseen.

Granbergin kolmannen kierroksen tulos oli 73 (+1), Satama alitti perjantaina Vanajanlinnan kentän parin yhdellä lyönnillä.

”Tiukaksi meni, peli ei ollut ihan parasta tänään. Lyönnissä on vähän teknistä ongelmaa, mutta hyvällä taistelulla voitto tuli kotiin”, Granberg sanoi.

Riku Mattila (+1) oli kolmas ja päivän kovimman kierrostuloksen (70) pelannut Jarno Hovila (+2) neljäs. Markku Antinkoski ( +4) mahtui vielä viiden joukkoon.

Yli 50-vuotiaiden sarjassa Jouni Laine (+17) hallitsi kisaa alusta loppuun saakka. Timo Ervasti ja Tapani Saarentola jäivät voittajasta seitsemän lyönnin päähän.

Suomen PGA:n mestaruuskisojen yleiseen sarjaan osallistui 41 pelaajaa, seniorisarjassa kilpailijoita oli yhdeksän. Turnauksen hohtoa himmensi Granbergia lukuun ottamatta kaikkien ulkomaisilla kiertueilla vakituisesti pelaavien ammattilaisten poissaolo Vanajanlinnasta.