Munozille keskustelua herättänyt voitto New Jerseyssä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Munozille keskustelua herättänyt voitto New Jerseyssä

Välieräotteun tapahtumat latistivat hieman Azahara Munozin voitonjuhlintaa. © Getty Images

Azahara Munoz otti uransa ensimmäisen voiton LPGA-kiertueella, voitettuaan New Jerseyn reikäpeliturnauksen finaaliottelussa Candie Kungin. Voittojuhlintaa varjosti hieman Munozin välierävastustajan Morgan Presselin saama rangaistus hitaasta pelistä.

Tilanne lähti liikkeelle Presselin ja Munozin saamasta varoituksesta välieräkierroksen puolivälistä. Tässä tapauksessa molempien pelaaminen tulkittiin liian hitaaksi. 12:s reikä kävi Presselille kohtalokkaaksi. Hän sai ennen seuraavan reiän avausta kuulla kilpailun tuomarilta rangaistuksestaan hitaasta pelistä.

Pressel oli käyttänyt kolmeen lyöntiin aikaa 2 minuuttia ja yhdeksän sekuntia eli 39 sekuntia yli sallitun rajan. Sääntöjen mukaan pelaajalla on 30 sekuntia/lyönti aikaa lähettää pallonsa liikkeelle.

Reikäpelissä rangaistus on edellisen reiän menettäminen. Kun Munoz oli ennen tuomarin ratkaisua tilanteessa 1 down, nousi hän Presselin sanktion vuoksi ottelussa tasoihin.

Päätös jätti Presselille huonon maun, sillä todellisuudessa kaksikosta Munoz on aidosti hitaampi pelaaja. Espanjalainen osasi vain olla paremmin varuillaan saamastaan tuomarin varoituksesta.

”Luulen, että hidas pelaaminen on yksi suurimmista ongelmista kiertueella”, Pressel sanoi. ”Eniten minua harmittaa se, että hän (Munoz) ei tehnyt mitään pelin nopeuttamiseksi varoituksen jälkeen, ja sitten minä sain rangaistuksen.”

Myös Munoz yllättyi, että Pressel sai rangaistuksen.

”Tiedän, että olin hidas ja pyysin tätä kaikkea häneltä anteeksi. Vaikka olimme molemmat hitaita, ei ollut reilua, että vain häntä rangaistiin. En olisi ikinä halunnut, että hän joutuu menettämään voittamansa reiän”, Munoz sanoi.

Episodi jatkui, kun Munoz teki birdien 15. reiällä. Pressel sanoi Munozin kosketelleen puttilinjaa kädellään ennen onnistunutta puttiaan. Tuomarit tutkivat väitettä videolta, mutta eivät nähneet tapahtuneessa mitään rangaistuksen arvoista.

Munozin ja Presselin välieräottelu päättyi lopulta espanjalaisen hyväksi lukemin 2/1. Toisessa välierässä Kung päihitti Vicky Hurstin samoin numeroin.

Kung oli finaaliottelun alussa lievästi niskan päällä, mutta Munoz tuli yhdeksännellä reiällä tasoihin. Munozin voiton kannalta merkittäväksi osuivat sisääntulon alun kaksi perättäistä reikävoittoa. Tämän jälkeen kolmannella kierroksella Yani Tsengin pudottanut Kung ei noussut enää Munozin kanssa edes tasoihin. Ottelu päättyi Munozin eduksi luvuin 2/1.

Pronssiottelussa Pressel ratkaisi voiton Hurstista 17. reiällä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje