15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Webb Simpson ennätystahdissa TPC Sawgrassilla – johtaa Playersiä ylivoimaisesti

U.S. Open -voittaja oli pitkään kiinni jopa viitosella alkavassa kierrostuloksessa.

Vain Stadium Coursen katala 17. reikä asettui perjantaina Webb Simpsonin tielle matkallaan Players Championshipin historian kirjoihin. Veteen mennyt lyönti johti tuplabogiin, joka olikin ainoa tahra hänen toisen kierroksen tuloskortissaan.

Johtonsa parhaimmillaan seitsemään lyöntiin venyttänyt Simpson (-15) lähtee viidenneksi majoriksikin kutsutun kilpailun kolmannelle kierroksella viiden lyönnin etumatkalta.

”Draivit, rautapeli, chipit ja putit onnistuivat. On harvinaista, että kaikki osa-alueet sujuvat nappiin. Tänään oli sellainen päivä”, Simpson sanoi.

Kilpailun tuloksella 66 aloittanut 32-vuotias pelaaja oli perjantaina hurjalla pelituulella. Simpson teki 16 ensimmäisen reiän jaksossa eaglen ja yhdeksän birdieä. Paras vaihe osui reikien 11–16 jaksoon, jossa hän tehtaili kuuden birdien suoran. Onnistumisia riitti läheltä ja kaukaa saaden jo pelikaveritkin hämilleen.

”Heitä vain nauratti, kun putit upposivat sisään. Tyrrell (Hatton) halusi, että koskettaisin hänen putteriaan 15. reiällä. Sen kai säännöt sallivat.”

Simpson olisi tarvinnut loppuun kaksi paria tulokseen 61, mikä olisi tehnyt hänestä yksin TPC Sawgrassin Stadium Coursen kenttäennätyksen haltijan. Nyt hän jakaa ennätyksen, 63, seitsemäntenä pelaajana. Edellisen ”kuuskolmosen” kentällä pelasi Colt Knost vuoden 2016 turnauksen toisella kierroksella.

On todella hauskaa pelata hyvää golfia, toivottavasti saan pidettyä vireen yllä.

Hän siirtyi myös jakamaan Jason Dayn kaksi vuotta sitten tekemää turnauksen 36 reiän ennätystä.

Tyrrell Hatton (oik.) halusi Webb Simpsonin koskettavan putteriaan maagisella otteellaan. Kuva: Getty Images

”En tiennyt ennätyksestä, aavistin kyllä, että se saattaisi olla lähellä. Totta puhuen halusin vain ylläpitää hyvää rutiinia ja lyödä hyviä lyöntejä ennätyksen miettimisen sijaan. Ennätykset tulevat sitten bonuksena hyvästä pelistä.”

Kun Simpson otti vuoden 2012 U.S. Openissa uran kolmannen voittonsa, moni arveli sen olevan alkusoittoa ison menestyksen tulvalle. Todellisuudessa ainoaksi ykköstilaksi kyseisen majorin jälkeen on jäänyt Shriners Hospitals for Children Openin voitto syksyllä 2013.

”Olen nyt 15 alle kahden päivän jälkeen, mikä on paljon enemmän kuin etukäteen odotin. On todella hauskaa pelata hyvää golfia, toivottavasti saan pidettyä vireen yllä”, hän mietti.

Charl Schwartzel, Patrick Cantlay ja Danny Lee (-10) jakavat kakkostilaa. Viidettä sijaa jakava Ruotsin Alex Norén (-9) mahtuu ainoana eurooppalaisena top 10:een.

Kilpailun cut-rajan. -1, selvitti 80 pelaajaa. Viimeisten joukossa jatkoon menivät muun muassa Tiger Woods, Shane Lowry, Ross Fisher, Justin Thomas ja Jordan Spieth.

Tigerin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta pelanneet Rickie Fowler (+1) ja Phil Mickelson (+8) jäivät rannalle. Näin kävi myös Martin Kaymerille ja Rory McIlroylle (+1).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje