11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ecco Tour - Kilpagolf

Samooja hienosti toiseksi Ecco Tourilla

Kalle Samooja pelasi ennakkoluulottomasti Ecco Tourin kisassa Tanskassa, sijoitus toinen. Kuva: Antti Luukkonen

Suomen ykkösamatööri Kalle Samooja (-11) esitti hienoja otteita Himmerlandissa pelatussa Jeld-Wen Mastersissa. Kierrokset 67, 73 ja 68 pelannut Samooja nappasi kisassa toisen sijan, alitettuaan yhteistuloksissa parin 11 lyönnillä. Turkulaisen otteet olivat rautaa etenkin kisan ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella, joilla hän teki yhteensä yhdeksän birdietä ja kaksi eaglea.

Samooja suorituksen arvoa nostaa se, että kilpailu Ecco Tourilla on kiivasta ja hyvätasoista. Kiertueella on paljon hyviä nuoria pohjoismaalaisia ammattilaisia, joilla on selkeä päämäärä yltää tulevaisuudessa Euroopan Tourille.

Kisa oli suomalaisittain muutenkin hyvä, sillä Markus Ervasti sijoittui Himmerlandissa viidenneksi. Kisan kärkipäässä avauspäivän jälkeen ollut Janne Kaske ei yltänyt kahdella jälkimmäisellä kierroksella aivan samanlaisiin suorituksiin, pudoten lopputuloksissa 13:nneksi.

Kisan voiton vei isäntämaan Thomas Nörret, neljän lyönnin erolla Samoojaan. Voitto oli Nörretille jo toinen Ecco Tourilla tällä kaudella. Niin ikään Tanskan kokenut Knud Stoorgaard (-9) oli kolmas.

Ecco Tour jatkuu ensi viikon torstaina Hornbaekissa, jolloin on vuorossa Willis Masters. Kisa on yhteisturnaus Nordea Tourin kanssa.

Muut suomalaissijoitukset:

17. Jaakko Mäkitalo, -3

26. Peter Erofejeff, -2

30. Tommi Laitto, -1

30. Pasi Purhonen, -1

39. Janne Mommo, par

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje