PGA:n pelaajajäsenet ovat puhuneet: Mikko Korhosesta vuoden pelaaja - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Suomi

PGA:n pelaajajäsenet ovat puhuneet: Mikko Korhosesta vuoden pelaaja

Mikko Korhonen voitti Vuoden pelaaja -palkinnon toisen kerran peräkkäin. Kuva Getty Images

Vuoden valmentaja -palkinnon pokkasi muun muassa Sami Välimäkeä valmentava Timo Karvinen.

Ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA palkitsi vuoden 2019 parhaita torstaina Helsingissä järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa.

Vuoden pelaaja -palkinto ojennettiin Mikko Korhoselle, joka voitti palkinnon myös viime vuonna. Vuoden Pelaaja -palkinnosta äänestivät PGA:n pelaajajäsenet. Valinta Vuoden pelaajaksi lämmitti Korhosen mieltä.

”Onhan se hieno tunnustus. Arvostan palkintoa, kun se tulee nimenomaan muilta pelaajilta. Suomessa on tällä hetkellä paljon kovia pelaajia, eivätkä tällaiset palkinnot ole itsestäänselvyyksiä”, Korhonen sanoo.

Korhosen, 39, kauden kohokohta oli European Tourin Volvo China Openin voitto toukokuussa. Kauteen 2019 mahtui muitakin onnistumisia.

”Pelasin tasaisen kauden, ja jäin vain kolme kertaa ulos viikonlopun kierroksilta. Voitto oli paras juttu, mutta kauteen mahtui muitakin hienoja kokemuksia, kuten The Open. Jatkoonpääsy siellä oli kova juttu. Loppukautta leimasi se, että jokaisessa kilpailuissa tuli aina yksi huono kierros, joka vei mahdollisuudet kärkisijoituksiin. Loppukausi oli sen takia pettymys”, Euroopan kiertueen rahalistalla sijalle 48 yltänyt Korhonen sanoo.

Kaudella 2020 Korhosella on kaksi selkeää päätavoitetta.

”Majorit ja olympialaiset ovat ne, mitkä siellä kilpailukalenterissa kiinnostavat eniten. Alkukaudesta olisi hyvä hinata itsensä maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon, ja sitä kautta aukeaisi paikka PGA Championshipiin”, maailmanlistalla sijalla 140 oleva Korhonen linjaa.

”Suomen PGA:n asiat ovat tällä hetkellä mielestäni parhaalla mallilla, mitä ne ovat ikinä olleet.”

Vuoden valmentaja -palkinnon saajaksi PGA:n opettavat ammattilaiset äänestivät Timo Karvisen. Hänen valmennettavistaan Sami Välimäki nousi hienon kauden päätteeksi Euroopan kiertueelle. Myös Eemil Alajärvi pelasi huippukauden voittamalla sekä Suomen että Itävallan avoimet amatöörimestaruudet.

Korhosen tavoin Karvinen oli mielissään, että arvostus tuli nimenomaan omilta kollegoilta.

”Aika nöyränä tässä otetaan palkinto vastaan. Se on hieno juttu, että pelaajat pärjäävät. Ei tällaisia palkintoja muuten saisi”, Karvinen sanoo kiitollisena.

Karvisen työnkuva muuttuu oleellisesti tulevalla kaudella, kun Välimäen työpaikka siirtyy European Tourille.

”Olen varmaan noin kymmenessä kisassa mukana paikan päällä. Kaukokisoihin en lähde, mutta kun kiertue rantautuu Eurooppaan, niin olen kilpailuissa enemmän paikalla”, Karvinen kertoo.

PGA Suomi -palkinnon sai tänä vuonna Mika Walkamo. Hän toimi Suomen PGA:n puheenjohtajana vuosina 2008–2018. Walkamo muistelee aikaansa PGA:n puheenjohtajana lämmöllä.

”Oli mukava tehdä töitä PGA:n eteen kymmenen vuotta. Otan nöyrin mielin tämän palkinnon vastaan. Suomen PGA:n asiat ovat tällä hetkellä mielestäni parhaalla mallilla, mitä ne ovat ikinä olleet”, Walkamo sanoo.

Vaikka Walkamo ei enää PGA:n puheenjohtajana toimikaan, rakkaus kilpagolfia kohtaan on säilynyt. Walkamon tavoitteena on käydä vuosittain seuraamassa muutamaa isoa ammattilaiskilpailua paikan päällä.

”Linna Golf on myös vahvasti naisgolfissa mukana, ja tuemme esimerkiksi LPGA-pelaaja Matilda Castrenia”, Walkamo kertoo.

Teaching Professional of the Year -palkinto annettiin tänä vuonna Tommi Hentulle. Koski-Golfissa työskentelevä Henttu on tehnyt vuosikaudet hyvää työtä sekä harrastaja- että kilpapelaajien parissa. Siitä yhtenä osoituksena toimii Koski-Golfin nousu Suomen kärkipään juniorikilpaseuraksi.

”Täällä on pitkä historia hyvästä junioritoiminnasta, ja meillä on vuosien varrella ollut paljon hyviä junioripelaajia, joista nykyiset juniorit ovat voineet ottaa mallia”, PGA:n jäsenenä vuodesta 2001 ollut Henttu kehuu.

Kilpagolfissa Hentun valmennettaviin kuuluvat muiden muassa LET-pelaaja Tiia Koivisto ja amatöörien EM-hopeaa kesällä voittanut Krista Junkkari. Valmennustyö on vain osa Hentun arkea. Pääosa työajasta menee ryhmäopetusten ja yksityistuntien parissa.

”Ja meillä on täällä myös pro shop, jota pyöritämme. Eli ihan gripinvaihdosta alkaen tässä saa hommia painaa. Mutta on hienoa, että PGA:lla on useampia palkintokategorioita, jolloin meitä opettaviakin ammattilaisia pystytään huomioimaan”, Henttu korostaa.

Lähde: PGA:n tiedote

Lue seuraavaksi: Mikko Ilosesta Suomen PGA:n kunniajäsen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje