R&A ja European Tour tukemaan LET:n ja LPGA:n yhteistyötä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

R&A ja European Tour tukemaan LET:n ja LPGA:n yhteistyötä

Naisten pääkiertueiden yhteistyö on Ladies European Tourille ja sen pelaajille lottovoitto. Kuva: Tristan Jones/LET

Vakuuttavat taustavoimat ovat nostamassa Ladies European Touria ansaitsemalleen jalustalle.

Ladies European Tour ja Yhdysvaltain LPGA Tour ovat saamassa vetoapua joulukuussa julkistetulle yhteistyöhankkeelleen kahdelta merkittävältä taholta. Golfin eurooppalainen hallintoelin R&A ja European Tour ilmoittivat olevansa tukena, kun LET pyrkii kasvattamaan jäsentensä peli- ja ansaintamahdollisuuksia sekä laajempaa näkyvyyttä.

R&A ja European Tour ottavat tämän johdosta kumpainenkin yhden paikan hankkeen hallituksessa.

”Vahvan Ladies European Tourin rakentaminen on täysin sopusoinnussa naisten golfiin liittyvien tavoitteidemme kanssa. Tuemme visiota, joka haluaa tarjota pelaajille mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan Euroopassa, ja samalla innostaa tulevia sukupolvia kiinnostumaan golfista”, R&A:n pääjohtaja Martin Slumbers sanoi.

European Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley muistutti, että kiertueella on ollut jo tilaisuus isännöidä tapahtumia, joissa myös LET on ollut mukana. Jatkoa seuraa tänä vuonna.

”Tämän kauden kilpailukalenterissamme on uusi, Ruotsissa pelattava LET:n ja ET:n yhteisturnaus, ja etsimme koko ajan lisää vastaavia mahdollisuuksia muualla. Naisammattilaiset tuovat tapahtumiin erilaista dynamiikkaa ja fanikannan, mikä on hyväksi lajillemme”, hän sanoi.

Naisten Yhdysvaltain kiertueen komissaari Mike Whan osasi odottaa, että Euroopasta tulee LPGA:n seuraksi lisävoimia rakentamaan vahvaa yhteistyötä.

”On hienoa nähdä, että näin monet sidosryhmät ovat tässä mukana. R&A:n ja European Tourin osallistuminen yhteistyökuvioihin on erityisen tärkeä uudelle kumppanuudelle”, Whan totesi.

Ladies European Tourilla uusien tahojen kiinnostus otettiin ilolla vastaan. Kiertueen hallituksen puheenjohtaja Marta Figueras-Dotti sanoi, että kolmen kiertueen ja yhden hallintoelimen muodostama yhteistyö on resepti menestykseen.

”Tuskin maltan odottaa, että pääsemme aloittamaan”, Figueras-Dotti iloitsi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje