[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - LPGA Tour

Nordqvist voitti jälleen LPGA Tourilla

Anna Nordqvistin hurja meno jatkui Carlsbadin turnauksessa. Kuva: © Getty Images

Anna Nordqvist (-13) saavutti naisten Yhdysvaltainkiertueella jo toisen voittonsa neljän viimeisen turnauksen sisällä. Hän oli 54reiän jälkeen kahden lyönnin päässä kärjestä, mutta kiilasi päätöspäivänäpelaamansa 67 lyönnin kierrostuloksen avulla kisan ykköseksi niukasti ennen Lizette Salasia.

”Olen hyvin innoissani, tätä on vaikea uskoa”, Kia Classicin voittaja sanoi lehdistölle. ”Olin pari lyöntiä kärjestä, mutta komensin itseäni hyväänpelisuoritukseen. On todella hienoa, että minulla on koossa jo kaksi voittoa.”

Eskilstunasta kotoisin oleva 26-vuotias pelaaja päätti helmikuussa viidenvuoden voitottoman jaksonsa oltuaan Thaimaan turnauksen ykkönen. Nordqvistvoitti kaudella 2009 sekä LPGA Championshipin että LPGA Tour Championshipin.

Voitollaan reilut 250 000 dollaria tienannut Nordqvistnousee tuoreen menestyksensä myötä maailmanlistalla kymmenen joukkoon.

”Käteni tärisivät hieman, ja olen ihan tosissani. Auringonlaskiessa viheriön pinnassa näkyy kaikki piikin jäljet ja muut. Mutta halusinkeskittyä vain olennaiseen”, Nordqvist sanoi.

Hänellä oli viimeisellä reiällä kaksi puttia voittoon,joista ratkaiseva oli n. 60 sentin mittainen.

Lexi Thompson (-11) oli Carlsbadissa, Kaliforniassa pelatussa turnauksessa kolmas.

Tällä viikolla Rancho Miragessa pelattava Kraft Nabisco on naistenensimmäinen major-turnaus meneillään olevalla kaudella.

”Rakastan major-turnauksia”, Nordqvist sanoi. ”Kenttä on vaativammin viritetty, paineet ovat suuremmat ja parrasvalot ovat kirkkaammat – pidän siitä. Haasteet ovat minun mieleeni, ja kisaviikolle onkin luvattu erittäin tuulista säätä. Olen hyvin tyytyväinen tämänhetkiseen pelivireeseeni, joten tuskin maltan odottaa tulevaa kisaa.”

Sijalle 32 päätynyt Laura Diaz teki Kia Classicissa hole-in-onen kahtena peräkkäisenä päivänä. Onnistumiset eivät saaneet hänen päätään pyörälle ainakaan heti; tehtyään ässän Aviara Golf Clubin kolmosella, Diaz taituroi kaksi reikää myöhemmin eaglen. Samankaltainen kuvio toistui finaalikierroksella. Nyt kuutosreiän hole-in-onea seurasi eagle heti seuraavalla!

Yhteensä 11 bogia ja yksi tupla kuitenkin estivät Diazin suuremman menestyksen turnauksessa.

Kyseessä oli toinen kerta, kun pelaaja tekee kaksihole-in-onea LPGA Tourin kilpailussa. Ensimmäisenä kahden ässän ihmeeseenpystyi Jenny Lidback vuoden 1997 Tournament of Champions -turnauksessa.