[14][27]

[14][27]

Roope Kakon putterin säädöt kohdallaan Pariisissa

Roope Kakko on mainioissa asemissa Le National-kentällä.Kuva: by VeVe Media

Kuumeesta ja vatsavaivoista kilpailun alla kärsinyt Roope Kakko selviytyi kiirastulestaan torstaina erinomaisesti. Ensimmäisessä ryhmässä liikkeelle kymmennenneltä tiiltä lähtenyt Kakko teki kierroksen aikana viisi birdietä ja kaksi bogeyta, jotka molemmat tulivat par-kolmosilla. Suorituksen arvoa nostaa sekin, että Kakon tutustumisaika kenttään jäi varsin lyhyeksi sairastelun vuoksi. Hän on kisassa ja Le National-kentällä ensimmäistä kertaa.

”Tämä oli klassinen tapaus. Odotukset olivat nollissa huonon olon johdosta. Pelasin kevyin mielin, suurin tavoite oli päästä maaliin hengissä. Ajatus pysyi hyvin käsissä, muussa tapauksessa tämä kenttä kyllä ottaakin pelaajalta luulot pois”, Kakko kertoi.

Varusteisiinsa hän teki ennen kierrosta säädön.

”Huomasin, että putterin nostokulma oli vääntynyt neljään asteeseen normaalin 2,5 asemasta. Sain sen väännätettyä takaisin, johan alkoi kupissa kolista”, hän myhäili.

Kakko on avauspäivän jälkeen kuudentena. Ranskan avoimissa on tarjolla kolme paikkaa Open Championshipiin niille pelaajille, jotka eivät vielä tarvittavaa kategoriaa omaa. Edellytyksenä on kuitenkin sijoittuminen kymmenen joukkoon.

Korhonen kesti veteenlyönnit

Mikko Korhoselle Ranskan kisa on viides kuuden viikon aikana.Kuva Getty Images

Mikko Korhonen aloitti ja lopetti birdiellä. Hän oli 11:n jälkeen kaksi alle. 12:lla korttiin merkittiin tupla, lähes heti perään kaksi bogeyta. Viimeisen birdie nosti Korhosen sijalle 43.

”Alku oli hyvää, kierroksen aikana löin kuitenkin kahdesti veteen. Viimeisen birdie oli arvokas, väylät 15-18 ovat varsin kovia. Perjantaina täytyy pitää peli kasassa koko 18 reiän ajana”, Korhonen mietti päivänsä jälkeen.

Perjantaina Korhonen (10.20 ) saa nauttia aamun tuoreista viheriöistä, Kakko lähtee kierrokselleen 13.30 ja ehtii päättää kierroksensa parahiksi ennen jalkapallon MM-kisojen puolivälierää Saksa-Ranska.

Kevin Stadlerilla on kyky tehdä alhaisia kierrostuloksia. PGA Tourilla neljän kierroksen hurmokseen hän on yltänyt vain tämänvuotisessa Arizonan kisassa. Kuva: Getty Images

Kisaa johtaa USA:n Kevin Stadler, Mastersin vuoden 1982 sankarin Craig Stadlerin poika. Kevin pääsi aiemmin talvella saavuttamansa PGA Tourin kisan voiton myötä Mastersiin ensimmäistä kertaa ja oli heti kahdeksas.

Maailmanlistalla massiivinen Stadler Jr on 62. USA:n Ryder Cup-joukkueeseen on matkaa melkoisesti. Ranskassa hän vierailee ensimmäistä kertaa. Ykköstila viikonloppuna tai seuraavalla viikolla Skotlannissa nostaisi hänet jo mustaksi hevoseksi Ryder Cup-ehdokkaiden joukkoon, ennen Open Championshipia, Bridgestone Invitationalia ja PGA Championshipia, joissa viimeiset paika joukkueeseen ovat tarjolla.

Vuoden 2012 Ranskan mestari Marcel Siem (65,-6) ja Ryder Cup-paikkaa metsästäva Skotlannin Stephen Gallagher (66,-5) olivat avauspäivän jälkeen seuraavina.