Sami Välimäki hioo U.S. Open -kuntoaan Valderramassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki hioo U.S. Open -kuntoaan Valderramassa

Sami Välimäki ja caddie Väinö Viitaharju punovat tällä viikolla juoniaan Espanjassa. Kuva: Getty Images

Andalucia Masters mahtui sittenkin aikataulusta erehtyneen Välimäen ohjelmaan.

Sami Välimäki on kuin onkin ennakkotiedoista poiketen mukana tällä viikolla Espanjan San Roquessa kuuluisalla Valderraman kentällä pelattavassa Andalucia Mastersissa. Sinetöityään Wales Openin kakkostilan ansiosta paikkansa U.S. Openiin Välimäki kaavaili kilpailevansa seuraavan kerran vasta Yhdysvalloissa.

”Luulin silloin heti Walesin kisan jälkeen, että U.S. Open on viikkoa aikaisemmin. Siinä tapahtui nopeasti kaikenlaista, enkä ehtinyt tarkistaa asiaa”, Välimäki sanoi.

”Halusin ottaa tähän paikkaan hyvän valmistavan kisan majoria varten tasokkaalla kentällä.”

Viime viikolla Välimäen ohjelmassa oli palauttelevaa harjoittelua ja tehostettua puttitreeniä. Myös valmentaja Timo Karvinen kävi suojattinsa luona Nokialla, missä uransa ensimmäiseen major-kilpailuun lähtevä nuorukainen työsti peliään edessä oleviin koviin koitoksiin.

Ensi viikon lauantaina New Yorkiin lentävän Välimäen mukana Atlantin taakse matkustavat caddie Väinö Viitaharju ja valmentaja Karvinen. Yhdysvalloissa on hänen mukaansa jonkinlainen poikkeussääntö kilpailuihin saapuville ammattilaisurheilijoille ja heidän tiimeilleen, eikä karanteenia ole.

”Käsittääkseni kisapaikallakaan ei ole samanlaista kuplaa ja niin tiukkaa karanteenivalvontaa kuin Euroopan kiertueella. Varmasti koronasäännöistä ollaan tarkkoja sielläkin, mutta turvallisuudesta huolehtiminen on ennen kaikkea jokaisen omalla vastuulla.”

Välimäelle Andalucia Mastersin kenttä on ennestään tuttu yhdeltä omatoimiselta visiitiltä, mutta kisakokemusta hänellä ei Valderramasta ole. Hän pääsi perehtymään kenttään syvällisemmin vasta tiistaina, vaikka oli jo ehtinyt viettää maisemissa yhden päivän.

”Maanantaina piti odotella koronatestin tulosta, minkä vuoksi en voinut mennä vielä silloin kentälle.”

Suomalaisista palkintoarvoltaan 1,25 miljoonan euron Valderraman turnauksessa ovat mukana myös viime viikon UK Championshipissä karsiutuneet Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen. Mikko Korhonen joutuu sen sijaan olemaan toistaiseksi sivussa käsivamman vuoksi.

Vuonna 1974 perustettu Valderrama on toiminut lukuisten huipputurnausten, kuten Volvo Mastersin, Ryder Cupin ja WGC-American Express Championshipin näyttämönä.  Vuoden 1997 Ryder Cup oli ensimmäinen Euroopan mantereen puolella käyty haasteottelu, joka päättyi pisteen erolla kotijoukkueen hyväksi.

Andalucia Mastersin viimevuotinen ykkönen Christiaan Bezuidenhout ei ole puolustamassa tällä viikolla voittoaan Valderramassa. Poissaolollaan loistaa myös Sergio Garcia, joka on voittanut viisi kertaa pelatun kilpailun peräti kolmesti. Menestystä ensimmäiseen UK Swingin jälkeiseen kilpailuun lähtevät tavoittelemaan muun muassa Lee Westwood, Martin Kaymer, Bernd Wiesberger, Robert MacIntyre, Marcus Kinhult ja Andy Sullivan sekä kaksi viimeisintä ET-voittajaa, Romain Langasque ja Rasmus Højgaard.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

14.00 Sami Välimäki – Victor Perez FRA – Li Haotong CHN
14.20 Kalle Samooja – Wu Ashun CHN – Jordan Smith ENG
15.30 Tapio Pulkkanen – Joel Sjöholm SWE – Pedro Oriol ESP

Lue seuraavaksi: Välimäki: ”En olisi Pro Golf Tourin kisoja pelatessani uskonut, että pääsisin vuoden kuluttua U.S. Openiin”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje