18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Puttipeli Korhosen jarruna

Huippukierros sunnuntaina voisi nostaa Mikko Korhosen jopa kymmenen ensimmäisen joukkoon Etelä-Afrikassa © Getty Images

Huippukierros

Tulostaso nousi hyvän sään johdosta aiempia päiviä paremmaksi East London Golf Clubilla pelattavassa ET:n kilpailussa. Mikko Korhonen (71-72-70) pelasi kisan parhaaan tuloksensa, mutta putosi kaksi sijaa. Huipputasaisessa kilpailussa eroa kärkeen on seitsemän lyöntiä, eli mahdollisuudet parantaa sijoitusta ovat erinomaiset.

”Oma peli oli kolmantena päivänä sellaista helppoa kruisailua. Ainesta oikein kovaankin tulokseen oli, valitettavasti otin kolmet snagelit (kolme puttia viheriöllä). Onneksi on vielä huominen,” Korhonen kertoi.

Hän teki kierroksensa aikana neljä birdietä,ainoa bogey livahti korttiin vasta 17:lla. Kaksi ”snageleista” tuli kaiketi sisääntulon helpoilla par-viitosilla, joilla Korhonen kuittautti korttiinsa parít.

Louis

Sunnuntaina Korhonen lähtee kentälle 9.40, joka on 2,5 tuntia ennen kärkiparia Louis Oosthuizen-Markus Brier (-13). Oosthuizen olisi halutessaan pystynyt pelaamaan samanaikaisesti lähes viisinkertaisesta palkintopotusta PGA Tourin edelliskauden voittajien kisassa Hawaijilla. Moni olisi kuvitellut, että Ooshuizen kokisi kovaakin menestyskrapulaa Openin jälkeen.N äin ei ole käynyt, kymmenen kisan jaksossa hän on sijoittunut jo nejästi kymmenen joukkkoon. Voitto Africa Openissa olisi hieno alku vuodelle, jonka aikana Oosthuizen pääsee aiemmasta poiketen punaista mattoa pitkin kaikkiin haluamiinsa kisoihin ja alkupäivinä vielä kuumiin ryhmiin.

East Londonissa voitosta taistelee päätöskierroksella vielä suuri joukko pelaajia, viiden lyönnin sisällä on 20 yrittäjää, näiden joukossa edellisvuoden ykkönen Charl Schwartzel (-12).

Voittaja kuittaa 158.500 euroa. Korhosen nykyinebn sijaluku yksinään saavutettuna tuottaisi 9.300.

Lyhyt palanen matematiikkaa:

Korhonen ja Kakko pääsevät pelaamaan kauden mittaan noin 20 kisaa, työpaikan uusiminen, rahalistan top 115 vaatii yli 200.000 euron ansioita. Kun heidän kisoistaan, ainakin kauden alkuvaiheissa suurin osa on on Africa Openin tapaisia pienen potin kisoja, edes jokaisessa kisassa jakooonpääsy ja keskimääräinen sijoittumiinen JOKAISESSA kisassa 30:ksi ei riitä kortin uusimiseen. Niinpä top-ten sijoituksia, mielelläään vahvoja sellaisia tarvitaan kauden mittaan useampi kuin yksi. Täten viimeisen päivän venyminen varsin tärkeää.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje