[14][27]
Ecco Tour - Kilpagolf

Samooja ykkönen Murciassa

Kalle Samooja aloitti kautensa Ecco Tourilla upeasti. Kuva: © Getty Images

Kalle Samooja (-12) piti pintansa Ecco Tourin talvisarjaan kuuluvassa turnauksessa. La Manga Club Championshipin johtoon lauantaina siirtynyt Samooja ei horjunut päätöskierroksella, vaan vei kisan voiton kahden lyönnillä ennen Jacob Glennemota.

Samooja löi La Mangan North-kentällä pelatun kolmannen kierroksen tulokseen 68. Hän oli kahden kentän turnauksessa ainoa pelaaja, joka alitti 70 lyönnin rajan kaikilla kierroksilla. Samooja teki finaalipäivänä viisi birdietä ja kaksi bogia. Koko turnauksen saldo oli 16 birdietä ja neljä bogia.

Samoojan ja Glennemon kanssa sunnuntaina pelannut David Palm (-9) sijoittui kolmanneksi.

”Nämä ovat olleet vaikeat pari vuotta”, 26-vuotias Samooja kertoi Ecco Tourin nettisivuilla. ”Tähtäimeni on tänä vuonna Challenge Tour, mutta on hienoa että voiton myötä minulle avautuu nyt mahdollisuuksia useampiin kilpailuihin.”

Mikael Salminen (+4) oli 33:s ja Tuomas Salminen (+5) 38:s. Muut suomalaiset eivät selviytyneet finaalikierrokselle.

Voitto nousee korkealle jalustalle Samoojan henkilökohtaisella meriittilistalla, sillä hän ei ole aiemmin voittanut kansainvälistä ammattilaisturnausta. La Manga Club Championship oli palkintoarvoltaan 50 000 euron turnaus, josta voittaja kuittasi reilut kahdeksan tuhatta.

Menestys Nordic Leaguessa olisi Samoojalle tänä vuonna erityisen tärkeää, sillä hän menetti korttinsa Aasian kiertueelle kauden 2013 päätteeksi. Nordic Leaguen viisi ensimmäistä tulee saamaan pelioikeuden Challenge Tourille kaudeksi 2015.

Marko Kuivasaari 23.3.

——————————————–

Samooja paalulle Ecco Tourilla

Turkulaisella on niukka johto La Manga Club Championshipissä.

Kalle Samooja jatkoi hyviä esityksiään La Mangan turnauksen toisella kierroksella. Lauantaina North-kentän parhaasta tuloksesta (66) vastannut Samooja siirtyi kisassa kokonaistilanteeseen yhdeksän alle. Tmä riittää kärkipaikkaan yhden lyönnin erolla ennen Jacob Glennemota.

Samoojan kierros sisälsi kuusi birdietä, joista kolme osui molemmille kenttäpuoliskoille. Lisäksi hänelle kirjattiin yksi bogi kentän 16. reiälle.

David Palm (-7) on Ecco Tourin ohjelmaan kuuluvassa turnauksessa kolmantena.

Muista suomalaisista jatkoon selviytyivät Mikael Salminen (76-69) ja Tuomas Salminen (75-73).

Marko Kuivasaari 22.3.

———————————————

Samooja toisena La Mangassa

70 lyönnin alitukset olivat kortilla Ecco Tourin kisan avauksessa.

Kalle Samooja aloitti pirteästi Espanjassa käynnistyneen La Manga Club Championship -turnauksen. Tuloksen 69 lyönyt Samooja on kahdella kentällä pelattavassa kisassa toisena avauskierroksen jälkeen.

Samooja ylsi perjantaina South-kenttää (par 73) kiertäneistä ainoana kuutosella alkavaan tulokseen. Hänen kierroksensa sisälsi viisi birdietä ja yhden bogin. Ulosmenon yksittäinen parista poikennut reikätulos oli kuutosella tullut birdie.

Muut suomalaiset jäivät kauas kärjestä. Tuomas Salminen (75) löytyy toiseksi parhaana sijalta 31.

Ecco Tourin ohjemaan kuuluvaa kilpailua johtaa Jacob Glennemo (65). Muita North Coursella (par 71) 70 lyönnin rajan alittaneita olivat Anton Wejshag ja Gabriel Axell (69).

Kolmatta sijaa jakavat Eric Blom ja David Palm (70/-4) ovat tulostaululla kuitenkin Wejshagin ja Axellin (-3) edellä South-kentän korkeamman par-luvun vuoksi.