[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Park kesti paineet

Hee Young Park voitti LPGA:lla kauden 11. hetkellä. © Getty Images

Hee Young Park (-9) sai pidettyä tukun kovia nimiä takanaan voitettuaan sunnuntaina Orlandossa. Kyseessä oli LPGA-kiertueen viimeinen turnaus tällä kaudella. Kakkostilan jakaneet Paula Creamer ja Sandra Gal hävisivät Parkille kahdella lyönnillä.

Voitto oli korealaiselle uran ensimmäinen naisten Yhdysvaltain kiertueella. Menestyksen taustalla oli tasaisuus, sillä tiukasta paikasta huolimatta Park sai pidettyä nuottinsa hienosti järjestyksessä.

Park teki päivän ainoan boginsa kentän neljännellä reiällä, jota seurasi välittömästi kolmen birdien suora. Kun hänen korttiinsa merkittiin tämä jälkeen kymmenen paria, löysi turnauksen ykköspotti puoli miljoonaa dollaria oikean osoitteensa.

”Liput olivat tänään vaikeissa paikoissa”, 24-vuotias Park sanoi. ”Tunsin paineita, mutta uskoin koko ajan voittoon. Unelmani on nyt toteutunut.”

Parkin parhaat sijoitukset LPGA Tourilla ennen Orlandon turnausta olivat kaksi kakkostilaa (Honda LPGA Thailand ja Mizuno Classic) toissa kaudelta. Voittokokemus ei ollut hänelle silti ensimmäinen, sillä pelaajan tilastoista löytyy kuusi turnausvoittoa Korean naisten kiertueelta. Neljä vuotta LPGA:lla pelannut Park oli yksi päättyneen kauden luotettavimpia pelaajia: hän missasi 21 kilpailussa cutin vain kaksi kertaa.

Kauniisti svingaavan pelaajan vanhempi sisko Ju Young pelaa Korean ammattilaissarjassa, myös hänen toiveensa on jonain päivänä yltää maailman ykköskiertueelle.

”Lisäksi pikkusiskoni pelaa golfia. Hän on parhaillaan mukana KLPGA:n karsintafinaalissa. Uskon, että voittoni motivoi häntä.”

Asenne

Asenne kohdallaan. Paula Creamerilta voidaan odottaa menestystä jälleen ensi vuonna. &copy Getty Images

Kakkostilan Galin kanssa jakanut Creamer jäi tänä vuonna ilman voittoa, mutta ei kausi hänen osaltaan aivan penkin alle mennyt. ”Pink Pantherille” tilastoitiin yhdeksän top-10-sijoitusta, joista jopa viisi top-5:een.

”Hyvä vuosi, mutta ei tarpeeksi hyvä voittoja ajatellen. Kauden pari viimeistä turnausta pelasin jo paremmin”, Creamer sanoi.

Yksi kauden parhaita juttuja Creamerin mielestä oli edistynyt asenne kentällä: ”Asenteeni golfkentällä oli tänä vuonna sata kertaa parempi kuin aiemmin. Ongelmien myötä luottamus peliin katoaa nopeasti, jos asenne ei ole kohdallaan.”

Kausi 2011 oli Orlandossa kuudenneksi sijoittuneen Yani Tsengin juhlaa. Seitsemän LPGA-voiton ohella hän saavutti maailmanlaajuisesti neljä muuta voittoa. Taiwanilainen kuittasi toisen peräkkäisen vuoden pelaaja -palkinnon 210 pisteen erolla Stacy Lewisiin. Vare Trophyn (kovin kierroskeskiarvo) voitto oli vähintään yhtä ylivoimainen.

Kiertueen rahalistan voittajana Tseng tienasi vajaat kolme miljoonaa dollaria, tuplasti enemmän kuin toiseksi sijoittunut Cristie Kerr. Rahalistan ykköstila oli 22-vuotiaalle Tsengille ensimmäinen. Liityttyään LPGA Tourille vuonna 2008, hän on sijoittunut tienestilistalla jokaisella kaudella kymmenen parhaan joukkoon. Näistä paras sijoitus ennen tätä vuotta oli tulokaskauden (2008) kolmas sija.