Roope Kakko hakee sähäkkyyttä otteisiinsa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko hakee sähäkkyyttä otteisiinsa

Roope Kakko sijoittui keväällä viideneksi ET:n ja CT:n yhteiskilpailussa Kuva: All Over Press

Esp0on Golfseura isännöi Suomessa pidettyjä Challenge Tourin kisoja vuosittain heinäkuusta 1987 aina heinäkuullla 2004 järjetettyyn viimeiseen kisaan asti. Suomalaismenestystäkin on tullut Mika Piltz oli paras 1994, amatööri Roope Kakko ylsi samaan 2004.

Kakkoskiertueen kisoja on käyty myös Mastersissa (1998-2000), Talmassa (2001-2003), Lohjalla (2008), Linna Golfissa (2009) sekä nyt toistamiseen Kytäjällä (2012-). Nimekkäimmät voittajat ovat Nicolas Colsaerts sekä Kristoffer Broberg, joka sai kortin ET:lle kesken kauden voitettuaan CT:lla kolmasti

Roope Kakko on kypsynyt kovasti pelaajana yhdeksän vuoden aikana, vaikka toinen ykköstila on vielä saavuttamatta. Kuluvalla kaudella hän on pelannut tasaisemmin kuini koskaan, topten sijoituksia on jo viisi.

”Haasteena on ollut se, etten ole onnistunut kasaamaan neljää riittävän tasaista kierrosta samaan kilpailuun.Tavoite kaudelle on selkeä, haluan pelata itseni 15:n ensimmäisen joukkoon rahalistalla ja tämän kautta European Tourille,” Kakko määrittää.

North West kenttä priimakunnossa

Kakko on tutustunut väliviikkojensa aikana Kytäjän North West-kenttään huolella.

”Vetämättä yhtään kotiin päin voi sanoa, että Suomessa on todella hyvä osaaminen ja moraali kisojen järjestämisen osalta. Effortia on laitettu kentän virittämiseen ja se näkyy. Kenttä on viimeisen päälle kunnossa”.

”Kaikki par-viitoset ovat lyötävissä kahdella päälle. Muutenkin lähestymiset lyödään lyhyillä raudoilla sisään. Tuulta tämä kenttä tarvitsee erotellakseen pelaajia kenttäpelissä. Se on selvää, että tulostasosta tulee erittäin kova jos kelit pysyvät edes kohtuullisina. Ykköseltä alkaen on lähdettävä hyökkäämään. Silti ei tarvitse vetää ihan täyttä höyryä lipulle joka mutkassa. Jos saan kaikki kierrostulokset alkamaan kuutosella, olen jo onnistunut varsin hyvin”, hän suunnittelee.

Tiistaina illansuusssa Kakko oli juuri palannut kotiinsa Espooseen lenkiltä.

”Vetelin vähän spurtteja sekä mäkiä. Haluan sähäkkyyttä kroppaan ja jalkoihin voimantunnetta. Kiva on treenata kun se niin pitkään oli kiellyttyä”.

Kakko on ollut myös Terhi Beilinsonin vetämissä ulkotreeneissä yhdessä Minea Blomqvist-Kakon, Mikko Korhosen ja Matilda Castrenin kanssa.

”Väliviikko tekee todella hyvää, pitää osata myös relata muutama päivä. Pelkäksi levoksi ei kuitenkaan ole homma mennyt, olen käynyt Mika Piltzin opissa Pickalassa. Vire tuntuu ihan hyvältä”.

Oliver Wilson on joutunut viimeiset vuodet hakemaan vauhtia CT:n puolelta

Oliver Wilson on joutunut viimeiset vuodet hakemaan vauhtia CT:n puolelta

Korhonen, Pulkkanen ja ne muut suosikit

Mukana on suuri joukko Challenge Tourin nykyisiä kärkimiehiä, paikkaansa vielä hakevia nuoria tähtiä, sekä Jarmo Sandelinin, Oliver Wilsonin ja Nick Doughertyn tapaisia ET:n entisiä tähtiä. Suomalaisia mahtui mukaan amatöörit huomioiden 23, lisäksi osallistujalistaa koristaa siis Imatralla ensimmäiset vuotensa viettänyt Jarmo Sandelin jonka villi kortti varmistui vasta viime metreillä.

”Täällä pitää olla hereillä, säilyttää pelaamisen ja varsinkin lyömisen rytmi halutunlaisena. Itselläni on kiusaus lyödä liian kovaa draiverilla, se voi sotkea muun svingaamisen”, hän muistuttaa itseään.

Pyydettäessä kahden muun suomalaissuosikin nimeä ne putoavat empimättä.

