23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Phil Mickelsonin taakka kasvaa viikosta toiseen

Nopeasti tyräleikkauksistaan kuntoutunut ”Lefty” on ollut edellisissä kilpailussaan varsin pirteä. Paineet ovat kuitenkin suuret, sillä vuoden 2013 Open Championship on yhä hänen viimeisin voittonsa.

PGA Tourin näyttävimpiin kilpailuihin kuuluva Pebble Beach Pro-Am starttaa torstaina Kalifornian rannikolla. Turnaus pelataan tuttuun tapaan kolmella kentällä: Pebble Beachillä, Spyglass Hillissä sekä Monterrey Peninsula Golf Clubilla.

Vuosi sitten kilpailussa saatiin todellinen yllätysvoittaja, kun maanantaikarsinnoista mukaan päässyt Vaughn Taylor pesi koko porukan. Turnauksen nelinkertainen voittaja Phil Mickelson menetti tuolloin mahdollisuutensa uusintaan lyötyään lyhyen putin ohi päätösviheriöllä.

Mickelson kuuluu myös tällä kertaa kisan ehdottomiin menestyssuosikkeihin. Hän toipui varsin nopeasti pelikuntoon loppuvuoden kahdesta tyräleikkauksesta, ja on kolmessa edellisessä kilpailussa ollut huonoimmillaan 21:s.

Vasurin edellisestä ykköstilasta on vierähtänyt kuitenkin jo 3,5 vuotta, joten voittamisen tavoittelusta on muodostumassa hänelle henkisesti viikosta toiseen yhä suurempi taakka.

Muita viikonvaihteen kisassa kärkeen ennustettavia pelaajia ovat muun muassa Dustin Johnson ja Brandt Snedeker. Ensin mainittu on voittanut Pebble Beachin kisan vuonna 2009 (lyhennettiin kolmeen kierrokseen) ja heti perään 2010.

Myös Snedekerillä on kaksi voittoa Pebble Beachiltä, joista jälkimmäinen tuli toissa vuonna. Maailmanlistan 27:s oli pari viikkoa sitten vahvassa lennossa Torrey Pinesin turnauksessa, mutta lopussa tahti hieman hiipui. Käteen jäi lopulta yhdeksäs sija.

Maailmanlistan top 10:stä turnaukseen osallistuvat Johnsonin lisäksi Jason Day, Jordan Spieth sekä Patrick Reed. Näistä valttikorteista Day on pelannut tänä vuonna kaksi kisaa; voittajien turnauksessa tuli 12:s sija, Torrey Pinesissä maailmanlistan ykkönen karsiutui.

Spieth voitti marraskuussa toisen kerran peräkkäin Australian avoimet, ja hyvä meno on jatkunut myös tämän vuoden puolella. Hän ei ole jäänyt kolmessa kisassa kertaakaan top 10:n ulkopuolelle, ja plakkarista löytyy kaksi kolmatta sijaa.

Reedin kuntokäyrä on puolestaan ollut laskeva: vuoden 2017 turnausten (6:s, 12:s ja 68:s) ainoa top 10 -sijoitus on peräisin kauden avauskisasta Havaijilta.

Kilpailun cut-raja asetetaan 54 reiän kohdalla, ja päätöskierros pelataan Pebble Beachillä.

Kisassa pelataan joka vuosi varsinaisen koitoksen ohella Pro-Am-turnaus, johon osallistuu sikäläisiä kuuluisuuksia viihteen ja urheilun saralta. Tänä vuonna kolmen kentän kisassa nähdään muun muassa Wayne Gretzky, Payton Manning, Billy Murray, Mark Wahlberg, Justin Timberlake sekä Huey Lewis.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje