[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell päätti kilpailunsa komeaan loppukiriin, kaksi eaglea neljän reiän jaksoon

Oliver Lindell oli onnistunut kasaamaan itsensä lauantain pettymyksen jälkeen, vaikka kortti myös päätöspäivänä oli monenkirjava.

Lauantai ei ollut Oliver Lindellille suotuisa Etelä-Afrikassa pelattavassa, Challenge Tourin Limpopo Championship -kilpailussa. Lindell teki tuloksen 79 (+7) ja tippui tuloslistalla yli 40 sijaa. Noihin lähtökohtiin nähden Lindellin sunnuntaista suoritusta, 69 lyönnin kierrosta, voikin pitää erinomaisena.

Lindell osoitti paitsi iskukykyä, myös melkoista ammattiylpeyttä päättäessään kilpailunsa tyylillä, vaikka menestysmahdollisuudet olivat jo menneet. Tilannetta ei sunnuntaina helpottanut se, että vielä kahdeksan pelaamansa väylän jälkeen porvoolainen oli kierrostaan kaksi yli parin.

Sen jälkeen alkoi tapahtua. Lindell paukautti eaglen etuysin päätösväylällä ja tehtyään kahdelle seuraavalla reiällä parit, hän uusi temppunsa reiällä 12. Kun vire löytyi, hän teki birkut vielä rei’ille 13 ja 14. Kisan viimeinen reikä vaati bogin, ja lopulta kierrostulokseksi kirjattiin 69 (-3).

Yhteistuloksella -1 Lindell oli kilpailussa 56:s. Sunnuntaina hän nousi tuloslistalla 17 pykälää.

Limpopo Championshipin voiton nappasi JC Ritchie tuloksella -19. Päätöspäivänä hän teki tuloksen 67 (-5). Viimeiselle kierrokselle johtoasemasta lähtenyt Jacques Kruyswijk suli piikkipaikalla pahemman kerran. Hän käytti sunnuntaina kierrokseensa 74 lyöntiä ollen lopputuloksissa kolmas. Toinen oli Wilco Nienaber kaksi lyöntiä voittajalle jääneenä.

Eteläafrikkalaiset miehittävät kisan viisi ensimmäistä sijaa ja yhdeksän parhaan joukkoonkin isäntämaan edustajia mahtui seitsemän.

Kauden ensimmäisessä Challenge Tourin -kisassa olivat mukana suomalaisista myös Lauri Ruuska ja Kim Koivu, mutta he karsiutuivat jatkokierroksilta. Kolmikko on mukana myös ensi viikolla Kapkaupungissa pelattavassa RAM Cape Town Openissa. Suomalaisista kilpailussa avaa CT-kautensa myös Roope Kakko.

Lindell ja Kakko ovat mukana myös kahden viikon päästä Fancourtissa pelattavassa Dimension Data Pro-Am -kisassa.