[13][26]

[13][26]
Asian Tour - Kilpagolf

Samoojan avausvoitto jäi Singaporessa haaveeksi

Kalle Samooja on päässyt Asian Tourilla kolmessa viimeisessä kisassaan jatkoon, taskussa on kaksi sijoittumista 20 parhaan joukkoon.

Kalle Samooja pelasi Handa Singapore Classicin heikoimman kierroksensa suununtaina. Suomalainen kirjasi tuloksen 74 (+4) sunnuntaina ja tippui jaetulta kolmannelta sijalta jakamaan 15. sijaa. Samoojan ei onnustunut tehdä yhtään birdietä sunnuntain aikana, korttiin merkittiin neljä bogeya. Kisa oli Samoojan seitsemäs tällä kaudella Asian Tourilla. Singaporen kisan 15. sija on suomalaisen paras sijoitus tältä kaudelta. Samooja on päässyt jatkoon kolmessa viimeisessä kisassaan. Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelannut Samooja voitti kotimaassa kahdesti kesän aikana Finnish Tourilla. Kisan toinen suomalainen oli Jaakko Mäkitalo, joka pelasi viimeisen kierroksensa kaksi yli parin. Yhteistulos +2 oikeutti jaettuun 47. sijaan. Kisan voitosta käytiin viiden miehen uusinta. Yhteistuloksessa yhdeksän alle parin olleesta viisikosta voittoon selvisi Himmat Rai. Voitto oli 24-vuotiaan intialaisen ammattilaisuralla toinen. Ensimmäinen tuli vuonna 2009 Intian omalta PGTI-kiertueelta. Asian Tour jatkuu ensi viikolla Macau Openilla. Kisan osallistujalistalla ovat sekä Joonas Granberg että Kalle Samooja, Jaakko Mäkitalo on jonotuslistan toisella sijalla. Kisassa on jaossa 750 000 dollaria. Ilari Ceder