2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rautaisesti pelaava Sami Välimäki kiilasi ET-finaalin voittotaisteluun

Sami Välimäen silmissä on ollut koko viikon menestystä janoavan pelaajan katse. Kuva: Getty Images

Kolmas kuutosella alkava kierros nosti Välimäen kahden lyönnin päähän kärjestä.

Sami Välimäki (-9) porskuttaa järkähtämättömällä otteella European Tourin finaaliturnauksen kärkijoukoissa iskettyään Dubaissa meneillään olevassa DP World Tour Championshipissä lauantaina kolmannen peräkkäisen 69 lyönnin kierrostuloksen.

Hän kapusi onnistumisellaan kahden lyönnin päähän johtopaikasta, jota jakaa kutkuttavan tasaisessa kilpailussa kolme pelaajaa: Laurie Canter, Matthew Fitzpatrick ja Patrick Reed.

Välimäki avasi birdie-tilinsä tuttuun tapaan Earth-kentän toisella reiällä. Seuraava parista poikennut reikätulos oli kuutosen bogey, jonka hän paikkasi välittömästi birdiellä.

Jatko oli kellontarkkaa työtä parien merkeissä, kunnes Välimäki kohenteli mukavasti asemiaan sisääntulon puolivälin jälkeen tulleilla kahdella peräkkäisellä birdiellä. Laadukas birdie-paikka siunaantui myös 18. reiälle, mutta putti valui noin neljästä metristä hiuksenhienosti ohi.

”Tein pari hyvää ’birkkua’ loppuun, muuten oli aika tasaista menoa”, Välimäki viestitti Jumeirahin golfkeskuksesta.

Tärkeintä on, että Välimäki ilmoittautui huipputurnauksissa usein niin merkittävänä päivänä, lauantaina, taistelemaan kauden loppuhuipennuksen voitosta, joka luonnollisesti on täysin hänen ulottuvillaan. Mitä se ikinä päätöskierroksella vaatiikaan, niin ainakin riittävän kuumaa putteria.

Kärkitrion ja kahdeksantena olevan Välimäen väliin mahtuvat vielä tilanteessa -1o olevat Robert MacIntyre, Viktor Hovland, Adri Arnaus ja Lee Westwood. Omaa kieltään Välimäen läpi turnauksen säilyneestä vireestä kertoo sekin, että hän on Matthew Fitzpatrickin ohella ainoa, jolla on koossa pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia.

Välimäki kamppailee sunnuntaina tukevasti myös ET:n kauden parhaan tulokkaan palkinnosta. Pahin uhka Rasmus Højgaard on voittanut yhden kisan suomalaista enemmän, mutta on jäänyt tästä Dubain finaalissa jo yhdeksän lyöntiä. Näistä lähtökohdista Välimäki kiilaisi tanskalaisen edelle Race to Dubai -rankingin lopullisissa pisteissä, joka mitä ilmeisimmin toisi palkinnon hänelle.

Tuloksen 71 pelannut Kalle Samooja (-3) jakaa 23. sijaa, eikä matkaa kärkitusinaan ole kuin kolme lyöntiä. Mikäli turkulainen onnistuu luomaan neljännellä kierroksella yhtä paljon birdie-paikkoja kuin lauantaina ja saa putteriinsa piirun verran enemmän tarkkuutta, hänenkin sijoituksensa voi nousta vielä merkittävästi.

Suomalaisten lähtöajat sunnuntain kierroksella (Suomen aikaa):

7.40 Kalle Samooja-Ian Poulter ENG
9.35 Sami Välimäki-Lee Westwood ENG

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)