14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Sää kiusana Malesiassa

Na Yeon Choi jahtaa yhä kauden avausvoittoaan. © Getty Images

Malesian lämmin ja kostea ilmasto teki jälleen tepposet. Naisten Yhdysvaltain kiertueeseen kuuluva LPGA Malaysia jouduttiin keskeyttämään lauantaina, kun kisan kolmannen kierroksen tapahtumat olivat kuumimmillaan. Turnausta 36 reiän jälkeen yhdessä Brittany Langin kanssa johtanut Stacy Lewis on saanut paalupaikalla seuraa Na Yeon Choista. Kaksikko on 12 reiän jälkeen tilanteessa -12.

Choi on ollut pitkin kautta yksi kiertueen luotettavimmista pelaajista, mutta voitto uupuu edelleen. Korealainen on sijoittunut tänä vuonna yhdeksän kertaa top-10:een, sisältäen kaksi kakkostilaa. Näistä viimeisin tuli viime viikonloppuna, hänen hävittyään Hana Bank Championshipin lyönnillä Yani Tsengille.

”Joidenkin ihmisten mielestä vain voitoilla on merkitystä. Minä en ole samaa mieltä, tärkeintä on vain oppia jokaista päivästä jotain uutta”, Choi filosofoi toisen kierroksen jälkeen.

Maailmanlistalla kymmenentenä olevan Lewisin vuoden tähtihetki on kauden ensimmäisen major-turnauksen, Kraft Nabisco Championshipin voitto. Kymmenen top-ten -sijoitusta haalinut Lewis oli lisäksi Evian Mastersin ja Kanadan avointen kakkonen.

Espanjan Azahara Munoz (-9) on parhaana eurooppalaisena kolmantena. Norjan Suzann Pettersen ja Hollannin Dewi Claire Schreefel jakavat seitsemättä sijaa tilanteessa kuusi alle.

Samoojalla birdiet kiven takana

src=

Kalle Samooja ei tehnyt Hero Indian Openin kolmannella kierroksella yhtään birdietä. Päivän paras hetki osui Delhi Golf Clubin kentän kahdeksannelle reiälle, jossa hän teki eaglen. Tämän lisäksi Samoojan korttiin kirjattiin lauantaina kaksi bogia. Tuloksen 72 pelannut turkulainen on kokonaistilanteessa +1, mikä oikeuttaa tässä vaiheessa 52. tilaan.

Kun turnauksen kärkiryhmä on edennyt sisääntulon ensimmäisille väylille, pitää johtopaikkaa hallussaan Intian Chiragh Kumar (-15). Kaksi lyöntiä jäljessä oleva Australian David Gleeson majailee kisassa toisena. Taiwanin Wei-chih Lu ja skotti Ross Bain (-9) ovat seuraavina.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje