20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen sinnitteli ET:n lippulaivaturnauksessa "menossa mukana"

Mikko Korhonen nauttii Englannissa ison kilpailun tunnelmasta. Kuva: Getty Images

Korkea sijoitus Wentworthissa on kohtalaisella loppukirillä edelleen mahdollinen.

Mikko Korhonen lähtee jaetulta 23. sijalta päätöspäivään golfin Euroopan kiertueen BMW PGA Championship -kilpailussa Lontoossa. Korhonen pelasi lauantaina tuloksen 71 (-1), jonka myötä hän siirtyi yhteistulokseen -4.

Lauantaina Korhonen pystyi viimeistelemään kolme birdieä. Bogeja syntyi kaksi. Kierroksen alkupuoli oli vaikea, mutta Korhonen oli tyytyväinen taisteluunsa ja siihen, että pystyi pitämään itsensä kilpailussa mukana.

”Hyvä kierros ja päivä. Alle parin on täällä aina hyvä tulos. Alussa oli aika jäätäviä pareja, joiden ansiosta pystyin sinnittelemään menossa mukana. Kierroksen loppupuoli oli tasaisempaa menoa”, hän kommentoi.

Lontoon länsipuolella Wentworth Clubilla pelattavalla kilpailulla on pitkät perinteet ja yleisöä on etenkin viikonlopun kierroksilla kentän laidalla tuhatmäärin. Kiertueen pienempiin kisoihin verrattuna tunnelma on tyystin toinen.

”Fiilis on täällä hyvä ja jengiä on väylien laidalla aika paljon. Huomista odotellessa!”

Kärki on karannut Korhoselta kymmenen lyönnin päähän, mutta yhdeksättä sijaa jakaviin on matkaa vain kolme lyöntiä.

Kisan toinen suomalainen, Tapio Pulkkanen (-3), paranteli asemiaan lauantaina nousemalla tuloksen 69 myötä kilpailussa jaetulle 32. sijalle.

Pulkkanen tehtaili kierroksellaan seitsemän birdieä, mutta korttiin kirjattiin myös kaksi bogia ja yksi tuplabogey. Kaikkiaan kymmenestä parista poikenneesta reikätuloksesta yhdeksän syntyi kierroksen kahdella ensimmäisellä kolmanneksella.

”Samaan tyyliin lähdin porteista kuin perjantaina. Löin monta lähestymistä lähes kiinni reikään. Bogejakin mahtui joukkoon, mutta tuntuu siltä, että Wentworthin kenttä rankaisee kovin virheistä. Eli bogeja tulee aika helposti”, Pulkkanen sanoi.

”Hattu-Tapio” oli hyvillään, että kulmarauta totteli kahta edellistä kierrosta suopeammin.

”Puttaaminen oli tänään parempaa kuin aikaisempina päivinä.”

Kilpailun johtopaikkaa jakaa sama kaksikko kuin kahden kierroksen jälkeen. Espanjan Jon Rahm ja Englannin Danny Willett ovat kokonaistilanteessa -15.

Pulkkanen pelaa sunnuntaina kello 12.35 Suomen aikaa käynnistyvällä kierroksella Ranskan Benjamin Hebertin kanssa. Korhoselle puolestaan päätöspäivänä seuraa tekee Skotlannin Robert MacIntyre. Heidän kutsutaan Wentworth Clubin kentän ykköstiille kello 13.15.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje