11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rickie Fowler tähdittää Bro Hofin ET-turnausta

Rickie Fowler suuntaa St Andrews'ta kulkunsa Tukholmaan. © Getty Images

Scandinavian Masterisin kisaisännillä oli maanantaina kunnia täydentää sponsorin kutsulla turnaukseen starttaavien pelaajien listaa todellisella tulevaisuuden tähdellä, kun USA:n Rickie Fowlerin osallistuminen Bro Hofin kisaan varmistui.

Aikaisemmin sponsorin haaviin olivat jo tarttuneet Dustin Johnson, Troy Matteson ja K.J. Choi, jotka Fowlerin tavoin pelaavat vakituisesti Yhdysvaltain PGA Tourilla.

Nuorukaisen pelaaminen Scandinavian Mastersissa oli kiinni siitä, selvittääkö hän tiensä St Andrews’sa pelattavaan kauden kolmanteen major-turnaukseen.

”Fowler on todellinen unelmapelaaja kilpailuumme. Kävimme hänen kanssaan keskustelua yli kuukauden. Osallistumisen julkaiseminen kävi vasta nyt mahdolliseksi, sillä hänen pääsemisensä British Openiin selvisi aika myöhään”, Scandinavian Mastersin toimitusjohtaja Fredrik Nilsmark sanoi golf.se -sivustolla.

Viime vuoden syksyllä ammattilaiseksi siirtynyt Fowler valloitti suuren yleisön nopeasti kypsillä peliotteillaan, jotka ovat toistaiseksi poikineet kolme kakkossijaa PGA Tourilla. 21-vuotiaan pelaajan tavaramerkkeihin kuuluvat sähäkän lyöntityylin lisäksi värikkäät peliasusteet.

”Rickie on kuumin jenkkipelaaja sitten Tiger Woodsin. Hän on valtavan karismaattinen ja yksi harvoista, todellisista lajin ”rocktähdistä”, Nilsmark muotoili.

Japanilaisen isoisänsä kautta aasialaista verta omaava Fowler on tällä hetkellä maailmanlistalla 37:ntenä. Hän löytyy myös PGA Tourin griiniosumatilaston kärkisijoilta.

Bro Hofin kisa tulee olemaan Fowlerille ensimmäinen turnaus PGA Tourin ulkopuolella, mikäli major-kisoja ei oteta huomioon.

”Rickie on yksi maailman parhaista pelaajista, joten on selvää että hän on Bro Hofissa voittajasuosikkeja. Vaikka olen huono veikkaamaan, niin tulin jo aiemmin sanoneeksi, että K.J. Choi voittaa. Pidetään nyt siitä kiinni”, Nilsmark sanoi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje