Mikko Ilosen pitkä ura European Tourilla saa jatkoa. Kuva Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
10.10.2017

Nyt se on varmaa: Mikko Ilonen pelaa European Tourilla myös ensi kaudella

European Tourilla nähdään ensi kaudella varmuudella vähintään kolme suomalaista.

European Tourin pelioikeuden varmistaa tällä kaudella Race to Dubai Rankings -rahalistan kautta sata parasta pelaajaa. Kautta on jäljellä vielä kuusi osakilpailua, ja Mikko Ilonen on rahalistalla ennen torstaina alkavaa Italian Openia sijalla 102. Käytännössä Ilonen on kuitenkin jo ensi kauden pelioikeutensa varmistanut.

ET-kortin Iloselle takaa European Tourilla täksi kaudeksi käyttöön otettu niin sanottu Access List. Se on ansaittuihin palkintorahoihin perustuva erillinen rahalista, jossa ei huomioida majoreissa, WGC-osakilpailuissa sekä European Tourin rahakkaimmissa osakilpailuissa eli niin kutsutun Rolex Series -sarjan kisoissa ansaittuja palkintorahoja. Listalla ei myöskään noteerata pelaajia, jotka ovat kiinni korkeamman kategorian pelioikeudessa. Access Listin kymmenen parasta pelaajaa saa kauden 2018 loppuun asti ulottuvan pelioikeuden European Tourille kategorialla 10.

Mikko Ilonen on ennen Italian Openia Access Listillä komeasti kakkosena ja yli 80 000 euroa rajan paremmalla puolella. Hänen putoamisensa kymmenen parhaan joukosta ei ole enää edes matemaattisesti mahdollista.

Access Listalle nimittäin noteerataan kauden kuudesta jäljellä olevasta osakilpailusta enää ensi viikolla pelattavan Andalucia Valderrama Mastersin palkintorahat. Kahden miljoonan euron palkintopotillaan kisa on loppukauden kisoista selvästi pienin, eivätkä jaossa olevat rahat riitä nostamaan Ilosen ohi kuin korkeintaan viisi pelaajaa.

Italian Open sekä marraskuussa pelattavat kolme finaalikisaa ovat kaikki Rolex Series -sarjan kilpailuja. Lokakuun viimeisellä viikolla Kiinassa pelattava HSBC Champions kuuluu puolestaan WGC-kisoihin.

Erinomaisessa syysvireessä ollut Ilonen on ansainnut kuluvalla kaudella 347 155 euroa. Viime kaudella se olisi riittänyt kauden lopullisella rahalistalla sijalle 92, mutta tällä kaudella pelaajien keskiansiot ovat olleet selvästi viime kautta suuremmat. Vuosi sitten viimeinen rahalistan kautta ET-kortin saanut pelaaja, Englannin Graeme Storm, keräsi kauden kisoista satatuhatta euroa Ilosen nykyansioita pienemmän kokonaispotin (247 647 €).

396 648 euroa kuluvalla kaudella ansainnut Mikko Korhonen on European Tourin rahalistalla sijalla 86 ja on käytännössä varmistanut pelioikeutensa.

Challenge Tourin rahalistaa neljä kilpailua ennen kauden päätöstä johtava Tapio Pulkkanen nousee puolestaan varmuudella CT:n rahalistan kautta European Tourille. Myös sijalla 43 olevalla Oliver Lindellillä (41 787 €) sekä 68:ntena olevalla Kalle Samoojalla (26 904 €) on teoreettiset mahdollisuudet nousta Pulkkasen tavoin CT:n kautta European Tourille nousemalla lopullisella rahalistalla viidentoista parhaan joukkoon. Se kuitenkin edellyttäisi molemmilta huippusuorituksia kauden jäljellä olevissa osakilpailuissa.

Vaikka nousu viidentoista joukkoon jäisi Lindellillä ja Samoojalla haaveeksi, heille tarjoutuu toinen mahdollisuus ET-kortin lunastamiseen 11.–16. marraskuuta pelattavassa kiertueen finaalikarsinnassa. Karsintojen kautta European Tourille voi parhaassa tapauksessa nousta myös muita suomalaisnimiä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.