5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Na Yeon Choi piti Tsengin takanaan

Na Yeon Choi osoitti Malesiassa osaavansa myös voittaa. Ykköstila oli uran kuudes © Getty Images

Na

Osat vaihtuivat edellisviikkoisesta kun Korean ykköspelaajaksi vaivihkaa noussut Na Yeon Choi kukisti Yani Tsengin Kuala Lumpurissa ansaiten 285.000 dollaria uransa kuudennesta ykköstilasta. Tseng oli kukistanut edellisessä kisassa Choin tämän kotimaassa, mutta sunnuntaina Choi onnistui vielä 17:lla tekemään ratkaisevaksi osoittautuneen birdien. Korealaisen alku kierrokselleen oli shokeeraava, hän teki tuplablogeyn toisella reiällä, mutta käänsi pelin edukseen tehtyään viimeisen 13 reiän aikana viisi birdietä. Voittojen vähäinen määrä on rassannut Choita, kahden vuoden aikana top-ten sijoituksia on 25, voittoja sunnuntain jälkeenkin vain kolme.

Harva muuten muistaa sitä, että Na Yeon Choi oli viimevuonna kahden voiton ja yhteensä 15 top-ten sijoituksen myötä rahalistan ykkönen!.

Tseng on kakkostilansa jälkeen entistä selkeämmässä johdossa tämänvuotisella rahalistalla (2,573 milj D). Hän on ansainnut lähes samanverran kuin seuraavina olevat Cristie Kerr ja Stacy Lewis yhteensä. Choi nousi neljänneksi, maailmanlistalla hän on samalla sijalla, mutta jo Kerrin ja Suzann Pettersenin kannoilla.

Azahara

Malesian kisassa olivat mukana kaikki Solheim Cupin pelaajat USA:sta ja Euroopasta. Espanjan Azahara Munozilla oli viimeisille reiille asti mahdollisuudet kuitata uransa ensimmäinen ykköstila LPGA Tourilta. Kolmas sijakin on uran paras Solheim Cupin hyvistä esityksistä itseluottamusta saaneelle neidolle.

Eurooppalaisten panos oli varsin vahva, kärkikymmenikköön ylsivät myös Suzann Pettersen sekä Cristel Boeljon.

LPGA Tourin kisoista Malesian tapahtuma oli toinen Aasiassa. Seuraavat kilpailut pelataan Taiwanissa ja Japanissa, viimeiset kaksi Meksikossa ja USA:ssa.

Minea Blomqvistin seuraava kisa LPGA Tourilla on karsintafinaali varsinaisten kisojen päätyttyä

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje