PGA Tourilla tyly loppuratkaisu – Max Homa vei Danny Willettiltä tikkarin kädestä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla tyly loppuratkaisu – Max Homa vei Danny Willettiltä tikkarin kädestä

Max Homa puolusti onnistuneesti Fortinet Championshipin voittoa. Kuva: Getty Images

Homa otti kauden avausturnauksessa uransa viidennen ykköstilan pääkiertueella.

Danny Willett (-15) ei olisi voinut selvemmin näyttää voittajalta Kalifornian Napassa sunnuntaina sateisessa säässä päättyneessä PGA Tourin kauden 2022–2023 avausturnauksessa. Ei vielä silloinkaan, kun pahin uhkaaja Max Homa (-16) hetkeä ennen laittoi chipin reikään 18. reiällä.

Nyt Willettiltä tosin vaadittiin noin metrin pituisen birdie-putin upotusta, mutta hän löi palloa liian lujaa ja peliväline livahti 1,3 metrin päähän reiästä. Willett tuhri paineen alla myös tämän uusintaan oikeuttaneen putin, ja yllättäen Homasta leivottiin Fortinet Championshipin voittaja toisena peräkkäisenä vuotena.

Homa tiesi Silverado Resort and Span North Coursen 18. reiälle (par 5) tullessa, että hänen olisi saatava pallo kahdella lyönnillä viheriölle. Lähestyminen jäi kuitenkin lyhyeksi päätyen tiukkaan paikkaan griinibunkkeriin. Homa löi pallonsa ulos hiekasta, mutta jäi vieläkin viheriön ulkopuolelle.

Pian hän chippasi pallon 11 metrin päästä reikään, ja tarina kääntyi kalkkiviivoilla täysin päälaelleen.

”Tämä on ihan hullua. En vieläkään käsitä mitä tapahtui”, sanoi viidennen voittonsa PGA Tourilla saavuttanut Homa.

Shokeeraavalla tavalla voiton menettänyt Willett ei ole voittanut Yhdysvalloissa kilpailua sitten vuoden 2016 Mastersin, jolloin hän hyödynsi Jordan Spiethin hyytymisen ratkaisuhetkillä.

”Harmillista, millä tavalla tämä kilpailu päättyi. Nuo olivat ainoat lyhyet putit, jonka missasin koko viikon aikana. Joskus toivoisi, että saisi kelattua ajan taaksepäin. Otetaan tästä oppia ja mennään eteenpäin”, Willett kertoi.

Homalla oli viikonloppuna ongelmia puttipelinsä kanssa. Symbolista onkin, ettei hän peliä ratkaistessaan edes tarvinnut kulmarautaansa viimeisellä reiällä.

”Löin palloa tänään hyvin ja pääsin lähelle lippua. En saanut vain putteja sisään. 18. reiällä pallo päätti mennä oikeaan osoitteeseen tavallista nopeammin, ja se oli mukava bonus”, tällä viikolla USA:n Presidents Cup -joukkueeseen liittyvä Homa sanoi.

Toisena peräkkäisenä vuotena kahteen voittoon pystynyt Homa, 31, tulee nousemaan maailmanlistan seuraavassa päivityksessä 20 parhaan joukkoon.

Huomionarvoista on, että pelinsä kanssa pahasti hukassa ollut Rickie Fowler (-11) otti jaetulla kuudennella sijallaan PGA Tourilla ensimmäisen top 10 -sijoituksensa lähes vuoteen.

Lue seuraavaksi: Profiiliaan nostaneen PGA Tourin uusi kausi käyntiin – nämä asiat ovat muuttuneet

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje