23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen latasi akut kauden loppukiriä varten: ”Finaali on kiikarissa”

Kuin vaivihkaa Korhonen on pelannut kauden alle 70 lyönnin kierroskeskiarvolla. Kuluva kausi saattaakin olla uran toistaiseksi paras.

”Lomat on lomailtu ja back in business…” Mikko Korhonen kertoo.

Kuluvalla kaudella 17 kisaa pelannut Korhonen on Euroopan kiertueen pistelistalla parhaana suomalaisena sijalla 54. Kisamäärä tulnee nousemaan 20:een, kun hän viime kaudella pelasi 14 turnausta. Ennen covid19-pandemiaa kausi koostui keskimäärin 23:sta kilpailusta.

”Sain ihan hyvin virtaa tekemiseen, ja olin kyllä latauksen tarpeessa. Huomaa, että on ollut tavallista rankempi vuosi tämäkin, kun normaalin päälle tulee kaikki säätö ja paine, mikä tähän koronaan on liittynyt”, Korhonen kertoo.

”Salakavalasti se syö miestä ja huomaa, että muutaman viikon reissaaminen vie paljon enemmän energiaa kuin normaaliaikoina.”

Golfin Euroopan kiertueella on pelaamatta kaksi kisaa ja finaali. Finaali ja ns. runkosarjan kisoista viimeinen pelataan Dubaissa. Tällä viikolla kisataan Iberian niemimaan lounaisosassa, kun vuorossa on perinteikäs Portugal Masters.

Mikko Korhoselle Portugal Masters on ollut menestyksekäs kisa. Paras sijoitus on vuoden 2016 kolmossija ja vuotta aikaisemmin hän oli yhdeksäs.

Koitetaan vetää hyvät pari viikkoa ja sitten katsellaan.

Sijoitusten perkaaminen ei olisi kovinkaan hedelmällistä, jos kisaa ei pelattaisi joka vuosi samalla kentällä, mutta Portugal Masters on jo vuosia kisattu Dom Pedro Victorian kentällä.

”Tämä on mukava paikka ja ihan ok kenttäkin, vaikka vähän menee osastolle resort. Tällä kisaviikolla asumme aina tässä kentällä, joten kaikki on helppoa ja toimii. Tämä on mukava viikko olla ja pelata”, Korhonen sanoo.

”Finaali on tietysti kiikarissa ja pinnoja täytyy laittaa vielä taululle, jotta sinne pääsee. Koitetaan vetää hyvät pari viikkoa ja sitten katsellaan, missä ollaan.”

Tapio Pulkkanen on kiertueen pistelistalla Korhosen kannassa sijalla 55. Molemmille riitää todennäköisesti finaalin nykyisen sijoituksen pitäminen. Perinteisesti finaaliin on päässyt 60 parasta pelaajaa, tänä vuonna ilmeisesti kuitenkin vain 50. Kun pistelistalta poimitaan pois kiertueen kilpailuissa kilpailleet pelaajat, joilla ei ole jäsenyyttä, mahtuu mukaan arviolta 5–8 pelajaa rajan, oli se sitten 50 tai 60, yläpuolelta.

Korhonen on parhaimillansa (2018) ollut kauden päätteeksi rankingissa sijalla 46. Kaikki mahdollisuudet uran parhaimpaan kauteen ovat siis yhä olemassa. Kierroskeskiarvo on hurja 69,96 – parempi kuin koskaan aikaisemmin. Se on kiertueen 19:nneksi kovin. Plakkarissa on kaksi kolmossijaa ja kaksi muuta top 10:ä.

Lue seuraavaksi: ET-finaaliin janoava Tapio Pulkkanen kokeili senioreiden suosimaa mailaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje