Alku on lupaava, mutta voittokoneena Collin Morikawaa ei vielä voi pitää - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Alku on lupaava, mutta voittokoneena Collin Morikawaa ei vielä voi pitää

Vastaavan ja hieman maltillisemmankin tahdin jatkuessa Collin Morikawa tulee laittamaan monenlaisia tilastoja uuteen järjestykseen. Kuva: Getty Images

Lyhyen aikaa kestäneen uransa vuoksi Morikawalla ei ole asiaa alle 25-vuotiaiden voittotilaston kärkisijoille.

Collin Morikawa teki viikonvaihteessa käydyssä Open Championshipissä enemmänkin lajin historiaa. Hänestä tuli sunnuntaina nopeimmin kahteen major-voittoon pystynyt pelaaja sitten toisen maailmansodan tarviten tähän vain kahdeksan turnausta.

Ensimmäisenä vastaavaan ylsi 13 vuotta ennen sodan syttymistä golfin kaikkien aikojen legendojen joukkoon kuuluva Bobby Jones, jonka poismenosta tulee kuluneeksi joulukuussa 50 vuotta.

Sen sijaan yksikään toinen pelaaja ei ole aiemmin pystynyt ottamaan kahta voittoa kahdessa major-debyytissään. Ensimmäisen major-tittelinsä Morikawa otti ensiyrittämällään viime vuoden elokuussa pelatussa PGA Championshipissä.

Ensin mainitun ennätyksen hän riisti sunnuntain pahimmalta kilpakumppaniltaan Jordan Spiethiltä, joka tarvitsi samaan temppuun kymmenen majoria kuusi vuotta sitten.

Morikawa, 24, totesi kilpailun jälkeen, että hänen on vaikea pysähtyä katsomaan kahdesta major-tittelistään huolimatta uraansa taaksepäin, sillä se on kestänyt vasta kaksi vuotta.

Kalifornialaisen ammattilaisura alkoi kutakuinkin samanaikaisesti muutaman niin ikään nopeasti tiensä huipulle löytäneen nuoren tähden, kuten Viktor Hovlandin, Matthew Wolffin, Joaquin Niemannin ja Scottie Schefflerin kanssa. Heistä vain viimeksi mainitulta puuttuu voitto PGA Tourilta.

Morikawa siis kiilasi kahden ensimmäisen major-voiton näkökulmasta niukasti Jordan Spiethin edelle. Rory McIlroy tarvitsi samaan temppuun 17 turnausta ja Brooks Koepka yhden enemmän. Dustin Johnson pelasi puolestaan 45 majoria, kunnes saavutti toisen major-tittelinsä Masters Tournamentissa marraskuussa 2020.

Mutta entä kun vertaillaan ennen 25. ikävuotta saavutettujen pääkiertuevoittojen määrää? Tällä listalla Spieth (14) nousee selvästi Morikawan (5) edelle. Samalla listalla tämän hetken eturivin pelaajista Morikawan edellä ovat myös McIlroy (11), Justin Thomas (9), Jon Rahm (6) ja Koepka (6).

Golf Channelin laatima lista ei ole kuitenkaan ajallisesti tasapuolinen, sillä edellä mainituista Morikawan ohella vain Rahm ja Koepka viettivät collegessa täydet kolme vuotta. Spiethiltä ja Thomasilta opinnot jäivät kesken, eikä McIlroy valinnut yliopisto-opintoja lainkaan. Morikawalla on lisäksi reilut puoli vuotta aikaa kaunistella mainittua tilastoa, sillä hän täyttää 25 vuotta ensi helmikuussa.

Spieth muisteli Golf Channelin haastattelussa, että ennen 25 vuoden rajapyykkiä ”kaikki oli helppoa ja hauskaa”.

”Asiat menivät silloin kuin itsestään. Ihan noin sujuvasti Morikawan ura ei luultavasti tule koko ajan jatkumaan, mutta hänellä on potentiaalia ja päätä selvittää matkan varrella vastaan tulevat kuopat.”

Kun katsotaan kaikkien aikojen listaa alle ”kaksvitosena” saavutettujen voittojen osalta, on Tiger Woods täysin omaa luokkaansa. Hän tarvitsi kahteen ensimmäiseen major-titteliin Koepkan tavoin 18 kilpailua, mutta ennen 25. syntymäpäiväänsä hän ehti koota hulppeat 27 pääkiertuevoittoa. Näistä viisi oli majoreita.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje