Sami Välimäki kiri hienosti 13:nneksi Dubain tasokkaassa turnauksessa - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki kiri hienosti 13:nneksi Dubain tasokkaassa turnauksessa

Sami Välimäki kurkotti vuoden kahdeksanteen top 15 -sijoitukseensa European Tourilla. Kuva: Getty Images

Uusi ranskalaistähti Antoine Rozner kiilasi uransa ensimmäiseen ET-voittoon.

Sami Välimäki (-18) päätti urakkansa Jumeirahin golfkeskuksessa käydyssä Golf in Dubai Championship -kilpailussa tulokseen 67, mikä nosti hänet lopulta mainosti jaetulle 13. tilalle.

Kuusi sijaa alempaa lauantaihin lähtenyt Välimäki aloitti päätöskierroksen birdiellä, kunnes teki etuysin ensimmäisen boginsa kilpailussa kentän neljännellä reiällä. Tätä seurasi vielä kolme ennen kierroksen puoliväliä syntynyttä birdieä.

Välimäki teki päivän toisen boginsa takaysin alussa, mutta kiristi heti perään tahtiaan kahden peräkkäisen birdien muodossa. Viimeisen birdiensä hän kirjasi 16. reiälle.

”Hyvä viikonloppu, ja ihan ok sijoitus sen ansiosta. Vähän harmillinen loppu, että en pystynyt puristamaan top 10 -sijoitusta, mutta ensi viikolla jatketaan samaa työstöä, niin tulee loistava viikko”, vajaat 14 000 euroa palkintorahaa kuitannut Välimäki sanoi.

Eroa kilpailun voiton vieneesee Antoine Rozneriin kertyi kahdeksan lyöntiä, kahdeksannen sijan jakaneisiin pelaajiin vain yksi.

Kyseessä oli Välimäen kahdeksas top 15 -sijoitus European Tourilla tänä vuonna, näistä top 10 -sijoituksia on kuusi kohokohtanaan Omanissa helmi-maaliskuun vaihteessa tullut uran avausvoitto.

Tulokaskauttaan pääkiertueella pelaava Välimäki nousi ET:n Race to Dubai -listalla sijalle 18 ennen ensi viikolla ohjelmassa olevaa finaaliturnausta.

Mikko Korhonen (-13) onnistui hänkin hyvän loppuvenytyksen ansiosta venymään 30:n joukkoon. Kiertueen suomalaiskonkari oli kierrostaan 11. reiän jälkeen yksi yli parin, mutta seitsemän viimeisen reiän aikana tulleet neljä birdieä jättivät hyvän maun hänen osaltaan kauden viimeiseksi jääneestä kilpailusta.

”Hyvä lopetus tänään, alku oli taas vähän nihkeä. Kroppa heräilee vasta takaysillä ja vasta sitten pystyy vetämään kunnolla. Aamut ovat olleet vaikeita jo vähän aikaa, lämmittelyyn pitää vaan jatkossa panostaa lisää. Mutta nyt tuntuu pitkästä aikaa siltä, että olen taas menossa oikeaan suuntaan”, Korhonen sanoi.

Kausi 2020 jätti Tapio Pulkkaselle paljon mietittävää. Kuva: Getty Images

Kyynärpäävammastakin tänä vuonna kärsinyt Korhonen tienasi kaudella 2020 palkintorahaa noin 180 000 euroa, ja oli rankingissa 107:s.

Pirteästi kisan aloittanut Tapio Pulkkanen (-7) kohtasi kilpailussa tutun ongelman. Jatkopaikan saatuaan hän jäi viikonloppuna kauas omasta tasostaan.

Kierros alkoi tuplabogilla, eivätkä birdiehanat auenneet päivän edetessä sillä tavalla kuin olisi saattanut toivoa. Viiden birdien lisäksi sijan 58 jakanut Pulkkanen teki kolme bogia, joista kaksi harmillisesti par-viitosille.

Pulkkasen osalta kausi sujui vaatimattomasti. Paras sijoitus tuli tammikuussa pelatusta South African Openissa, missä hän oli 15:s − muita top 20 -sijoituksia ei hänelle tilastoitu. ”Hattu-Tapio” pelasi 20 kilpailua, joista 11 päättyi karsiutumiseen. Loppukaudesta Pulkkaslla kulki hieman paremmin, sillä jatkopaikoista viisi tuli seitsemässä viimeisessä turnauksessa.

Totta puhuen en tiennyt tilanteesta mitään. Katsoin ensimmäisen kerran tulostaulua 18. viheriöllä, ja näin että olen johdossa.

Race to Dubai -listalla 173:nneksi jäänyt Pulkkanen voi kuitenkin alkaa suunnitella seuraavaa kautta puhtaalta pöydältä, sillä koronapandemiasta johtuen yksikään ET-pelaaja ei menetä tänä vuonna kategoriaansa pääkiertueella.

Voiton vienyt Antoine Rozner (-25) lähti neljänteen päivään neljä lyöntiä kisaa alusta alkaen johtaneen Englannin Andy Sullivanin takana. Ero kutistui puolivälin krouvissa kahteen lyöntiin, kunnes Rozner teki voittonsa kannalta ratkaisevan eleen.

Hän iski reikien 10–13 jaksossa kaksi birdieä ja eaglen edeten vakuuttavasti kahden lyönnin voittoon ennen toisen sijan jakaneita Sullivania, Mike Lorenzo-Veraa, Francesco Laportaa ja Matt Wallacea.

Ranskalaiset ovat saamassa Antoine Roznerista kovan luokan tekijän golfin huipulle. Kuva: Getty Images

Roznerista, 27, tuli tulokasvuotenaan kauden 14. ensikertalaisvoittaja European Tourilla.

”Totta puhuen en tiennyt tilanteesta mitään. Katsoin ensimmäisen kerran tulostaulua 18. viheriöllä, ja näin että olen johdossa. Tämä merkitsee minulle paljon. Vuosi on ollut todella erikoinen, ja on aika uskomatonta, että hoidan homman kotiin pelamalla viimeisellä kierroksella tuloksen kahdeksan alle”, hän sanoi.

Viime kaudella kahdeksanneksi Challenge Tourin rankingissa sijoittunut Rozner on väläytellyt tänä vuonna muutamaan otteeseen ET:n kisoissa. Ensimmäinen voitto oli tuloillaan vuodentakaisesta Mauritius Openissa, jossa hän kärsi yhdessä Renato Paratoren kanssa uusintatappion Rasmus Højgaardille.

Valderramassa syyskuussa pelatun Andalucia Mastersin kolmas sija osoitti, että Roznerissa on menestyjän aineksia vaativimmillakin kentillä.

”Tiedostin oman tasoni, mutta en tiennyt, että pelini olisi näin hyvää. En pelannut tänä vuonna yhtään Rolex Series -kilpailua, joten olen innoissani päästessäni pelaamaan ensi viikon finaaliin”, Rozner päätti.

Suomalaisista 60 pelaajan DP World Tour Championshipiin osallistuu Välimäen ohella myös tämän viikon turnauksessa karsiutunut Kalle Samooja, joka on rankingissa sijalla 46. Muista pohjoismaalaisista finaalikisaan osallistuvat myös tanskalaiset Rasmus Højgaard (13:s) ja Joachim B. Hansen (38:s).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje