[11][17]
Ecco Tour - Kilpagolf

Pulkkanen voittoon Saksassa

Tapio Pulkkanen on vaikean viime kauden jälkeen löytänyt otteisiinsa vakuuttavan vireen.

Tapio Pulkkanen vankisti asemiaan Ecco Tourin rahalistan kärjessä voittamalla Saksan Winsenissä pelatun German Mastersin.

Pulkkanen pelasi kierroksensa lopun varmistellen ja löi päätöspäivänä tuloksen 70 (-3). Hänen yhteistuloksensa -8 oli kolme lyöntiä parempi kuin toiseksi tulleen Norjan Christian Aronsenin.

Kymen Golfia edustava pelaaja teki perjantaina viisi birdietä ja kaksi bogia, jotka tulivat kahdelle viimeiselle reiälle. Tässä vaiheessa Pulkkasen voitto ei ollut enää realistisesti uhattuna.

”Voitto tuntuu tietysti hyvältä. Löin palloa kisassa tasaisesti, mutta parhaiten tänään. Puttipeli ei ollut yhtä laadukasta kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta pystyin kompensoimaan sitä hyvillä lyönneillä”, Pulkkanen sanoi.

”Kenttä (Green Eagle Golf) oli vaikea ja pitkä eli 6800 metriä, mikä on 400 metriä enemmän kuin Kytäjällä. Olen kuitenkin sen verran pitkälyöntinen, että mittavat kentät eivät tuota minulle ongelmia.”

Tanskan Daniel Lökke ja Ruotsin Christofer Blomstrand (-3) jakoivat kolmannen sijan. MiroVeijalainen ei selviytynyt finaalikierrokselle.

Voitto oli kotkalaiselle toinen Ecco Tourilla meneillään olevalla kaudella. Hän siirtyi myös Nordic Liigan rankingin ykköseksi ohi Tanskan Peter Vejgaardin, joka jäi Winsenissä yhdeksänneksi. Kauden päätteeksi Nordic Liigan rankingin Top 5 saa kategorian Challenge Tourille kaudeksi 2016.

”Rankingin Top 5 on kauden päätavoitteeni. Voitto olisi vielä parempi, se antaisi paremman kategorian.”

Pulkkanen sai German Mastersin voittajana myös paikan elokuun jälkipuolella Tanskassa pelattavaan Euroopan kiertueen turnaukseen.