”Korhosen Mikko on takuuvarma kone. Toiseksi nosta Tapio Pulkkasen joka osaa niin paljon. Tällä kentällä on tilaa lyödä boksista välillä ilman stressiä, se sopii Tapsalle. En epäile, etteikö Antti Ahokas samoilla perusteilla voisi pärjätä. Listaa potentiaalisista suomalaismenestyjistä voisi vielä jatkaa pitkäänkin. Mutta kyllä se niin on, että Challenge Tourilla noustakseen kymmenen joukkoon pitää onnistua todella hyvin”.

Iltapäivästartti vakiona

<a href=Kalle Samooja osaa paljon, kuluvalla kaudella hän ei vielä esittänyt parastaan." src="/wp-content/uploads/2013/07/12101917082150.jpg" width="505">

Kalle Samooja osaa paljon, kuluvalla kaudella hän ei vielä esittänyt parastaan.

Mikko Korhosen tavoin European Touria kiertävä Peter Erofejeff on mukana, samoin Aasian Touria kiertävä kolmikko Jaakko Mäkitalo, Joonas Granberg ja Kalle Samooja.

Mäkitalo lyö torstaina (7:30) kisan ensimmäisen lyönnin ykköstililtä, Samooja sekä Granberg kirittävät toisiaan samassa ryhmässä.

Torstaina Korhonen ja Kakko pelaavat iltapäiväryhmässä, startit ovat kello 13:30 (Korhonen) ja 13:40 (Kakko). Karjalan kasvatit Jarmo Sandelin ja Antti Ahokas kiertävät samassa ryhmässä (13:10). Kivikova rutiiniltaan on myös heidän jälkeensä lähtevä kolmikko Jose-Filipe Lima-Alastair Forsyth-Daniel Vancsik.

Käsittämätön tuo arpa osaltani. Tämä on kauden kymmenes kisa, jokaisessa olen pelannut ekana päivänä iltapäivällä, toisena aamulla. Kun sen kuitenkin pitäisi mennä ihan 50/ 50 mahdolisuudella. Ei häiritse yhtään, tämä osuu taas oikein hyvin”, Kakko tuumi kieltämättä selitystä kaipaavalta sattumalta jonka todennäköisyys tällä kisamäärällä on parin promillen luokkaa!

Todennäköisyys suomalaisvoitolle on oleellisesti suurempi. Kakko ja Korhonen ovat ennakkokaavailuissa selkeästi muiden yläpuolella. Granberg, Samooja ja Pulkkanen muodostavat kakkosketjun. Antti Ahokas sekä Jaakko Mäkitalo voidaan sijoittaa kolmanteen ryhmään. Muiden suomalaisten nouseminen 15 ensimmäisen joukkoon olisi yllätys.

Kaksikin suomalaista kymmenen joukossa olisi hyvä suoritus. Eniten panosta on Kakolla sekä Pulkkasella jotka pelaavat päätyökseen Challenge Tourilla.

Katsojille Kytäjän North West Course on varsin mielenkiintoinen ja palkitseva kenttä. Spotteja joista voi seurata useampaakin reikää on useita. Mikäli lähtee pelaajia seuraamaan, ehdoton bongaamispaikka on monelta kentän pelanneeltakin ohi mennyt 17:n backtii, josta avautuu hulppea näköala paitsi NW-kentälle, myös viereiselle South Eastille, sekä Kytäjärvellle.

Teemu Tyry

Suomalaisvoittajat Challenge Tourilla

<a href=Antti Ahokas ja valmentajansa Jussi Helkala kuvattuina edellisvuoden Finnish Challengessa. Kuva Anzel Oy" src="/wp-content/uploads/2013/07/12110611591612.jpg" width="505">

Antti Ahokas ja valmentajansa Jussi Helkala kuvattuina edellisvuoden Finnish Challengessa. Kuva Anzel Oy

Suomalaiset ovat voittaneet CT:lla yhteensä 11 kertaa. Ykköstilat ovat tulleet kahdessa jaksossa. Ensimmäiset viisi vuosina 1994-1998). Tämän jälkeen voitotonta jaksoa kesti kuusi vuotta, kausilla 2004-2008 kotimaiset saavuttivat kuusi ykköstilaa!.

Nyt on ollut taas viisi kuivaa vuotta ilman ykköstiloja. Toivottavasti ketsuppipullon avaaja löytyy isäntämaan pelaajista jo Kytäjällä.

Mika Piltz (1994)

Anssi Kankkonen (1996, 1998, 1998)

Kalle Väinölä (1996)

Roope Kakko (2004)

Toni Karjalainen (2005, 2006)

Antti Ahokas (2008, 2008)

Finnish Challenge

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)