[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko saalisti Challenge Tourilla kauden parhaan sijoituksensa

Roope Kakko pelasi pidemmän kisatauon jälkeen hyvän turnauksen Slovakiassa. Kuva: Tomi Natri

Suomalaisten ruuti on ollut viime aikoina haastajakiertueella hieman kosteaa.

Roope Kakon (-7) päätöskierros Slovakia Challenge -turnauksessa sujui kaksijakoisesti. Hän näytti jo tekevän isoa loikkaa kohti laatusijoitusta, mutta alun lennokas ote ei pitänyt loppuun saakka.

Kympiltä startannut Kakko oli kierrostaan kahden birdien ja Euroopan pisimmällä reiällä (par 6/716 metriä) toistamiseen tekemänsä eaglen myötä neljä alle ensimmäisen kenttäpuoliskon jälkeen.

Jatkossa vauhti tasaantui hänen selvitettyä jälkimmäiset yhdeksän reikää kahden birdien ja kahden bogin muokkaamana par-tahdissa. Tulos 68 oli espoolaisen paras noteeraus viikonvaihteen turnauksessa.

Vaikka toiveet noususta 10–20:n parhaan joukkoon eivät toteutuneet, voidaan niukasti jatkoon päässeen Kakon venymistä pitää hyvänä suorituksena. Hän oli kilpailussa 54 reiän jälkeen 48:ntena, mutta nousi lopullisella tuloslistalla sijalle 29.

Kyseessä on Kakon kovin sijoitus kuluvan kauden osalta Challenge Tourilla, jolla hän on pelannut neljä turnausta.

Pikakomennuksen Senicassa, Penati Golf Resortissa käytyyn turnaukseen saanut Oliver Lindell ja Antti Ahokas karsiutuivat.

Enimmäkseen villeillä korteilla pitkin kautta pelanneiden suomalaisten ainoasta top 10 -sijoituksesta on tänä vuonna vastannut Ahokas, joka sijoittui toukokuun alussa pelatussa Espanjan kilpailussa toiseksi. Viipurin Golfin pelaajalla on ollut muissa kilpailuissa vaikeaa, sillä kahdeksan turnausta käsittävistä tilastoista löytyy vain yksi toinen jatkoon pääsy; sijoitus Czech Challengessa oli 50:s.

Yhden kilpailun Ahokasta vähemmän CT:llä pelannut Lindell sijoittui kauden avauskisassa Turkissa 13:nneksi ja kuukausi sitten Sveitsissä kaksi pykälää korkeammalle.

Porvoolaisen kaksi edellistä kilpailua ovat päättyneet karsiutumiseen. Näitä ennen pelatussa Costa de Solin match play -turnauksessa Lindell karahti ensimmäiseen reikäpelivastustajaansa.

Slovakia Challenge -kilpailun voiton otti U.S. Openissa muutama viikko sitten pelannut Walesin Rhys Enoch (-18). Eroa Uuden-Seelannin Josh Gearyyn kertyi yksi lyönti. Pohjoismaalaisista paras oli viidennen sijan jakanut Ruotsin Joel Sjöholm (-13).

Challenge Tourin kausi jatkuu tulevalla viikolla Ranskassa. Tähän kilpailuun ei ole näillä näkymin osallistumassa suomalaisia.

Nuutinen 21:s LETAS-kiertueen ja Alps Tourin yhteiskilpailussa

Muun muassa legendaarisen espanjalaisen Seve Ballesterosin pojan Javierin kanssa saman tuloksen pelannut Sanna Nuutinen (-7) jakoi 22. sijan ensimmäistä kertaa käydyssä LET Access Series -kiertueen ja Alps Tourin yhteiskilpailussa Saint-Malo Mixed Openissa.

Turnauksen ykköseksi Saint-Malo Golf Resortissa nousi Ranskan Frederic Lacroix (-22). Eroa päätöspäivän parhaan tuloksen (65) pelanneeseen Italian Enrico Di Nittoon muodostui kaksi lyöntiä.

Muut suomalaiset eivät yltäneet Brittanyssa Ranskassa pelatun kisan jatkokierroksille.